Technieuws en gadgets

Nikola kondigt de komst van de waterstof Badger . aan

Na Rivian, General Motors en Hummer, Ford en zijn F-150 en natuurlijk Tesla en zijn Cybertruck, blijft de markt voor elektrische SUV’s gemaakt in Amerika groeien, met de komst van een nieuwe jongen van Nikola Corporation..

Amerikaanse fabrikant Nikola kondigt de Badger . aan

Het Amerikaanse bedrijf Nikola kondigt de aanstaande komst aan van de Badger waterstof SUV

Het bedrijf uit Arizona heeft zojuist aangekondigd dat ze haar catalogus van projecten, die al goed bevoorraad was, zou gaan uitbreiden, van een nieuw model elektrische SUV, de Nikola Badger. Deze pick-up, die in september als hybride wordt gepresenteerd, onderscheidt zich van de concurrentie door het gebruik van waterstof. De toekomstige concurrent van de Cybertruck zal daarom een ​​waterstoftank meenemen om een ​​brandstofcel te leveren die elektriciteit produceert voor aandrijflijnen. Met een tweede hulpaccu kan deze hybride versie van de Badger volgens de fabrikant 965 kilometer aan totale actieradius bereiken.

Nikola, dat waterstoftechnologie ontwikkelt op verschillende van zijn andere grote voertuigen, kondigt aan dat er ook een 100% batterij-elektrische versie moet worden aangeboden, dit keer beperkt tot 480 kilometer. “Nikola ontwikkelt een aantal technologieën voor zijn opleggers, dus waarom zou u ze niet gebruiken om een ​​SUV te ontwerpen? »Reageerde de baas van Nikola, Trevor Milton.

Tesla Cybertruck-concurrent aangekondigd, Nikola’s Badger is gebaseerd op waterstoftechnologie

Nikola Corporation vertrouwt op waterstof om te concurreren met Tesla met zijn nieuwe Badger

Met een vermogen van bijna 900 pk waardoor hij in 2,9 seconden 100 km/u kan bereiken, zou Nikola’s Badger ook tot 3,6 ton kunnen trekken. Als het Amerikaanse bedrijf al een paar jaar op waterstof vertrouwt door de ontwikkeling van verschillende grote voertuigen, of op eenvoudige elektriciteit zoals met zijn jetski en buggy, zou de royale autonomie die door de Badger werd afgekondigd een van de sleutels kunnen zijn waarmee hij geconfronteerd wordt. het grootste probleem waarmee deze technologie wordt geconfronteerd, is het gebrek aan oplaadinfrastructuur. Nikola probeert gerust te stellen door aan te kondigen een netwerk van maar liefst 700 stations op Amerikaanse bodem te willen installeren.

Royale specificaties voor een ambitieus project

Na de Hummer en de Cybertruck zou Nikola's Badger op de elektrische SUV-markt moeten verschijnen

Tot die tijd zal de potentiële komst van de Badger te maken krijgen met stevige concurrenten in het favoriete elektrische voertuig van de American Way of Life, de SUV. Geconfronteerd met een verspreide catalogus en veel beloften, zal het jonge merk erin moeten slagen een toekomstige klantenkring gerust te stellen, die meer geneigd is te wedden op experts uit de auto-industrie zoals Ford, GM of zelfs Tesla..

De waterstofpick-up zal het moeten opnemen tegen concurrenten met meer tot de verbeelding sprekende namen, zoals Hummer of F-150

Het bedrijf Nikola wil concurreren met de grote Amerikaanse fabrikanten met zijn waterstof-SUV Badger met een recordautonomie