Technieuws en gadgets

Netflix belooft tabak uit zijn programma’s te verwijderen

Aangejaagd door een onderzoek van een Amerikaanse antirookvereniging die het zeer terugkerende tabaksgebruik in de originele serie aantoont, staat Netflix op het punt drastische maatregelen te nemen. Inderdaad, het streamingplatform heeft zojuist toegezegd om elke aanwezigheid van sigaretten of verdampers in zijn toekomstige programma’s die bedoeld zijn voor een jong publiek (PG 13 of TV 14) te verwijderen en in de andere te verminderen, tenzij dat – dit wordt gerechtvaardigd door “redenen van historische of feitelijke precisie”. De hit-tienerserie Stranger Stings is direct het doelwit van het onderzoek en onthult 262 uitvoeringen van roken tijdens het tweede seizoen van het programma, op een totaal van 866 voor het hele Netflix-aanbod.

Uit een onderzoek blijkt dat Netflix toezeggingen doet tegen het te frequente gebruik van tabak in zijn producties

na het onderzoek naar het Truth-initiatief bereidt Netflix zich voor om het gebruik van tabak in zijn serie te beperken

Netflix herinnert aan zijn gehechtheid aan artistieke vrijheid, maar lijkt daarom kennis te hebben genomen van het werk van Waarheidsinitiatief, erkennende de “schadelijkheid van tabak en de negatieve impact die de frequente en positieve weergave ervan op het scherm kan hebben op jongeren”. Tabaksgebruik wordt daarom verboden in nieuwe jeugdproducties. Wat betreft programma’s bedoeld voor een ouder publiek: “Het roken van sigaretten of vapen wordt niet meer toegestaan, tenzij dit niet essentieel is voor de artistieke visie of als het gebruik van tabak niet onlosmakelijk verbonden is met het beeld van ‘een historische figuur of een cultureel feit’ heeft er dus een punt van gemaakt om Netflix te verduidelijken.

Onder Netflix-shows staat Stranger Things bovenaan de hitlijsten vanwege de systematische weergave van tabak

waarheidsinitiatiefonderzoek dat herhaaldelijk tabaksgebruik aantoont in Netflix-series, Stranger Things in gedachten

Naast de beloofde eliminatie van tabak in haar programma’s, kondigt het VOD-bedrijf aan dat het een informatiesysteem wil creëren met betrekking tot tabaksgebruik in de programma’s die het uitzendt. Hierdoor zouden abonnees op de hoogte kunnen worden gesteld bij het gebruik van de leeftijdsclassificatie van films en series, “zodat onze leden met volledige kennis van zaken kunnen kiezen wat ze willen kijken.”.

Stranger Things heeft 262 rookoptredens in zijn tweede seizoen

Gericht op een onderzoek van het Truth Initiative, belooft Netflix om het ongerechtvaardigde gebruik van sigaretten te verbieden in zijn toekomstige programma's gericht op jongere kinderen, zoals Stranger Things

Het team van onderzoekers van het Truth Initiative constateerde een aanhoudende toename van tabaksgebruik of de weergave ervan op televisie of streamingdiensten zoals Netflix. Het rapport belicht ook een andere analyse, waarbij wordt geschat dat de blootstelling van jongeren aan screening op roken verantwoordelijk is voor een derde van de nieuwe rokers..

Blootstelling van jongeren aan roken op het scherm wordt verondersteld een derde van de nieuwe rokers aan te zetten

Netflix zal het gebruik van tabak in zijn volgende series en films beperken, te midden van beschuldigingen van de vereniging Truth Initiative