Tuin

Kunstgras: alles wat u moet weten om de juiste keuze te maken

Het snelle leven van vandaag en het gebrek aan rust zorgen ervoor dat we niet kunnen genieten van de kleine dingen en leiden vaak tot verhoogde stress en depressie. Het is echter niet zo moeilijk om weer op krachten te komen. In de meeste gevallen is de beste remedie tegen een slecht humeur een frisse neus, wat rust of wat tijd met het gezin in de zon. Wat als we ons deze luxe zouden kunnen veroorloven door simpelweg onze tuin of balkon om te toveren in een groene hoek, in een ontspanningsruimte? ?

Dankzij het kunstgras en het kunstgras van de nieuwste generatie is het nu al mogelijk om een ​​groene plek te bouwen om overal te ontspannen, terwijl je het hele jaar door kunt genieten van een grasveld. Door hun kwaliteit en de vele voordelen die ze bieden, hebt u geen excuses meer om uw exterieur geen groen tintje te geven … Benieuwd naar de essentiële punten om de perfecte kunstgras voor uw veld te kiezen? Hier is een overzicht van de details waarmee u rekening moet houden.

Kunstgras: een uitstekend alternatief voor een mooie tuin met een minimum aan onderhoud

onderhoudsvrij tuinpad voor een kasteelhuis, welk materiaal te kiezen voor de beste kwaliteit kunstgras

Ontwerp en fabrikanten

Zowel praktisch als esthetisch is kunstgras een uitstekende oplossing voor het aanleggen en decoreren van een siertuin. Kunstgras wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit vanwege de vele voordelen en verbeterde kwaliteit. Een van de meest betrouwbare modellen zijn die van Europese fabrikanten. Door hun knowhow te combineren met resistente en milieuvriendelijke materialen, creëren ze duurzame en zeer natuurlijk ogende modellen.

Exelgreen-producten zijn bijvoorbeeld een ideale keuze als u op zoek bent naar een kunstgras goede kwaliteit en redelijke prijs. Dankzij de ruime keuze aan producten voor sier- en woongebruik en de duurzaamheid van de aangeboden modellen, heeft Exelgreen zich gevestigd als een van de leiders op de Europese markt. Daarnaast bieden ze op maat gemaakte oplossingen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen en zetten ze zich in om acties te ondersteunen om water te besparen..

Kunstgras blijkt een even praktische als esthetische oplossing te zijn

eenvoudig kunstgrasonderhoud, gemakkelijk tuinierenidee met goedkoop synthetisch gazon, alternatief voor kunstgras van de nieuwste generatie

productie materialen

Meestal gebruiken hedendaagse fabrikanten twee kunststoffen om een ​​kunstgrasveld te creëren dat zacht gras imiteert: polyethyleen en polypropyleen. De eerste wordt gepresenteerd als zachter en bestand tegen kou. Daarom vormt het de bovenste korrel van het gazon, wat zorgt voor een optimale zachtheid. Polypropyleen daarentegen is een harder en stijver materiaal dat zeer goed bestand is tegen slijtage. Dankzij de mix van deze twee thermoplasten combineert het kunstgras zachtheid, weerstand en een realistisch effect..

Let op: Let op de samenstelling van het tapijt en vermijd modellen met zware metalen die schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien is polyamide ook een geschikt materiaal voor het maken van het kunstgazon. De prijzen van polyamidegazons zijn echter hoger.

Voor een perfecte prijs/kwaliteit verhouding is het aan te raden om te kiezen voor modellen gemaakt van een mengsel van polyethyleen en polypropyleen

goedkoop kunstgrasmodel, kunstgrassamenstelling in fijne kruldraad, onderhoudsvrije tuintip

Kwaliteiten en garanties

Bij het kiezen van kunstgras is het belangrijk om de voorkeur te geven aan producten van goede kwaliteit. Over het algemeen kun je, als je hebt gekozen voor een model dat sterk genoeg is, rekenen op een garantie van circa 10 jaar en een levensduur van 20-25 jaar. Bovendien zijn de vereiste eigenschappen voor een uitstekend gazon: rotbestendigheid, UV-stabiliteit, scheurvastheid en doorlaatbaarheid. Vergeet bovendien de stevigheid van de kleuren niet.

Rotbestendigheid en UV-bestendigheid zijn essentiële eigenschappen die de duurzaamheid van kunstgras garanderen

kunstgrasroller, gemakkelijk tuinonderhoud zonder water te geven, kunstgrasmodel goede hoeveelheid

Voordelen van kunstgras

Door te kiezen voor kunstgras, profiteert u vooral van een groene ruimte, ongeacht het seizoen, gezien de weerstand tegen klimatologische omstandigheden. Daarnaast is het een uitstekende oplossing als u weinig tijd heeft om uw tuin te onderhouden. Bovendien past het zich perfect aan elke ruimteconfiguratie en elk terrein aan, zelfs op problematisch terrein of betonnen oppervlakken.

Onderhoud en reiniging

In feite zijn weinig onderhoud en eenvoudige reiniging zeker een van de grootste troeven van kunstgras. De verzorging van kunstgras is over het algemeen beperkt tot een keer per jaar een behandeling met antischuimmiddel en een paar keer borstelen om het natuurlijke uiterlijk te behouden. Wat de reiniging betreft, is het raadzaam om geschikte producten te gebruiken, afhankelijk van het soort taak. Zo kunt u bijvoorbeeld een recente vlek verwijderen met een beetje zeepsop. Bij een hardnekkige vlek hebben wij echter een reinigingsmiddel voor kunstgras nodig.

Kunstgras heeft verschillende esthetische en praktische voordelen

fabrikanten nep gazon exelgreen, kunstgras tuinmodel, welk onderhoud voor kunstgras?