Technieuws en gadgets

Netflix neemt de koninginnen van Paris Theatre in New York over

Netflix voegt zich een beetje meer letterlijk in de filmindustrie en wordt de nieuwe huurder van een van de oudste onafhankelijke bioscopen van New York. Maandag aangekondigd, de overname van de huurovereenkomst van het Parijse Theater en zijn eenpersoonskamer door de streaminggigant markeert zijn wedergeboorte, na de sluiting afgelopen augustus.

Netflix biedt Paris Theatre, de laatste onafhankelijke bioscoop in New York

Netlifx heeft aangekondigd dat het de huurovereenkomst heeft overgenomen voor het Paris Theatre, de laatste onafhankelijke bioscoop met één scherm van New York.

Hoewel het de contractuele details van de nieuwe locatie niet specificeerde, zei Netflix nog steeds dat het de ruimte wilde gebruiken om speciale evenementen te organiseren, zoals retrospectieven of marathonavonden rond series, evenals vertoningen van zijn eigen producties. Een beslissing die volgt op een eerste korte opening, georganiseerd ten voordele van Noah Baumbachs nieuwe film, Marriage Story. Aan de poorten van de bioscoopindustrie vanwege het ontbreken van zijn theatrale programma’s, wil het platform hier wraak nemen door tegemoet te komen aan de eisen van zijn tegenstanders die opleggen dat een film minimaal zeven dagen in de bioscoop beschikbaar moet zijn. in aanmerking komen voor de beloningen. Zo heeft Netflix er al voor gekozen om The Irishman voor korte tijd in de bioscoop te draaien, zodat hij geselecteerd kan worden in de race voor de volgende Oscars..

The Paris Theatre, Oscar-toegangsbewijs voor Netflix

Netflix neemt indie-bioscoop Paris Theatre in NYC over om speciale evenementen en vertoningen te organiseren

De overname van het huurcontract van Paris Theatre, dat gedoemd is af te sluiten vanwege de aanhoudende stijging van de huren op Fifth Avenue in Manhattan, is echter geen primeur voor Netflix. De Amerikaanse reus heeft namelijk besloten te investeren in traditionele bioscopen, terwijl een akkoord over de overname van het Egyptian Theatre in Los Angeles in onderhandeling is. Het bedrijf zou ook bezienswaardigheden hebben in de theaterketen Landmark Theatres. Een strategie die aantoont dat het bedrijf geloofwaardigheid wil verwerven in de kleine wereld van filmprofessionals, met name om nieuwe regisseurs aan te trekken, nog steeds terughoudend bij het idee om te werken voor een media die meer met televisie dan met Hollywood is geassimileerd.

Onder druk van Hollywood neigt Netflix zijn strategie naar de wereld van de reguliere cinema

netflix neemt het Paris Theatre over van NyC om zijn producties te vertonen en te voldoen aan de eisen van Hollywood

Netflix kan nu voldoen aan de eisen van professionals aan de bioscooprelease van zijn films

Met de overname van de New Yorkse bioscoop Paris Theatre hoopt Netflix nieuwe regisseurs aan te trekken door geloofwaardiger te worden in de ogen van de Hollywood-industrie.