Technieuws en gadgets

Opera 50 onthult zijn nieuwe functies op Android

De in Noorwegen geboren browser Opera heeft zojuist een nieuwe batch van zijn versie voor Android uitgebracht, de vijftigste in zijn soort. Deze Opera 50 Android zit boordevol nieuwe functies en wordt nu geleverd met een nieuwe Picture in Picture-modus, evenals verbeteringen aan de ingebouwde Ad Blocker en snel scrollen. Deze update is al beschikbaar in de Google Play Store voor alle Android-gebruikers.

Opera onthulde zijn nieuwe versie 50 voor Android

Opera-browserachtergrond met update 50 voor Android met snel PIP-scrollen en ingebouwde adblocker

De belangrijkste vooruitgang van deze nieuwe versie 50 van Opera Android betreft de adblocker, die nu direct kan worden geconfigureerd. Met een nieuwe knop bovenaan het scherm kunt u nu de blokkering activeren of deactiveren op basis van de geraadpleegde websites en de keuze van de gebruiker, die bijvoorbeeld een site wil ondersteunen door de weergave van advertenties op de navigatiepagina te accepteren . Een nieuwigheid die ook door de uitgever van Opera wordt opgemerkt: “De update van onze Ad Blocker biedt gebruikers een permanente blokkering van advertenties, terwijl ze deze indien nodig op specifieke sites kunnen deactiveren”. “We willen dat sites internetgebruikers kunnen aanbieden om hun adblocker te deactiveren als ze daar zin in hebben”.

Een verbeterde adblocker voor deze nieuwe versie 50 van Opera

browser voor afbeeldingsillustratie met Opera 50 Android-update met snel scrollende adblocker en Picture In Picture-modus

Een andere nieuwe functie van Opera Android 50.0 is de nieuwe Picture in Picture-modus. Met de PiP-functie kunt u toepassingen gebruiken terwijl u een video van een site bekijkt. Wanneer een video op volledig scherm wordt bekeken, drukt u gewoon op de startknop op de smartphone om het venster in te klappen en zichzelf op andere applicaties te laten plaatsen. Deze nieuwe Picture in Picture-modus is nu standaard ingeschakeld en zou compatibel moeten zijn met alle sites die PiP ondersteunen.

Opera 50 en zijn Pictures in Pictures PiP-modus

Nieuwe bijgewerkte Opera 50-browserafbeelding voor Android met Pictures in Pictures PiP-functie en verbeterde adblocker

Ten slotte is een snelle pagina-scroll met een handvat ook een aanvulling op deze nieuwe Opera, waardoor u gemakkelijker kunt navigeren op sites en pagina’s met zware inhoud. Er zijn ook andere wijzigingen aangebracht in de webbrowser, waaronder eenvoudiger openen van PDF- en.doc-bestanden in de downloadbox, betere toegankelijkheid van cookie-instellingen en ondersteuning voor donkere CSS-sjablonen. Hieraan wordt een verbetering van de vertaalservice en een nieuwe Chromium 71-engine toegevoegd, evenals een VPN-service die onlangs is toegevoegd voor de bètaversie..

Opera kreeg onlangs een VPN in de bètaversie

Nieuwe Opera-update voor Android-versie 50 met gratis VPN in bètaversie en afbeeldingen in fotomodus pip