Tuindecoratie

De juiste tuintafel kiezen

De inrichting van een rustplek in de tuin of op het terras is pas helemaal af als je een tuintafel hebt geplaatst. Een must voor momenten van ontspanning met geliefden rond een kopje koffie en gezellige maaltijden in de open lucht, de buitentafel is een centraal element dat ritme geeft aan het leven buiten en de toon zet voor uw buitenleven. Of het nu gaat om een ​​kopje koffie in de ochtend, vrienden ontvangen voor een barbecue of vergaderen bij een aperitief, er is een tafelmodel voor elk type activiteit en voor elk type ruimte. Hier zijn onze tips voor kies een tuintafel die perfect in je buitenruimte past.

Teak tuintafel

opstelling van een eethoek met grote teakhouten tuintafel omgeven door geweven harsstoelen

Een vorm en een maat volgens het gebruik

Om het meeste uit uw buitenruimte te halen, moet u vooraf het hoofdgebruik van uw tafel bepalen. Als je van gezelligheid houdt, kies dan voor een grote eettafel, liefst met verlengstukken. Hiermee kunt u een groot aantal mensen huisvesten om aangename momenten door te brengen met familie of vrienden. Als je daarentegen een kleine ontspanningsruimte wilt om een ​​snelle maaltijd te pakken of een koel drankje te drinken in de zon, dan is een kleine bistro-achtige tafel prima geschikt. Evenzo, om een ​​loungesfeer te creëren die uitnodigt tot rust, heb je slechts een kleine salontafel nodig om de tuinmeubelen te begeleiden. Ten slotte kiezen we voor een tafelmodel met een gat om een ​​parasol te plaatsen, om wat schaduw te bieden in de eethoek.

Buitenruimte met rauwe charme, georganiseerd rond een betonnen salontafel

moderne tuinmeubelen van acapulco fauteuils gekoppeld aan een kleine ronde betonnen tuintafel met metalen onderstel

Ordenen zonder rommel

Een tuintafel wordt gekozen op basis van het gebruik dat u ervan wilt maken, maar ook op het buitenoppervlak dat u ter beschikking heeft. Kies in een kleine tuin of de beperkte ruimte van een balkon een ronde tafel waaraan u meer mensen kunt ontvangen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Als de ruimte nog beperkter is, is de Small Square Folding Table een geweldige keuze om je eethoek in te richten. Vergezeld van een paar klapstoelen, kan hij worden opgevouwen en in een hoek worden opgeborgen om snel ruimte vrij te maken wanneer dat nodig is. Ideaal voor een snelle maaltijd of een drankje, een tweepersoonstafel met een minimalistisch design is ook het middelpunt van de buitenruimte. Als u daarentegen het geluk heeft een groot gebied te hebben, aarzel dan niet om verschillende niet-overeenkomende tafels te combineren om van de verschillende delen van de tuin te genieten.

Ontspanningsruimte bij een zwembad met kleine bamboe tuinmeubelen

opstelling van een kleine ontspanningsruimte rond het zwembad met een kleine salontafel en twee houten stoelen

Een prachtig materiaal, resistent en aangepast aan uw klimaat

Na het comfort en de esthetische uitstraling van de meubelen, is de weerstand van de materialen een van de belangrijkste criteria om in overweging te nemen bij het kiezen van je tuinmeubelen. Omdat tuinmeubelen onderhevig zijn aan de grillen van het weer, investeer je best in een duurzame buitentafel die lang meegaat. Dus voordat je overgaat tot een aankoop, kun je jezelf beter de juiste vragen stellen. Is het klimaat op de plek waar je woont warm en droog? Regent het vaak? Wordt de tafel beschut tegen wind en regen? Moeten we een speciaal interview doen??

Sommige materialen verdragen hoge temperaturen of vochtigheid beter, dus neem de tijd om de verschillende keuzes die voor u beschikbaar zijn, met hun voor- en nadelen te vergelijken. Geweven hars wordt gewaardeerd om zijn weerstand tegen UV en weersinvloeden en is ook gemakkelijk te onderhouden. Net als hars is aluminium een ​​goede keuze als het gaat om een ​​duurzame en tijdloze buitentafel. Bovendien zal een rieten of aluminium tafel lichter zijn en gemakkelijker te verplaatsen om de zonnestralen te volgen. Ook in tuinmeubelen is acacia een veelgebruikt materiaal. Omdat het een goed alternatief is voor exotisch hout, zal het de afgunst van authenticiteit van de aanhangers van de natuurlijke omgeving bevredigen. Ten slotte zullen de zwaardere roestvrijstalen tafels beter bestand zijn tegen windstoten..

Een tuin-eetkamer geïnstalleerd onder de pergola

grote massief houten tuintafel omgeven door klapstoelen, buiten eethoek onder een houten pergola

Er is een tafel voor elk type ruimte en voor elk gebruik

kies een tuintafel naar gebruik en ruimte, grote houten eettafel voor gezellig eten in de tuin of op het terras