Tuin

Hoe zich te ontdoen van mieren – 9 effectieve en natuurlijke methoden

De waarheid is dat het ontdekken van een mierenplaag in uw huis niet bepaald het beste scenario ter wereld is en het kan uw positieve stemming volledig veranderen. Maar behalve dat het een nogal onaangenaam en frustrerend gezicht is, is het hebben van een kolonie van deze kleine insecten overal om je heen ook een echte bron van potentiële schade. En dan hebben we het niet alleen over de hygiënische kant. Sommige soorten kunnen bijvoorbeeld alles van hout beschadigen (meubels, bouwplaats, enz.). Hoe te handelen wanneer men met een dergelijke situatie wordt geconfronteerd? Hier zijn onze effectieve en voordelige tips om te leren hoe je van mieren af ​​kunt komen.

Laten we samen de eenvoudigste en meest effectieve methoden ontdekken om afscheid te nemen van mieren

buiteninsecteninvasie hoe mieren in de tuin te doden effectieve methode om houtmieren te beschadigen

Mieren in huis: wat te doen?

De zomer is de beste tijd voor de verspreiding van allerlei soorten insecten, waaronder mieren. Het is dan ook niet ongewoon om deze ongenode vriendjes op de drempel van je huis, of erger nog, in het hart van je huis te vinden (bijvoorbeeld op het aanrecht!). Wanneer zo’n geval zich voordoet, bent u wellicht al goed voorbereid en beschikt u over insectenwerende spray. Commerciële producten bevatten echter meestal stoffen die niet alleen schadelijk zijn voor indringers, maar ook voor ons. Daarom geven we er steeds vaker de voorkeur aan om zelf een barrièreproduct te maken op basis van natuurlijke ingrediënten en die we al in huis hebben.

Tijdens de hete maanden nemen de invasies van ongewenste insecten aanzienlijk toe

mieren in huis methoden om mieren weg te jagen in insectenwerende middelen voor binnenshuis

Hoe zich te ontdoen van mieren: veel methoden om te proberen

Als je de lijnen van een mierenplaag al hebt herkend, hoef je alleen nog maar de behandelmethode te kiezen die bij je past. Bovendien zijn de meeste oplossingen economisch, snel en van natuurlijke oorsprong. Behandeling met etherische olie, citroensap of witte azijn; beschermende barrière gemaakt met krijt… Om je een boost te geven in deze missie, laten we nu de meest populaire manieren bekijken. En aan de andere kant, aarzel niet om tijdens een hittegolf een van onze artikelen te raadplegen waarin wordt uitgelegd hoe u van muggen afkomt.

Er zijn talloze manieren om van mieren af ​​te komen met natuurlijke ingrediënten in plaats van agressieve chemicaliën

verjaag mieren voedsel huishouden eigendom natuurlijk insectenwerend middel citroenschil

Citroen als een snel middel tegen mieren

Over het algemeen houden mieren niet van de geur van citroen en zal de aanwezigheid ervan snel verdwijnen. Knijp gewoon een citroen uit en plaats het sap rond de besmette gebieden. Er moet echter worden opgemerkt dat zuur mieren afstoot en suiker hen juist aantrekt. Je moet er dus voor zorgen dat je puur citroensap en zonder zoetstoffen gebruikt..

Citroensap werkt als een uitstekend en snel afweermiddel

natuurlijk product tegen mieren regelmatige schoonmaak potjes ingrediënten citroenschil sap

Natuurlijke anti-mier: sinaasappelschil

Net als citroenen zijn sinaasappels ook een goede bondgenoot in de strijd tegen mieren. Om het effectief te gebruiken, kun je er gewoon een paar plaatsen sinaasappelschil in haar keuken bijvoorbeeld. Een andere goede manier is om een ​​eenvoudig mengsel te maken. De laatste bestaat uit een paar sinaasappelschilletjes gedrenkt in een kopje lauw water. Giet het mengsel rond de ingangszones van de mieren.

Week de sinaasappelschil in lauw water, wacht een paar minuten en gebruik het mengsel dan om indringers te bestrijden

sinaasappelschil steelpan kokend water home anti mieren mengsel met fruitwerende middelen insecten

Verjaag de mieren met behulp van zout

Voedselzout is een van de meest economische en effectieve insectenwerende middelen tegen mieren. Hoe verder met de behandeling? Begin met kokend water en voeg dan een ruime hoeveelheid keukenzout toe. Roer tot het zout is opgelost. Dan hoef je alleen maar de vloeistof in een sproeier te gieten en vervolgens op de probleemgebieden te spuiten.

Voedselzout houdt ons ook uit de buurt van mieren

bamboe kom voedselzout om mieren te bestrijden methode om insecten weg te jagen

Kaneel als natuurlijk product tegen mieren

Hier is nog een ander ingrediënt dat rechtstreeks uit onze keuken komt en een geschikte methode blijkt te zijn om van mieren af ​​​​te komen. Inderdaad, dankzij de sterke geur werkt kaneel fantastisch als een natuurlijk afweermiddel. Je kunt kaneel gewoon bij de ingangen van het huis zetten. Een andere mogelijkheid is om een ​​paar druppels etherische olie aan het kaneelpoeder toe te voegen om de geur te versterken..

De sterke geur van kaneel werkt effectief tegen kleine insecten

anti mier natuurlijk kookingrediënt poedervorm kaneelstokjes insectenresten geuren mieren

Voorkom een ​​miereninvasie met witte azijn

Misschien wel het meest populaire mierenwerende middel is witte azijn. Zoals je kunt raden, kunnen deze kleine indringers de geur niet verdragen. Dus om ze weg te jagen, maak je gewoon een mengsel van gelijke hoeveelheden witte azijn en water. Giet de vloeistof rond deuren of ramen om het binnendringen van mieren te voorkomen.

Gebruik witte azijn om mieren weg te jagen

glazen fles voor witte azijn mierenafstotend keukenproduct sproeier plastic

Zwarte peper: een ander middel tegen mieren

Mieren hebben een hekel aan zwarte peper. Een goede reden dus om de ingangen van uw haard met peper te bestrooien om deze te beschermen tegen een eventuele invasie. Zoals met de meeste huismiddeltjes, kan dit ook worden gemengd met water en vervolgens in een sproeier worden gegoten.

Zwarte peper en mieren: het is helemaal geen liefdesverhaal

zwarte peper mierenremedie kookingrediënt om insecteninvasies onder controle te houden

Pepermunt: een geweldige zelfgemaakte mierenoplossing

Deze plant is nog steeds een trouwe bondgenoot in de strijd tegen ongewenste insecten. Inderdaad, omdat de geur erg sterk is, tolereren de mieren het niet. Je kunt het dus gebruiken als een natuurlijk afweermiddel in zijn verschillende vormen: vers, gedroogd poeder, etherische olie. Het gebruiksprincipe blijft hetzelfde: behandel entreegebieden ermee om indringers op afstand te houden.

Nog een natuurlijk afweermiddel: pepermunt

pepermuntblaadjes bamboe kom hoe zich te ontdoen van mieren in de tuin druppels water

Hoe zich te ontdoen van mieren met zuiveringszout

Als je hebt gehoord van zuiveringszout als mierenoplossing, is dat oké. Houd er echter rekening mee dat dit een drastische oplossing is die kleine insecten niet afschrikt, maar doodt. Als dat zo is, is dit je doel, dit is wat je moet doen. Laten we beginnen met de benodigde producten. Zuiveringszout zelf is niet aantrekkelijk genoeg voor mieren, dus je moet het mengen met een tweede product. Dit is waar de poedersuiker binnenkomt. Meng dus twee gelijke delen poedersuiker en bakpoeder. Breng de mix vervolgens over op bijvoorbeeld een bordje of een deksel van een pot. Plaats in de buurt van besmette plaatsen.

Zuiveringszout wordt gebruikt om het geleverde permanent uit te roeien door ze te doden

ingrediënten keukenmier remedie hoe zich te ontdoen van mieren met zuiveringszout

Installeer voor het beste resultaat een paar zelfgemaakte mierenvallen bij elke ingang van uw huis.

hoe mieren te elimineren met natuurlijke ingrediënten zonder chemische methoden

strijd tegen insecten binnenshuis inbraakschade op hout maken mierenval plastic hoes

zelfgemaakte mierenval mengt poedersuiker en bakpoeder om insecten te elimineren

hoe zich te ontdoen van mieren effectieve methoden tegen invasie van insecten binnenshuis?

hoe mieren te doden effectieve natuurlijke oplossingen tegen invasie van huisinsecten

mier invasie huis binnenmuur zomer inbraak insecten voedsel effectieve remedies