Technieuws en gadgets

Sony bevestigt releasedatum voor PlayStation 5

Terwijl informatie blijft binnensijpelen, heeft Sony zojuist een persbericht officieel gemaakt dat de volgende generatie van zijn vlaggenschipconsole, de PlayStation 5, tegen het einde van 2020 zal worden uitgebracht, net als Microsoft’s XBox Scarlett.

Sony bevestigt de komst van de Playstation 5 voor eind 2020

Sony heeft bevestigd dat de release van de nieuwe Playstation 5-console eind 2020 zal plaatsvinden

Onder de nieuwigheden die gepland zijn voor deze toekomstige PS5, heeft het Japanse bedrijf met name de evolutie van zijn controller aangekondigd. De nieuwe controller van de Playstation 5, die a priori zijn nu vertrouwde ontwerp behoudt, zou niet langer tevreden moeten zijn met de levendige “dualshock” die al vele jaren wordt gebruikt, maar zal worden uitgerust met een nieuwe haptische technologie, waardoor “het gevoel van onderdompeling naar een hoger niveau”, zegt Sony, dankzij verbeterde vibratie en een aan elke speelsituatie aangepaste aanslag.

Playstation 5: een nieuwe generatie controller met haptische technologie

Wired testte de nieuwe controller met haptische technologie voor de toekomstige Playstation 5

Een andere revolutie bracht de nieuwe controllers van de Playstation 5, een update van de triggerknoppen, gewoonlijk R2 / L2 genoemd. Deze moeten inderdaad ook worden afgestemd op de gameplay, dankzij het werk van de ontwikkelaars, waardoor ze nu hun triggerweerstand kunnen programmeren. Met andere woorden, de hardheid van deze beroemde R2/L2’s zal veranderen en zich aanpassen aan de situatie. Boogschieten zorgt ervoor dat de trekker harder wordt ingedrukt dan bij elk ander wapen, zo illustreert The Verge. Een nieuwigheid die dicht bij de technologie ligt die recentelijk is ontwikkeld en gepatenteerd door Microsoft.

AMD Ryzen-processor en supersnelle SSD bevestigd

Sony heeft de aanwezigheid bevestigd van een 4K 100GB Blu-Ray-schijf, een SSD-schijf en een 8-core AMD Ryzen-processor

De Wired-site, die het recht had om het prototype van de toekomstige Playstation 5-controller te testen, heeft een “opmerkelijke gelijkenis met de DualShock 4 van de PS4” aangekondigd, ook al is er nog geen aanduiding van het type DualShock 5 door Sony naar voren gebracht. De media merkten ook de aanwezigheid op op deze volgende generatie controller van een USB-C-poort, een grotere batterij en de aanwezigheid van verbeterde geïntegreerde luidsprekers.

Als enkele maanden geleden enige technische informatie door Sony naar voren was gebracht, zoals de aanwezigheid van een AMD Ryzen-processor van de derde generatie met acht cores van een nieuwe Radeon Navi grafische engine van AMD, bevestigt Sony hier de begiftiging van een 4K Blu- ray drive voor 100 GB optische schijven, evenals een nieuwe ultrasnelle SSD harde schijf met configureerbare opslag. Nog een statement, PS4-games kunnen worden gespeeld op deze toekomstige Playstation 5.

Afspraak rond kerst 2020 voor de marketing van de al langverwachte Playstation 5

De toekomstige PS5 Dualshock zal worden uitgerust met R2 L2-knoppen met variabele gevoeligheid

Vind al het hightech nieuws in onze officieel Twitter-account.