Technieuws en gadgets

Porsche presenteerde zijn langverwachte Taycan

Na zorgvuldig de communicatie rond zijn eerste elektrische voertuig te hebben georkestreerd, onthulde Porsche uiteindelijk de langverwachte Taycan op woensdag 4 september tijdens een presentatie die voorafgaand aan de Frankfurt Motor Show werd georganiseerd en online werd uitgezonden. Het kostte vier jaar ontwerp, onderbroken door een naamsverandering en doordruppelende informatie, voordat de emissievrije auto van de Duitse autofabrikant, waarvan er al 30.000 zijn besteld, het levenslicht zag.

Porsche onthult zijn langverwachte Taycan

Na vier jaar wachten heeft Porsche eindelijk zijn elektrische Taycan . onthuld

Degene die Mission E werd genoemd in 2015, toen het nog slechts een conceptauto was, zou beschikbaar moeten zijn in twee verschillende modellen: Taycan Turbo en Taycan Turbo S, respectievelijk verkocht tegen prijzen van 155.500 € voor de eerste en 189.000 € voor de tweede. Uitgerust met twee motoren met 680 pk / 850 Nm en 760 pk / 1.050 Nm op vierwielaandrijving, kunnen de twee modellen van de Taycan bogen op een equivalente topsnelheid die begrensd is op 260 km/u, terwijl de acceleratie aanzienlijk verschilt van model tot model. De Taycan Turbo gaat dus van 0 naar 100 km/u in 3,2 s, terwijl 2,8 s voldoende is voor de Turbo S.

Taycan, de eerste 100% elektrische auto van Porsche

Porsche onthult de Taycan, zijn eerste high-performance volledig elektrische auto

Uitgerust met een batterij van 93 kWh van 650 kg die een bereik van ongeveer 450 kilometer mogelijk maakt, beloven de Porsche Taycan en zijn 800V-technologie ultrasnel opladen, van 5 naar 80% in 22 en een halve minuut dankzij de 270 kW-laders. netwerk wacht op ontwikkeling door de fabrikant van de 911.

Aangekondigd in 2015, had de Taycan vier jaar ontwikkeling nodig

Met een prijs van 152.000 euro eert de Porsche Taycan de high-end status van de Duitse fabrikant

Met een strakke lijn en een lengte van bijna 5 meter is het doel van Porsche om te concurreren met Tesla op zijn bloemperken. Als de verkoopprijs van het Duitse voertuig ruim boven het gemiddelde van de Amerikaanse modellen blijft, wordt het toch in dezelfde niche geplaatst als het Model S, voor echter hogere prestaties. Een nieuwe versnellingsbak met dubbele koppeling die is ontworpen om het energieverbruik op de snelweg te verminderen, onderscheidt de Taycan ook van de concurrentie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan..

Porsche zal op eigen terrein kunnen concurreren met Amerikaanse Tesla

Met 680 pk zou de elektrische Taycan 100 van Porsche Tesla-voertuigen moeten overschaduwen

Gepresenteerd als de eerste twee vlaggenschipmodellen van het merk Stuttgart, moeten deze Taycan Turbo en Turbo S, die begin 2020 worden geleverd, de weg vrijmaken voor andere versies die iets minder krachtig en vooral iets minder duur zijn. Porsche heeft de komst van een stationwagen van het type Cross Turismo voor eind volgend jaar al aangekondigd..