Technieuws en gadgets

YouTube kan binnenkort gerichte advertenties op inhoud voor kinderen verbieden

Volgens Bloomberg is YouTube bijna “de afronding van zijn plan” om gerichte reclame op video’s gericht op kinderen te verbieden. Een beslissing die zou kunnen worden gemotiveerd door de druk en de recente sanctie die de Amerikaanse Federal Trade Commission op het platform heeft opgelegd, waarbij Google wordt veroordeeld tot enkele miljoenen dollars aan boetes voor het overtreden van de COPPA-wet ter bescherming van de online privacy van kinderen. Deze wet verbiedt bedrijven ook om advertenties aan kinderen onder de 13 jaar te tonen zonder ouderlijke toestemming..

YouTube staat op het punt zijn beleid inzake gerichte advertenties gericht op kinderen te herzien

YouTube voltooit plan om zijn beleid voor gerichte advertenties voor kinderinhoud te hervormen

Aan de orde, dataverzameling en beperkte bescherming van jonge kijkers op het videoplatform, leidend tot klachten van 23 rechten- en kindergroepen, zoals het Centrum voor Digitale Democratie. Hij zei dat hij niet tevreden zou zijn met een simpele beperking van gerichte reclame, maar dat hij het idee verdedigde dat “alle inhoud die voor kinderen bedoeld is, wordt overgebracht naar een apart platform waar gerichte reclame, verzameling van commerciële gegevens, links naar andere sites en automatische lezen is verboden”.

Veel rechtengroepen pleiten voor stopzetting van gerichte advertenties op Youtube

Youtube zou na FTC-boete een einde kunnen maken aan gerichte advertenties op kinderinhoud

Hoewel we nog niet weten hoe de nieuwe maatregelen van YouTube eruit zullen zien, zijn er door de klagers bepaalde voorstellen gedaan, zoals het overzetten van alle kinderachtige inhoud naar de Youtube Kids-applicatie, of het volledig verwijderen van advertenties op dit soort video’s.

Een groep tegenstanders van het videoplatform stelt voor om alle kinderinhoud over te zetten naar Youtube Kids

De groep Centrum voor Digitale Democratie stelt voor om de inhoud van kinderen over te dragen naar het YouTube Kids-platform en alle gerichte advertenties te verbieden.

Hoe dan ook, YouTube’s benadering van gerichte advertenties zou de merkinkomsten van Google moeten schaden. Research Loop Ventures schat verder dat de advertentie-inkomsten uit kindervideo’s Youtube tussen $ 500 miljoen en $ 750 miljoen per jaar zouden opleveren en dat het verwijderen van targeting de inkomsten met ongeveer 10% zou verminderen. Het bedrijf reageerde door aan te bieden om alleen pop-upadvertenties weer te geven bij kindervideo’s, in plaats van huidige advertenties..

FTC-Youtube-deal resulteerde in een claim van meerdere miljoenen dollars voor Google

De Amerikaanse consumentenbeschermingsorganisatie FTC veroordeelde Youtube voor het beheer van de persoonsgegevens van minderjarigen en zou het platform kunnen dwingen om gerichte reclame gericht op kinderen te verbieden