Technieuws en gadgets

Parrot verlaat de markt voor mini-drones

Het lijkt erop dat mini-drones voorbij zijn voor het Franse bedrijf Parrot. Inderdaad, volgens de Amerikaanse media Wirecutter, die de eerste was die de informatie openbaarde, zou het bedrijf zijn gestopt met de productie en ontwikkeling van zijn lijn van kleine drones bedoeld voor het grote publiek, om zich te concentreren op zijn high-end Anafi-modelserie. Een aankondiging is sindsdien bevestigd door een woordvoerder van Parrot bij The Verge: “Parrot is gestopt met de productie en ontwikkeling van drones, met uitzondering van de Anafi en zijn varianten”, voegt hij eraan toe dat het bedrijf al zijn voorraden van drones heeft geliquideerd. Mambos en Swing en dat alleen de exemplaren die nog in de winkel verkrijgbaar waren beschikbaar bleven.

Franse fabrikant Parrot capituleert op markt voor minidrones

het Franse dronemerk Parrot verlaat de minidronesmarkt en stopt de marketing van Swing en BeBop

Als Parrot zich had gevestigd op de mini-dronemarkt voordat hij begon met het ontwikkelen van zijn vlaggenschip Anafi-modellen, lijkt het erop dat de democratisering van vliegtoestellen die toegankelijk zijn geworden door de opkomst van Chinese producten het doorzettingsvermogen van het Franse merk in het domein. Concurrentie gedreven door de Chinese DJI, die als enige verantwoordelijk is voor bijna alle verkoop van mini-drones in de wereld sinds de oprichting in 2006, met 74% van het marktaandeel tegen een klein percentage voor de Franse fabrikant. Een situatie die Parrot twee jaar geleden al had gedwongen zich te scheiden van 290 van zijn werknemers.

Parrot beëindigt de carrière van zijn Swing-minidrones

Parrot heeft de productie van zijn Swing- en Bebop-minidrones al gedolven om zich te concentreren op de Anafi

Geconfronteerd met concurrentie die zich aandiende als onoverkomelijk, had Parrot al aangekondigd te willen capituleren voor DJI om zich meer te concentreren op commerciële drones en op de B2B-sector, door diensten en partnerschappen te ontwikkelen met private of publieke organisaties..

“Parrot is gestopt met de productie en ontwikkeling van drones, met uitzondering van Anafi en zijn varianten” Parrot

de fabrikant Parrot zal zich voortaan concentreren op zijn high-end drone voor professionals Anafi

Hoewel het bedrijf zijn Anafi-dronemodel aan het publiek wil blijven verkopen, rekent het Franse merk op zijn nieuwe strategie die nu gericht is op de professionele sectoren om de financiële gezondheid van zijn commerciële deel te verbeteren, een stijging van 5% in 2018, terwijl het totale inkomen van het Parijse bedrijf onder voorzitterschap van Henri Seydoux daalde met 28% in vergelijking met 2017. De terugtrekking uit de verkoop van consumentendrones lijkt dus te zijn geregistreerd en vertegenwoordigt nu al slechts een klein deel van de omzet, terwijl het merk tegelijkertijd een contract gegund met het Amerikaanse leger, met als doel een nieuw model van een compacte en krachtige drone te ontwikkelen.

Geconfronteerd met concurrentie van DJI, richt Parrot zich nu op de B2B-markt

Parrot heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse leger voor de ontwikkeling van een nieuwe compacte drone