Technieuws en gadgets

Tesla zal kunstmatige beademingsapparatuur kunnen produceren in het licht van het aangekondigde tekort

Terwijl het coronavirus terrein blijft winnen in de Verenigde Staten en Elon Musk in het middelpunt staat van een controverse over zijn weigering om zijn Tesla-fabrieken te sluiten, zou hij toch kunnen deelnemen aan de inspanning van “oorlog”. Hij heeft inderdaad op Twitter verklaard “gemakkelijk” kunstmatige beademingsapparatuur in zijn eenheden te kunnen produceren, maar alleen “in geval van tekort”. De ondernemer herhaalt ook zijn standpunt over de huidige gezondheidscrisis, in de overtuiging dat “paniek meer schade zal aanrichten dan het coronavirus”.

Tesla zou gemakkelijk kunstmatige beademingsapparatuur kunnen produceren “in geval van tekort” in de Verenigde Staten

Elon Musk kondigt aan dat Tesla kunstmatige beademingsapparatuur kan maken in geval van tekort

Kunstmatige ademhalingstoestellen zullen zeer snel opraken in het licht van de verspreiding van covid-19 in de Verenigde Staten

Gezien de wereldwijde verspreiding van covid-19 worden de meeste staten nu geconfronteerd met een aangekondigd tekort aan kunstmatige beademingsapparatuur, essentieel voor de behandeling van de zwaarst getroffen patiënten. In een tweet sprak de burgemeester van New York, Bill de Blasio, zijn bezorgdheid uit over de preventieve maar niettemin aanwezige behoefte aan nieuwe ademhalingsapparatuur in het licht van een groeiende crisis in de Verenigde Staten. Die laatste deed Elon Musk begrijpen dat hij klaar was om bij Tesla te bestellen, nadat de ondernemer nog op Twitter had laten weten dat zijn bedrijf zulke toestellen kon produceren..

Autofabrikanten ten dienste van de volksgezondheid

Tesla, General Motors en Ford gaan levensondersteuning produceren om voorspeld tekort op te vangen

Elon Musk zegt dat Tesla weet hoe hij ademhalingsapparatuur moet maken in zijn fabrieken

Toen Nate Silver, hoofdredacteur van Five Thirty Five, ziekenhuizen opriep om hun behoeften op dit gebied aan Elon Musk door te geven, zei hij: “Tesla heeft al geavanceerde fans gemaakt voor zijn auto’s en vooral voor zijn raketten. SpaceX en hun leven ondersteunende systemen. Ademhalingstoestellen zijn niet moeilijk te produceren, maar ze kunnen niet onmiddellijk worden geproduceerd.” Een verwijzing naar de onderhandelingen die momenteel gaande zijn tussen Tesla en de autoriteiten in Californië en Nevada, over een gedwongen sluiting van de fabrieken van het merk.

Voor Tesla “ademhalingstoestellen zijn niet moeilijk te produceren”

Tesla-fabrieken kunnen binnenkort ademhalingsapparatuur produceren voor Amerikaanse ziekenhuizen

In de huidige context is Elon Musk niet de enige die voorstelt, zelfs niet indirect, om zijn industriële knowhow in dienst te stellen van elementaire gezondheidsgoederen. Zo verklaarde General Motors, door de stem van zijn baas Mary Barra, evenals Ford, in gesprek te zijn met de Amerikaanse autoriteiten voor de fabricage, opnieuw, van kunstmatige beademingsapparatuur..

Geconfronteerd met de crisis zouden de VS kunnen overgaan tot geavanceerde defensieproductie

De pandemie die nu de Verenigde Staten treft, zal de Amerikaanse gezondheidsdiensten waarschijnlijk hard treffen en een tekort aan beademingsapparatuur veroorzaken