Technieuws en gadgets

Volkswagen presenteerde zijn ID Space Vizzion stationwagen

Volkswagen maakte gebruik van de Auto Show in Los Angeles om de onthulling van zijn nieuwe project, de ID Space Vizzion, het zevende element van zijn 100% elektrische gamma dat in 2016 werd gelanceerd, af te ronden om het nieuwe modulaire MEB-platform te gebruiken, terwijl de Duitse fabrikant ernaar streeft om er een te bereiken. miljoen schone voertuigen per jaar verkocht tegen 2025.

Volkswagen’s ID Space Vizzion tentoongesteld op de autoshow van Los Angeles

Volkswagen presenteerde zijn ID Space Vizzion stationwagen op de Auto Show in Los Angeles

@Volkswagen

Met zijn kenmerken van een grote doorbraak van bijna 5 m lang en zijn familiegelijkenis met de kleine ID.3, erft de Volkswagen ID Space Vizzion-conceptauto ook prestaties die dicht bij een GT liggen, met zijn 275 pk-motor aan de achterkant waardoor hij in 5,4 seconden honderden kilometers per uur bereiken. Een tweede motor kan aan het voertuig worden toegevoegd, waardoor het kan profiteren van zijn grote 22-inch wielen met vierwielaandrijving en daarbij maar liefst 340 pk kan toevoegen voor een piek van 175 km/u. Uitgerust met een batterij van 82 kWh, kondigt de ID Space Vizzion een royaal bereik van 590 WLTP-kilometers aan, bereikt dankzij het diepgaande werk van ingenieurs en ontwerpers aan de aerodynamica van het voertuig.

Volkswagen ID Space Vizzion concept car wordt gelanceerd in 2021

Volkswagen onthulde zijn ID Space Vizzion concept-stationwagon op de LA autoshow

@Volkswagen

Gepresenteerd in een versie voor vier passagiers, zou deze Volkswagen ID Space Vizzion, die belooft de wagenzijde te worden van de Vizzion-sedan die vorig jaar in Zwitserland werd gepresenteerd, echter met een vijfde plaats in de productieversie worden aangeboden. Uitgerust met een ruim interieur, vervult de toekomstige VW-wagen zijn rol als modern voertuig, dankzij het 15,6-inch touchscreen en vooral de aanwezigheid van een augmented reality-systeem dat het mogelijk maakt om bepaalde informatie weer te geven die nuttig is voor het rijden, met name navigatie, direct op de voorruit.

Volkswagen kiest AppleSkin om het leer in de Space Vizzion ID te vervangen

Volkswagen's ID Space Vizzion elektrische stationwagen onthuld in Los Angeles

@Volkswagen

Als schoon voertuig heeft Volkswagen het interieur van zijn ID Space Vizzion onder handen genomen, ook met de gebruikte materialen. De Duitse fabrikant heeft er inderdaad voor gekozen om chroom en vooral leer te negeren door AppleSkin te gebruiken, een materiaal dat het resultaat is van “residuen van de productie van appelsap” met vergelijkbare kenmerken als laatstgenoemde..

De ID Space Vizzion is het zevende voertuig in het ID-gamma dat door de Duitse fabrikant wordt gepresenteerd

Volkswagen presenteerde het prototype van de stationwagenversie van zijn toekomstige elektrische Vizzion

@Volkswagen

Vind al het hightech- en autonieuws in onze Technews-categorie en op onze officieel Twitter-account.