Technieuws en gadgets

Twitter overweegt mogelijkheid om tweets te bewerken

Sinds de lancering van Twitter in 2006 zijn de gebruikers blijven pleiten voor de oprichting van een functie waarmee ze hun tweet kunnen wijzigen, of het nu gaat om het corrigeren van een typefout of een foutieve link. Een verzoek tot dusver bleef een dode letter, totdat de CEO van Twitter, Jack Dorsey, afgelopen zaterdag in een interview aankondigde dat zijn teams momenteel de kwestie van de oprichting van een dergelijke functie onderzoeken, zonder echter te hebben bepaald welke vorm deze zou kunnen aannemen.

Binnenkort bewerkbare berichten op Twitter?

foto van de twitter-app op smatphone om de toekomstige tweets-modificatiefunctie te illustreren, aangekondigd door jack dorsey

Het was in een interview van afgelopen zaterdag dat de Twitter-chef liet doorschemeren dat er binnenkort een bewerkingsfunctie zou kunnen ontstaan, waarin werd bepaald dat deze alleen effectief zou moeten zijn voor onmiddellijke wijzigingen. Een van de hypothesen die naar voren worden gebracht, zou zijn dat de gebruiker een rectificatieperiode van 5 tot 30 seconden zou kunnen krijgen zodra zijn tweet is gepubliceerd, zoals sommige reeds bestaande berichtenservices. Er zou dus een tijd van bezinning en mogelijke correctie worden geboden voordat de betreffende tweet wordt gepubliceerd en vervolgens in de vrije natuur verdwijnt..

Jack Dorsey en Twitter zijn aan het nadenken over het onderwerp

foto van Jack Dorsey en Twitter-logo voor zijn interview over de optie om aanstaande tweets in technews te bewerken

Het lijkt er echter op dat deze oplossing niet zonder gevolgen is en dus het einde van gesprekken in realtime veroorzaakt. Volgens Jack Dorsey vereist commentaar op een evenement zoals een sportevenement inderdaad directheid, een belofte van oprechtheid en geloofwaardigheid. Het kan echter blijken dat bepaalde situaties enige tijd voor reflectie en verificatie vergen, zoals het geval kan zijn bij politieke uitspraken, waar impulsiviteit niet altijd aan de orde van de dag is. Het is daarom mogelijk om de opkomst te zien van discussies met letterlijk twee snelheden..

“Twitter is gebaseerd op sms-logica”

smartphoneschermfoto met facebook- en twitter-app voor artikel over interview met jack dorsey over nieuwe tweetcorrectiefunctie

Wat een eenvoudige wijziging na publicatie betreft, is de deur ook voor deze optie niet gesloten, maar het zou onderhevig zijn aan een aanzienlijk domino-effect, omdat de update van een bericht onmiddellijk de kettingcorrectie van al zijn retweets zou activeren, waarbij terloops de wijziging van de kern van de zaak en zijn reacties. Een verandering die Tweeter ook zou verwijderen uit zijn rol van klokkenluider, als het gaat om het openbaar maken van een onhandige of beledigende toespraak.

Een door gebruikers verwachte update

twitter wallpaper op iphone voor technews nieuws met functie om tweets te bewerken aangekondigd door jack dorsey

Als Twitter lijkt te hebben besloten om de kwestie van de wijziging van tweets ter hand te nemen, lijkt het erop dat het zich nog slechts in de fase van reflectie bevindt, in afwachting van de meest effectieve oplossing en vooral de meest aangepast aan de filosofie van het sociale netwerk. . Volgens zijn CEO, Twitter is altijd gebaseerd geweest op sms-logica: eenmaal verzonden, is het bericht niet langer van jou.

Interview met Jack Dorsey bij Joe Rogan – Experience #1236