Technieuws en gadgets

Wetenschappers gebruiken AI om hersenactiviteit in woorden te reconstrueren

Hersenactiviteit reconstrueren in woorden? Is dit sciencefiction, een idee voor de verre toekomst of een realiteit? In staat zijn om je gedachten door te geven aan een machine, die vervolgens kan begrijpen wat je denkt en hardop tegen je kan spreken, kan in de nabije toekomst werkelijkheid worden. Onderzoekers van drie teams gebruikten gegevens die waren verkregen van hersentumoroperaties of van elektroden in de hersenen van patiënten met epilepsie om de oorsprong van de aanvallen te bepalen. Ze ontwierpen een AI om hersenactiviteitsgegevens in woorden te interpreteren.

Voordat je te opgewonden raakt, kunnen computermodellen alleen op elk individu worden getraind, omdat de signalen die zich vertalen in spraak schijnbaar van persoon tot persoon verschillen. Bovendien vereist de uiterst nauwkeurige aard van het nemen van de vereiste gegevens het openen van de schedel.

Hoewel het nog in de kinderschoenen staat, zou deze doorbraak mensen met ziekten zoals ALS kunnen helpen om weer te spreken

Afbeelding van hersenen met explosie van kleuren, stimulering van creativiteit, grafisch ontwerp, hersenactiviteit in woorden

De nauwkeurigheid van de gereconstrueerde spraak varieerde van 40 tot 80%. Geen van de onderzoekers is er echter nog achter hoe ze denkbeeldige spraak kunnen toelaten – dat wil zeggen, de hersenen zenden signalen uit wanneer een persoon stil spreekt of een stem in zijn hoofd hoort. Een benadering die wetenschappers zouden kunnen overwegen, is om elkaar in het midden te ontmoeten. Dit kan worden bereikt door de persoon te laten luisteren naar door de computer gegenereerde spraak en zijn gedachten aan te passen om de gewenste resultaten te bereiken. Ondertussen zou het neurale netwerk ook kunnen worden getraind om het denken van de persoon te begrijpen..

De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie worden alleen door mensen beperkt

kunstmatige intelligentie en het gebruik ervan, hersenactiviteit omzetten in woorden, foto man met een A.I.

Als dit lukt, kunnen patiënten met amyotrofische laterale sclerose (ALS) mogelijk een nieuwe, gemakkelijkere manier hebben om te communiceren. Natuurkundige Stephen Hawking bijvoorbeeld had voor zijn dood vorig jaar gecommuniceerd met behulp van de spier in zijn wang. Hij had van deze doorbraak kunnen profiteren.

 Reconstrueer hersenactiviteit in woorden om communicatie te vergemakkelijken

hersenactiviteit vertalen in woorden, stephen hawking foto, de toekomst van AI

Het project kan een groot aantal mensen helpen om gemakkelijker te communiceren. Er moet nog veel gebeuren, maar het is een goed begin. Het idee om menselijke hersenen met computers te verbinden is verre van nieuw. Sterker nog, er zijn de afgelopen jaren een aantal belangrijke stappen gezet, waaronder het toestaan ​​van verlamde mensen om tablets te bedienen met hun hersengolven. Naarmate hersen-computerinterfacetechnologie zich uitbreidt en nieuwe manieren ontwikkelt om de communicatie tussen de hersenen en machines te bevorderen, zullen onderzoeken zoals deze de vooruitgang blijven aantonen constante vooruitgang.

Een robot of een USB-sleutel, de toekomst van kunstmatige intelligentie is onbeperkt

Robot sophia AI, idee van hersenactiviteit in woorden, hoe gedachten in een machine te vertalen

De hersenen blijven verantwoordelijk – de mogelijkheden voordat AI wordt gebruikt om hersenactiviteit in woorden te reconstrueren

De hersenen en de verschillende delen, de hersenen begrijpen, kleurrijk grafisch beeld van de hersenen

“>