Technieuws en gadgets

Tesla vertraagt ​​de sluiting van zijn verkooppunten en verhoogt zijn prijzen

Na de aankondiging van de sluiting van zijn 398 fysieke concessies en zijn voornemen om zich uitsluitend op online verkoop te concentreren, heeft de elektrische autofabrikant Tesla zojuist zijn beslissing teruggedraaid door aan te geven dat hij eindelijk de helft van zijn winkels wil behouden, in ruil voor een personeelsvermindering en een prijsstijging van ongeveer 3%. Deze inflatie, die volgt op een eerdere daling van 6% in overeenstemming met de eerste aankondiging van de totale sluiting van verkooppunten, zou echter niet het instapniveau van de Model 3 (€ 50.300) moeten betreffen, maar alleen zijn ” versies met hogere afwerkingen, S en X” gaven daarmee het merk aan. Ze waarschuwde ook potentiële kopers: “Toekomstige Tesla-klanten hebben nu een week om te bestellen tegen de huidige prijs, voordat de verhoging van kracht wordt vanaf 19 maart”.

Tesla houdt de helft van zijn verkooppunten en verhoogt de prijzen met 3%

Tesla sluit slechts de helft van zijn verkooppunten en verhoogt de prijzen met 3% exclusief Model 3 Na bestudering van al zijn dealers, zegt Tesla dat het de afgelopen weken al 10% van hen heeft gesloten. De sluitingen hebben tot nu toe alleen betrekking op sites met een lage zichtbaarheid, met andere woorden “die het natuurlijke verkeer waarvoor ze zijn ontworpen niet uitnodigen”, terwijl alle andere met een fijne kam en begiftigde kleine teams zullen worden onderzocht. Er zal daarom prioriteit worden gegeven aan verkooppunten die zich in winkelcentra bevinden en die daarom profiteren van een grotere bekendheid.

‘Toekomstige klanten leren hoe ze een Tesla via hun telefoon kunnen bestellen’

Tesla-dealers zijn showrooms maar geen verkooppunten en verhogen de prijzen met 3 procent Tesla wil er ook aan herinneren dat zijn verkooppunten meer zullen worden gepresenteerd als vitrines die bedoeld zijn om potentiële klanten te informeren, meer dan als concessies strikt genomen, kopers worden systematisch doorgestuurd naar de site van het merk om hun aankoop af te ronden. Een omstreden strategie omdat het voor sommige klanten frustrerend is en synoniem met omzetverlies: “Door naar de winkel te gaan, zullen toekomstige klanten in een paar minuten kunnen leren hoe ze een Tesla via hun telefoon kunnen bestellen”. Het merk moet echter een verminderde voorraad bieden om te voldoen aan de wensen van onmiddellijke aankopen en tests, terwijl het beleid van tevreden of terugbetaalde 7 dagen en 1600 km wordt gehandhaafd..

De prijsverhoging heeft geen invloed op het instapmodel Model 3 (€ 50.300)

Prijsstijging van drie procent die bij Tesla Store-retentie hoort, heeft geen invloed op Model 3

Na de aankondiging van de totale sluiting van zijn concessies, waardoor een bedrijfseconomie en een prijsdaling van 6% mogelijk zijn, trekt Tesla daarom terug en gaat het met 3% terug in de tijd. Een ommekeer met een tussenpoos van een paar dagen die de firma Elon Musk een klein beetje $ 6 miljard aan marktkapitalisatie kostte.

Een verandering van gedachten bij $ 6 miljard

Tesla's strategiewijziging om zijn verkooppunten te sluiten kostte het merk van Elon Musk $ 6 miljard op de aandelenmarkt