Technieuws en gadgets

Youtube zet in op “Shorts” om te concurreren met TikTok

Geconfronteerd met de snelle opkomst van het TikTok-netwerk en zijn 842 miljoen downloads in de loop van het jaar, staat YouTube op het punt in de aanval te gaan om de Chinese applicatie op zijn grond tegen te gaan. Inderdaad, de onbetwiste koning van online video staat op het punt zijn eigen systeem van korte muzikale inhoud te lanceren, “Shorts”.

Youtube wil met “Shorts” op de bloembedden van TikTok . lopen

Youtube zet in op Shorts, de nieuwe korte videofunctie geïnspireerd op TikTok

“Shorts”, of wanneer Youtube is geïnspireerd door de concurrentie

Geïnspireerd door het succes van TikTok en de onbeschaamde groei van 125% in slechts twee jaar, stelt de nieuwe dienst van YouTube zijn gebruikers in staat om hun eigen korte video’s te posten. Om dit te doen, wilde het bedrijf geen speciale applicatie ontwikkelen om zijn tool rechtstreeks te integreren in de mobiele applicatie van de dochteronderneming Google. Gebruikers zullen profiteren van de veelheid aan muziek onder licentie van YouTube Music om hun berichten te verbeteren. Een gebruik dat erg lijkt op, maar omgekeerd aan dat van TikTok.

Het enorme populaire succes van TikTok bij jongere mensen geeft oude YouTube-ideeën

Met Shorts laat Youtube zich inspireren door het succes van het korte formaat om te concurreren met TikTok

Het brutale succes van het Chinese netwerk TikTok blijft de jaloezie van de concurrentie opwekken

Youtube blijft zich daarom laten inspireren door de winnende formules van zijn concurrenten. Het platform had er dan ook voor gekozen om het idee van Instagram en Snapchat Stories te kopiëren door de publicatie van korte video’s aan te bieden. Een algemene strategie in de kleine wereld van GAFA, terwijl Facebook er ook voor koos om zich te laten inspireren door TikTok door zijn eigen Lasso-netwerk te ontwikkelen en te testen.

Verhalen en andere korte video’s, een nieuw sterrenformaat voor sociale netwerken

Geconfronteerd met het succes van TikTok met jonge mensen, lanceert YouTube Shorts, een nieuwe functie voor kort formaat

Het succes van TikTok, maar ook van Snapchat, spreekt boekdelen over de nieuwe gewoontes van jonge gebruikers van sociale netwerken. Geconfronteerd met de vergrijzing van hun publiek en de teruglopende opkomst, zetten sommige sociale netwerken daarom in op populaire formules, in de hoop nieuwe volgers aan te trekken. Met “Shorts” vertrouwen YouTube en zijn 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers daarom op korte programma’s om de jongste onder hen aan te trekken en te behouden.

Youtube, opgericht in 2005, verschijnt nu al als een volwassen maar stagnerend model

YouTube en Facebook zijn al aan het vergrijzen en kijken naar nieuwe competitieve formaten om vooruit te komen