Technieuws en gadgets

Tesla viert zijn miljoenste voertuig

Het was via Twitter, de favoriete tool van Elon Musk, dat het merk Tesla deze week de mijlpaal onthulde van een miljoen geproduceerde auto’s sinds de oprichting in 2003.

Tesla viert zijn 1.000.000ste geproduceerde auto

Tesla heeft sinds de lancering in 2003 een miljoen elektrische auto's geproduceerd

De CEO van Tesla heeft zojuist aangekondigd dat zijn bedrijf zojuist zijn miljoenste elektrische auto in 17 jaar heeft geproduceerd. De grillige zakenman deelde het nieuws op zijn favoriete sociale netwerk en plaatste een foto van het beroemde 1.000.000ste exemplaar, een rode Model Y, evenals een momentopname van zijn werknemers, die hij feliciteert.

Tesla-modelnummer 1.000.000 is een Model Y

Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla een miljoen geproduceerde voertuigen heeft bereikt sinds 2008 en de Roadster

Tesla Model Y, het mainstream-model dat de cijfers van het merk een boost moet geven

Twaalf jaar is wat Tesla nodig had om een ​​miljoen auto’s te produceren sinds de lancering in 2008 van zijn eerste model, de Roadster. Verschillende problemen vertraagden vervolgens de marketing van de populaire Model 3, die sindsdien de best verkochte elektrische auto ter wereld is geworden. Met deze productiviteitscijfers wil het bedrijf ze snel verdubbelen, gezien de snelle groei in 2019, na recente investeringen. Tesla rekent op de internationalisering van zijn productie, met name dankzij zijn nieuwe Gigafactory in Shanghai, die eind vorig jaar op de markt kwam en die het mogelijk moet maken om de doelstelling van 500.000 voertuigen voor 2020 te halen. geplande opening van een nieuwe productie-eenheid, vierde van het merk en deze keer gevestigd in de omgeving van Berlijn, zal ook bijdragen aan Elon Musk’s dromen van grootsheid.

Elon Musk feliciteerde zijn werknemers met het overschrijden van de miljoengrens

Tesla viert productie van miljoenste voertuig in zijn geschiedenis, een Model Y

Hoeveel kost een Tesla Model Y? ?

Ondanks een moeizame start wisten Tesla en zijn baas Elon Musk het hoofd boven water te krijgen, ten koste van vele, ook financiële. Hoewel dit aantal van een miljoen geproduceerde voertuigen misschien schraal lijkt naast het aantal dat wordt gepost door giganten in de auto-industrie zoals Volkswagen en zijn 10 miljoen jaarlijkse eenheden, kan Tesla er niettemin op bogen dat het opkomt tegen alle fabrikanten.. Het nieuwe Model Y wordt verkocht voor 63.000 euro in de Long Range-versie, terwijl de Performance wordt verkocht voor 70.000 euro.

Elon Musk is niet van plan om daar te stoppen en denkt groots met de opening van zijn nieuwe fabrieken over de hele wereld

Na het overschrijden van de miljoengrens, zal Tesla naar verwachting zijn aantal vergroten dankzij zijn nieuwe gigafabriek in Shanghai