Technieuws en gadgets

WhatsApp krijgt een “Dark Theme”-modus in bèta

Nu de functie zich over veel diensten en apps begint te verspreiden, is het de beurt aan de 5 miljard gedownloade messenger, WhatsApp, om een ​​donkere modus in zijn instellingen te introduceren. De nieuwe functie “Dark Theme”, die al een tijdje wordt verwacht, is nu beschikbaar in het gedeelte Instellingen van de nieuwste bètaversie 2.20.13-versie van de app, op Android.

WhatsApp bevat een “donker thema” in de bètaversie 2.20.13

WhatsApp bevat nu een donker donker thema in de nieuwste Android-bètaversie

Permanent, tijdelijk of zelfs automatisch geactiveerd in verband met de batterijbesparingsmodus van Android, zou de “Dark Theme” of donkere modus de gunst moeten vinden in de ogen van veel gebruikers, supporters van de functie in het algemeen. De functie “Dark Theme”, waarvan bekend is dat deze minder vermoeiend is voor de ogen, vooral in donkere omgevingen, en dus de verspreiding van blauw licht beperkt, is ook handig om de levensduur van de batterij te verlengen voor apparaten die zijn uitgerust met een technologisch scherm. Deze WhatsApp-versie van de nachtmodus lijkt echter niet iedereen te behagen, gezien de grijze weergave, die meer geschikt is voor LCD- en OLED-schermen, in plaats van echt diep zwart..

“Dark Theme”: WhatsApp neemt de donkere modus over en volgt het pad van zijn neven Instagram en Messenger

Een nieuwe nachtmodus beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp op Android

Door een donkere modus in te voeren, maakt WhatsApp eindelijk deel uit van dezelfde aanpak als de andere diensten van de Facebook-groep, zoals Messenger en Instagram, die van hun kant al enkele maanden zijn uitgerust..

Een nachtmodus die dichter bij grijs dan zwart ligt, om zich beter aan te passen aan verschillende schermen

Gebruikers van de nieuwe bèta van WhatsApp kunnen nu een nieuw donker thema in de donkere modus activeren

Momenteel alleen beschikbaar voor deelnemers aan het bètaprogramma voor berichten in de Play Store, nu beperkt door de beslissing van WhatsApp, een definitieve versie van het “Dark Theme” die wereldwijd zou worden gedistribueerd naar Android- en iOS-consumenten is momenteel niet officieel gepland.

Een donker thema voor nu alleen WhatsApp-bètatesters

WhatsApp installeert op zijn beurt een nachtmodus in zijn nieuwe Android-versie die beschikbaar is in bèta