Technieuws en gadgets

Renault Morphoz, het elektrische concept met stretch carrosserie

Ondanks de afgelasting van de Autosalon van Genève vanwege de coronaviruscrisis, wilde Renault Morphoz, zijn nieuwe elektrische conceptauto, graag onthullen. Gepresenteerd via een persmap bijzonder, het Franse merk werpt licht op de bijzonderheden van degene die een van de sterren van het Zwitserse evenement zou worden.

Renault onthult zijn nieuwe elektrische concept Morphoz

Renault onthult Morphoz, zijn nieuwe elektrische conceptauto met stretchbody

Renault Morphoz, de strekkende elektrische auto

Het nieuwe elektrische voertuig van het diamantmerk van het CMF-EV-platform Morphoz, dat al de bijnaam “Transformers” kreeg, schittert met zijn vermogen om uit te rekken. Hoewel hij een batterij van 40 kWh heeft waarmee hij de 90% van het stadsgebruik kan leveren waarvoor hij bedoeld is, heeft de nieuwe Renault-concept een groot voordeel. Als lange ritten slechts 10 procent van de toekomstige ritten zouden uitmaken, zullen deze toch worden gegarandeerd door de installatie van een tweede verwijderbare batterij van 50 kWh, waarmee hij tot 700 kilometer kan afleggen voor een vermogen gelijk aan 218 pk. Om dit te doen, strekt de Morphoz zich uit in de reismodus. Dankzij de “actieve” carrosserie wordt de lengte van het voertuig met 40 cm vergroot tot een totaal van 4,80 m, evenals de wielbasis die met 20 cm is toegenomen. Door deze verlenging, in combinatie met de verplaatsing van de achterbumper en de lichten, kan de tweede batterij worden geplaatst via een speciaal luik in de centrale balk van het voertuig. De toename van de afmetingen van de Morphoz creëert ook meer ruimte in het passagierscompartiment, waardoor het comfort van de passagiers wordt verhoogd.

Morphoz, het elektrische voertuig van Renault dat indien nodig kan worden uitgebreid

De Renault Morphoz heeft een rekbare carrosserie voor een extra accu voor lange ritten

Een batterijformaat dat geschikt is voor het gebruik ervan

De Morphoz grey Ivory Gold speelt ook de praktische kaart als het gaat om zijn batterijen. Ze zijn draadloos oplaadbaar door statische en dynamische inductie en kunnen thuis van stroom worden voorzien, of in toekomstige stations die voor dit doel worden geïnstalleerd. Buiten het reizen kan de batterij worden gebruikt om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien. Renault beschrijft zijn keuze voor een verwijderbare batterij door het feit dat de meeste elektrische voertuigen bedoeld zijn voor korte ritten waarvoor geen grote energietank hoeft te worden geïnstalleerd, duur en impactvol om te produceren.

Uitschuifbare carrosserie voor meer actieradius en comfort op lange ritten

De Renault Morphoz past zich aan aan lange ritten door zijn carrosserie te verlengen om een ​​tweede batterij te plaatsen.

Op basis van het Renault-Nissan-Mitsubishi CMF-EV-platform zal Morphoz verschillende rijmodi aanbieden, zowel handmatig als autonoom niveau 3. officieel persbericht gepubliceerd door Renault, het concept maakt deel uit van een nieuwe familie van elektrische modellen die gepland staat voor 2021

Renault Morphoz, “de toekomst van persoonlijke mobiliteit na 2025” 

Renault presenteert de Morphoz, een nieuw elektrisch voertuig dat zich uitstrekt voor lange ritten