Technieuws en gadgets

Nintendo kondigt de aanstaande komst van de Switch Lite . aan

Nintendo heeft zojuist de komst onthuld van een nieuwe versie van zijn succesvolle draagbare console, de Switch Lite, gepresenteerd als een alternatief model met kleinere afmetingen, gewicht en prijs. Aangeboden voor $ 199, een derde minder dan de standaard Switch, zou deze light-versie zijn grote zus niet moeten vervangen, maar hem eerder moeten ondersteunen, volgens de Amerikaanse president van Nintendo, Doug Bowser, aan onze collega’s op de site de Verge: “De twee systemen zullen elkaar aanvullen en naast elkaar bestaan ​​op de markt”.

Nintendo kondigt de komst aan van Switch Lite, een lichtgewicht versie van de populaire draagbare console

Nintendo kondigt de komst aan van Switch Lite, een lichtere versie van zijn draagbare console

Deze nieuwe Switch Lite, die gepland staat voor september volgend jaar, onderscheidt zich van zijn voorganger, niet alleen door de grootte van zijn 5,5-inch scherm, dat de oude 6,2 “vervangt, of zijn gewicht van 275 gram , maar ook door ontwerp en interactiviteit . Inderdaad, een van de belangrijke verschilpunten ligt in het feit dat de controllers zijn ingebed in de console, in tegenstelling tot de verwijderbare Joy-Con van de klassieke Switch..

De Switch Lite verliest zijn verwisselbare controllers

Nintendo Switch Lite is kleiner en lichter dan de klassieke versie van de draagbare console en heeft niet-verwijderbare controllers

De richtingstoetsen zijn gegroepeerd in D-Pads, zoals op de oude consoles van de Japanse fabrikant. Qua aansluitmogelijkheden verliest de Switch Lite zijn HDMI-dock en kan hij dus niet op een tv worden aangesloten. De Micro SD-poort blijft behouden, evenals Wi-Fi, Bluetooth en NFC, terwijl de lichtsensor van zijn kant verdwijnt.

“De twee systemen zullen complementair zijn en naast elkaar bestaan ​​op de markt” Doug Bowser, Nintendo

De nieuwe light-versie van de draagbare Nintendo Switch Lite-console wordt vanaf september op de markt gebracht

Aangeboden in drie kleuren, turkoois, geel en grijs, gevolgd door een toekomstige Pokémon-beperkte serie gepland voor de maand november om de release van de gelijknamige game te begeleiden, zal deze nieuwe Switch Lite de games van zijn grote zus kunnen ontvangen. Alleen titels die een Joy-Con vereisen, zoals het geval is voor 1-2 Switch, kunnen niet worden gebruikt op deze light-versie.

Een limited edition Pokémon wordt in november gelanceerd

Nintendo presenteerde de Lite-versie van zijn draagbare Switch-console, waarvan een beperkte Pokémon-editie in november wordt verwacht