Trap

De trapleuning, het beveiligingsontwerp

Als we denken aan decoratie, renovatie of in het algemeen interieurontwerp, staat de trap meestal niet bovenaan de prioriteitenlijst. Deze reeks trappen draagt ​​echter in hoge mate bij aan de charme van het interieur, soms rustiek en voor velen van ons een bron van herinneringen. Deze escalatie, vaak gemaakt van hout, zit vol anekdotes in elk huis dat het verzint, het bevat het geheim van de bovenverdieping tot de laatste trede en opent naar kamers die soms onvermoede of vol verrassingen zijn. Twee aan twee klimmen of met hoge snelheid afdalen, de trappen zijn een speeltuin voor de kleintjes en nemen elke stap zoals je een met sneeuw bedekte top zou beklimmen. Het kraken van het hout onder elke trede verraadt het nachtelijke komen en gaan, net zoals de komst van een patriarchaat dat op het punt staat het record recht te zetten voor het avondeten. De beste tijd in liefde is wanneer je de trap op gaat, zegt het citaat, wat is een betere manier om eer te bewijzen aan deze structuur waarmee je elke dag kunt opstaan.

De trapleuning in dienst van het interieur

foto witte trap met roestvrijstalen metalen leuning zonder leuning

Vanuit een meer pragmatisch oogpunt wordt de trap, al dan niet bestaand sinds het ontstaan ​​van het huis, essentieel bij het inrichten van de zolder, werk dat steeds vaker voorkomt in de zoektocht naar extra ruimte. Wanneer de zolder de beschutting wordt van een nieuwe slaapkamer voor de kleine of een tweede badkamer, verandert het gebruik van de trap plotseling van incidenteel in dagelijks, veiligheid en ergonomie ervan krijgen ineens het hoogste belang. Onmisbaar voor kinderen die nog niet vertrouwd zijn met de zwaartekracht, maar ook voor iedereen die met een steile trap te maken heeft. In een vergrijzende samenleving waarvoor de behoefte aan aangepaste planning groeit, kan de trap al snel een belemmering worden voor het vrije verkeer van goederen en personen op binnenlands grondgebied. In dit geval zullen we het beklimmen van de trap vergemakkelijken met een trapleuning, al dan niet voorzien van een vangrail.

De roestvrijstalen trapleuning, een vleugje moderniteit

huistrap met metalen leuning met roestvrijstalen buizen Franse bevestiging

Een essentieel element voor de veiligheid en het comfort van de trap, de vangrail zorgt voor de afdalingen van de niet-ingewijde, duizelingwekkende prooi of gewoon voorzichtige geesten. Naast het praktische voordeel verschijnt de trapleuning ook steeds meer als een decoratief element op zich. Met zijn lengte en zijn bevoorrechte ligging speelt het de kaart van de moderniteit. Metallisch materiaal en over het algemeen gemaakt van roestvrij staal, zal het contrasteren met de natuurlijke kant van de houten trap, een mix van de hedendaagse en traditionele wereld. Minimalistisch en uitgerust met een eenvoudige oprijplaat, een leuning genaamd, die ondersteuning biedt, of uitgerust met een vangrail, passen de verschillende modellen balustrades zich nu aan de behoeften en wensen van elk individu aan. De leuning, die het onderste deel van de leuning en dus de trap als geheel zal beschermen, is de veiligste oplossing, die voorkomt dat kinderen of zelfs voorwerpen vallen.

Transparante glazen balustrade, design en luxe

trap met houten treden en volledig glazen balustrade

Er is een breed scala aan metalen trapleuningen. Soms gemaakt van roestvrijstalen buizen, kabels of zelfs een glazen wand met verbeterde esthetiek, is de reling nu het element waarmee rekening moet worden gehouden bij de installatie of restauratie van een huistrap. De vangrail is verkrijgbaar als kit voor eenvoudige installatie thuis en kan op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van de configuratie van de constructie. Directe bevestiging op trede, Franse stijl, of aan de zijkant van de trap, zogenaamde laterale of Engelse techniek. Deze installatiekeuze hangt af van het gebruik van beton, hout of ander materiaal dat moet worden geboord om de voeten van de vangrail te bevestigen..

De solide vangrail voor verbeterde veiligheid

trapleuning model met volledig glazen balustrade

Veilig en absoluut trendy, de trapleuning vindt daarom zijn plaats in woningen die zijn uitgerust met trappen, die nu esthetisch kunnen worden beveiligd.