Technieuws en gadgets

Netflix begint aan mobiele videogames met Stranger Things

Na zichzelf te hebben gevestigd als de leider in het streamen van films en series, lijkt Netflix zijn activiteiten te willen diversifiëren door de wereld van mobiele videogames aan te pakken. Het was tijdens het E3-evenement in Los Angeles dat het bedrijf de creatie van games op basis van de originele serie aankondigde, te beginnen met een van de meest populaire daarvan, Stranger Things..

Netflix en Next Games bereiden een videogame voor uit de hitserie Stranger Things

Netflix kondigt de komst aan van een Stranger Things-videogame voor mobiel ontwikkeld door Next Games

Gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren 80, is de game Stranger Things door Netflix beschreven als een locatiegebaseerde RPG, waarmee spelers kunnen netwerken door de beroemde parallelle wereld Upside Down om het kwaad dat eromheen hangt tegen te gaan. Het Finse ontwikkelingsbedrijf Next Games integreert dus het Google Maps-systeem om spelers in staat te stellen hun eigen omgeving te verkennen, zoals wat er op Pokemon Go te vinden is. “Onze missie is om waarden en ideeën te promoten die belangrijke functies in de serie zijn, zoals als vriendschap en het bovennatuurlijke, allemaal op een leuke en mobielvriendelijke manier”, aldus Teemu Huuhtanen, CEO van Next Games.

Stranger Things-game is gebaseerd op geolocatie

De aankomende Stranger Things-game van Netflix en Next Games is gebaseerd op de locatie van Google Maps

Next Game volgt dus de uitgever Niantic, ontwikkelaar van Pokemon Go en wordt een van de leiders in de ontwikkeling van videogames waarin geolocatietechnologie is ingebed, met in het bijzonder de creatie van The Walking Dead: Our World, wiens missies en doelstellingen zijn gebaseerd op de ‘ ‘ gebruik van Google Maps.

“Onze missie is het promoten van de belangrijke waarden en ideeën die aanwezig zijn in de serie (…)” Teemu Huuhtanen, CEO van Next Games.

de Stranger Things-serie had al pogingen gezien om het aan te passen aan een videogame, maar het is Netflix en Next Games zou hun mobiele versie in 2020 moeten lanceren

Dit is niet de eerste keer dat de Stranger Things-serie uitgevers van videogames inspireert. Telltale Games was inderdaad van plan om de titel in 2017 aan te pakken en een gratis mobiele game te ontwikkelen die uiteindelijk nooit het daglicht zal zien, aangezien het bedrijf afgelopen september zijn activiteiten moest staken. Terwijl de komst van het derde seizoen van de gelijknamige serie op 4 juli op Netflix arriveert, wordt de game Stranger Things van Next Games naar verwachting in 2020 gelanceerd op de iOS- en Android-platforms..

Stranger Things seizoen 3 verschijnt 4 juli op Netflix

Seizoen 3 van Stranger Things waarop de toekomstige mobiele videogame van Next Games is gebaseerd, verschijnt op 4 juli op Netflix