Technieuws en gadgets

Spotify breidt gratis proefaanbieding uit tot 90 dagen

Spotify verlengt nu de gratis proefperiode van zijn Premium-abonnement tot drie maanden, een daling ten opzichte van 30 dagen eerder. Een manier voor het Zweedse muziekstreamingplatform om zich aan te sluiten bij zijn concurrent Apple Music, die sinds de lancering in 2015 heeft aangeboden om zijn service voor een vergelijkbare periode gratis uit te proberen. De twee industriereuzen, die hun rivaal Deezer en de gratis proefperiode van een maand een stap voor zijn, rekenen op de aantrekkelijkheid van hun service om meer gebruikers aan te trekken voor hun premium betaalde aanbiedingen.

Spotify verlengt gratis proefperiode tot 3 maanden

Spotify sluit aan bij Apple Music en verlengt gratis proefperiode tot 3 maanden

Spotify verzekert dat de verlenging van zijn gratis proefperiode duurzaam is en niet beperkt in de tijd, in tegenstelling tot Apple Music, dat op het punt staat zijn positie te herzien en zijn proefaanbieding binnenkort kan inkorten tot slechts één maand. Geldig voor de hele wereld, de nieuwe gratis proefperiode van 90 dagen van Spotify heeft echter alleen betrekking op individuele abonnementen, gefactureerd voor € 9,99 voor een post-proefabonnement, evenals het studentenplan, dat wordt verkocht € 4,99 per maand. De Family-aanbiedingen voor € 14,99 en Duo, € 12,99, zouden later ook moeten worden beïnvloed, maar er is geen datum over gecommuniceerd, behalve een vage “in de komende maanden” , Spotify-aankondiging.

Spotify stemt gratis proefaanbod af op dat van Apple Music

Spotify lanceert vandaag de verlenging van zijn gratis proefaanbieding, nu geldig tot 90 dagen

De komst van dit nieuwe proefaanbieding van drie maanden, gecombineerd met de lancering van de nieuwe Duo-abonnementen, toont Spotify’s vastberadenheid om meer en meer abonnees te krijgen door dynamisch te zijn in zijn strategie. Deze flexibiliteit vertoont echter zijn grenzen met de aanscherping van de regels voor het delen van accounts, met name met betrekking tot de Family- en Duo-abonnementen, waardoor gebruikers die willen profiteren van de voordelige aanbiedingen nu onder hetzelfde dak moeten wonen. Voeg daarbij de oorlog die het bedrijf heeft verklaard tegen gratis abonnees die adblockers gebruiken..

Het Zweedse bedrijf blijft zoeken naar formules om nieuwe klanten aan te trekken

Na lancering van Duo-abonnementen verandert Spotify zijn proefaanbieding in drie maanden

In een zeer competitieve markt lijkt Spotify te besluiten zich op te dringen door met alle middelen te proberen nieuwe klanten te overtuigen om de creditcard af te sluiten. Met 232 miljoen gebruikers, waaronder 108 miljoen betalende abonnees, inclusief 8 miljoen nieuwkomers in de afgelopen drie maanden, nadert het bedrijf van Daniel Ek zijn langverwachte break-even-punt.

Met 108 miljoen betalende abonnees nadert Spotify het break-evenpunt van 110 miljoen

Met 108 miljoen betalende abonnees blijft Spotify nieuwe klanten winnen en nadert het break-evenpunt