Technieuws en gadgets

Uber voegt zijn diensten samen in een nieuwe app

Uber heeft zojuist zijn nieuwe app onthuld tijdens een evenement in San Francisco. Meer dan een update, deze nieuwe app is volledig opnieuw ontworpen en brengt nu alle diensten van het Amerikaanse bedrijf samen in één architectuur. Uber biedt de gebruiker niet alleen een vereenvoudigde service, maar biedt ook nieuwe opties, zoals informatie over verschillende vormen van collaboratief vervoer, zoals CityMapper of MoovIt. “Een manier om het besturingssysteem van het dagelijks leven te beheren”, vatte de baas van het bedrijf, Dara Khosrowshahi, samen..

Uber voegt zijn diensten samen in een nieuwe app

Uber biedt een nieuwe app die al zijn diensten samenvoegt op één platform

De nieuwe Uber-app markeert een keerpunt zodra deze wordt geopend. Aangezien het bedrijf heeft besloten om zijn VTC-service samen te voegen met de maaltijdbestelservice van Uber Eats, zal de startpagina van deze nieuwe app de gebruiker eerst vragen wat hij wil. Bestel een autorit, of eten. Als gevolg hiervan verdwijnen de oorspronkelijke kaart en de informatie over het startpunt en de bestemming, althans op de eerste versie. Er bestaat inderdaad een tweede formule, waaronder het traditionele menu, verfraaid met een tabblad waarmee u ook uw maaltijd kunt bestellen. Nog in de testfase in de Verenigde Staten, zal de nieuwe Uber-applicatie momenteel deze twee versies aanbieden, om vervolgens te bepalen welke voor haar klanten het meest ergonomisch lijkt..

Bestel een auto of een maaltijd via een gemeenschappelijke applicatie

Uber voegt zijn VTC-applicatie samen met die van Eats en biedt nieuwe diensten aan

Om de veiligheid te verbeteren en voertuigfouten te voorkomen, heeft Uber een nieuw pincodeverificatiesysteem geïmplementeerd dat de klant aan zijn chauffeur moet communiceren om te bevestigen dat het inderdaad de bestelde auto is. Tegelijkertijd ontwikkelt het bedrijf momenteel een meer geavanceerd middel op basis van echografie. De smartphone van de klant zou dus rechtstreeks verbinding maken met die van de chauffeur en de bestelling automatisch valideren. Het nieuwe systeem zou binnen een paar maanden operationeel moeten zijn, zegt Uber-beveiligingsmanager Sachin Kansal.

Nog steeds vanuit het oogpunt van veiligheid en naast het vorig jaar ingestelde alarmnummer, biedt Uber nu een knop om een ​​sms te sturen om een ​​probleem met een chauffeur in realtime te melden, zonder te wachten tot het einde van de race. Merk op dat bestuurders niet langer simpelweg een foto van hun gezicht hoeven te sturen om hun identiteit te bevestigen, maar dat ze hun hoofd moeten bewegen, knipperen en zelfs glimlachen, volgens de website van The Verge., wie heeft zijn interview gerapporteerd? met de CEO van Uber.

Uber versterkt zijn veiligheidsmaatregelen

Uber voegt zijn applicaties samen en biedt een nieuwe nood-sms-service

Naast zijn twee belangrijkste diensten, ontwikkelt Uber daarom zijn nieuwe informatiefunctie over het openbaar vervoer, Transit genaamd, die echter geldig is in een beperkte lijst van grote steden, waarvan binnenkort Parijs deel zal uitmaken. Het bedrijf is van plan om binnenkort ook de aankoop van tickets rechtstreeks op zijn app aan te bieden, zoals al het geval is in Denver. Een altruïstische optie, becommentarieerd door Dara Khosrowshahi: “Tot op zekere hoogte concurreren we met onszelf. Maar onze filosofie is dat als er een beter product of een betere mobiliteitsoplossing voor de gebruiker is, dat impliceert dat we in concurrentie staan ​​met onszelf”. Elektrisch vervoer zoals fietsen en andere scooters worden ook geïntegreerd in de verschillende aangeboden oplossingen, waarbij Jump, maar ook concurrent Lime betrokken is..

Ten slotte stelt het gedeelte Uber Eats het restaurant nu in staat uw allergieën te kennen wanneer u uw volgende maaltijd bestelt.

Uber promoot openbaar vervoer in enkele grote steden

Naast het samenvoegen van zijn diensten in één applicatie, breidt Uber zijn informatie uit naar het openbaar vervoer