Technieuws en gadgets

Veilig betalen weet meer over ons dan we denken

Veilig betalen voor de consument is fraudebestrijding voor de bank, zo bleek uit een demonstratie van MWC 2019 (Mobile World Congress momenteel in Barcelona). Om deze controle uit te voeren, houdt de bank verschillende gegevens voor ons bij.

Elke nieuwe technologie loopt het risico in malafide handen te vallen, het risico is groter als het gaat om overboekingen of bankbetalingen. Dit is de reden waarom veel technologiebedrijven werken aan het bedenken van de beste aanpak om onze apparaten, onze profielen en vooral ons geld te beschermen. Veilige betalingsoplossingen weten echter misschien meer over ons dan we aannemen – een demo van MWC 2019 getuigt hiervan..

Veilig betalen op een smartphone of tablet gaat snel en gemakkelijk, maar daarvoor vinden veel controles plaats op de mute. Betaalsystemen moeten er zeker van zijn dat het geld door de juiste persoon wordt gedeponeerd. Hoe verifiëren ze het? De applicatie gemaakt door Mastercard controleert eerst of het de juiste laptop is, het controleert zijn ID, browser, IP-adres, locatie.

Hoe worden veilige betalingen gedaan? Een idee van de gegevens die door de bank worden geverifieerd

moderne technologie voor verificatie van betalingen via mobiele telefoons, smartphonescherm met gegevens

Als alles “zoals gewoonlijk” is, gaat de applicatie verder: wat is het product – of het iets is dat deze consument gewoonlijk koopt; hoe snel de gebruiker het toestel en de verkoopsite beheert, zelfs welke bewegingen ze maken op het scherm; als de som binnen de gebruikelijke limieten valt; welk e-mailadres je een link geeft. Dit wordt allemaal geanalyseerd. Elke positieve reactie draagt ​​bij aan de vorming van een vraagprofiel. Elke discrepantie verkleint de kans op goedkeuring.

Een profiel hebben dat gegevens beschermt tegen betalingen, locatie en meer

vrouw met mobiele telefoon in de hand die rondhangt en een telefoonbetaling doet

De goedkeuringsdrempel wordt per bank bepaald en is daarom anders. Het is de keuze van elke bank die besluit om de betalingsbeveiligingsverificatietoepassing in te voeren. Wat voor de consument is de veiligheid van de betaling voor de bank is in werkelijkheid een test van fraude.

Krijg een idee van welke tests de bank doet om te weten dat jij degene bent die de betaling doet

Twee mannen in pakken, handen wijzend naar mobiel, beveiligde betalingen

Als de verificatietoepassing voor een bepaalde betaling onvoldoende gegevens verzamelt om de bestelling en betaling door de rekeninghouder te laten uitvoeren, kunnen aanvullende identificatiegegevens, zoals vingerafdrukken, nodig zijn. De juiste vingerafdruk kan het systeem “verzekeren” dat het geld wordt geclassificeerd door de houder of door iemand die door hem is gemachtigd. Het is aan jou om te beslissen of je de fysieke bankkaart wilt vervangen door directe betaling vanaf je mobiele telefoon.

Beveilig betalingen rechtstreeks vanaf uw mobiel – ontdek wat de bank als gegevens gebruikt

mobiele telefoon beveiligde betaling direct vanaf de telefoon, gebruik uw mobiel als betaalkaart

Het is goed dat de informatie die de bank voor ons heeft geheim is en dat ontwikkelaars altijd op zoek zijn naar een manier om onze informatie beter te beschermen.

wat is de toekomst van mobiel betalen, American Express-kaart tegen Master Card?

De keuze om met je smartphone te betalen in plaats van met een fysieke kaart 

creditcard in de mobiele telefoon hoe te betalen voor de lunch met zijn mobiele telefoon