Tuindecoratie

Vetplanten voor buiten – creëer een exotische tuin die gemakkelijk te onderhouden is

Vetplanten voor buiten krijgen steeds meer de voorkeur voor het maken van mooie tuinontwerpen. Ze hebben een kenmerkende charme en zijn gemakkelijk te kweken. U kunt meerdere vetplanten in uw tuin acclimatiseren, mits u dit al in april doet. Anders loop je het risico ze bloot te stellen aan vorst en een hoge luchtvochtigheid waar ze niet tegen kunnen. Ze vertegenwoordigen ideale planten voor aangelegde en moderne tuinen dankzij hun minimalistische esthetiek. De bloei van cactussen en sommige vetplanten van bijzondere schoonheid en heldere en gevarieerde kleuren wordt echt verwacht als een kostbaar geschenk. Hun grootste voordeel is dat ze zich goed aanpassen aan warme, droge klimaten en niet veel water nodig hebben. Ze hebben nog steeds goed doorlatende grond en voldoende licht nodig. Succulente tuinen zijn vaak versierd met rotstuinen en grind. Deze zijn niet alleen een decoratief onderdeel, maar fungeren ook als een mulch die de grond afvoert.

Buiten vetplanten – kleine opstelling van vetplanten in de tuin

mooi tuinpad, drijfhout, vetplanten, echeveria's, houten pad, stoel, succulente plantentuin

Het type tuin dat u kunt creëren met buitenvetplanten hangt af van uw keuze. Sommige vetplanten zijn klein en onopvallend, andere zijn echt indrukwekkend van formaat. Sommige zijn doornig, andere hebben geen doornen, er zijn grote cactussen die op bomen lijken en vetplanten die groeien als een struik. Je kunt de kleinere als bodembedekker gebruiken en een paar grote cactussen in verschillende hoeken van de tuin planten, verschillende soorten gebruiken of de herhalingskaart spelen voor een moderne tuin. Wissel bijvoorbeeld een grote cactus af met een witte steen of een aarden pot of ander decoratief object, waardoor een minimalistische lijn ontstaat. Minituinen gemaakt in een pot en buiten of binnen zijn ook een interessante optie, evenals verticale tuinen – in pallets, ladders, dozen.

Miniatuur buiten vetplanten tuin

buiten vetplanten, kleine vetplanten, kiezels, kip en kuikens, vetplant, representatieve soorten

Als u overweegt om uw tuin in te richten met vetplanten voor buiten, overweeg dan paden en tuinbestrating met natuurlijke materialen. Paden en looppaden helpen u optimaal van uw tuin te genieten en het decor te verfraaien. Bovendien zorgen ze voor een gemakkelijke toegang tot uw vetplanten. Om uw tuin meer karakter te geven, kunt u onderhellende succulenten maken met behulp van een grondverzetmachine, of als u een natuurlijk glooiende plek heeft. Dit zorgt ook voor een goede afwatering. Verzamel hier en daar stenen of rotspartijen en bedek de beschikbare ruimte met kleine vetplanten.

Grote kapotte pot met buiten vetplanten geplant

gebroken pot met vetplanten in miniatuurtuin, vetplanten en drijfhoutarrangement

Alle planten met bladeren, stengels of vlezige wortels worden vetplanten genoemd. Vetplanten zijn onderverdeeld in familie, geslacht en soorten en komen in een grote verscheidenheid aan prachtige planten om te groeien. Hier zijn drie families van de meest voorkomende vetplanten die we gewend zijn te kweken in buitentuinen:

 • cactussen – een familie van vetplanten, waarvan de soort bloeit. Cactussen moeten niet worden verward met vetplanten, omdat ze deel uitmaken van de grote familie van vetplanten of vetplanten. Ze groeien in tonnen, verticale kolommen of takken. Gebladerte is verminderd of zelfs afwezig
 • Asparagaceae met planten zoals yucca’s, agaves, aloë’s en haworthia’s. Sommige planten van deze familie, zoals agave en aloë, worden gebruikt bij de vervaardiging van cosmetische en farmaceutische stoffen die veel therapeutische effecten hebben en in alcoholische dranken. Het zijn bolvormig groeiende planten met takken die zich in alle richtingen uitstrekken
 • crassulaceaes – populaire planten die tijdens het groeien een rozet vormen, zeer geschikt voor groepsteelt omdat ze zich snel vermenigvuldigen. De meeste van deze soorten zijn klein, maar sommige groeien tot struikgrootte. Ze hebben dikke bladeren. De meest populaire families van dit geslacht zijn de echeveria’s, de Kalanchoës, de sempervivums, de sedums

Indrukwekkende balcactustuin

balcactus, doornige vetplantensoorten, vetplanten in de buitentuin

Hier zijn enkele soorten originele vetplanten en cactussen die uw tuinen, patio, borders, ruimtes onder uw ramen of de hoeken van uw trap kunnen versieren

 • balcactus – dit is een indrukwekkende cactus die de vorm heeft van een hete ballon en wel 60 cm hoog kan worden. De vorm is echter niet regelmatig. Het is uitgerust met doornige zuilen die het hele oppervlak versieren. Deze cactus heeft een felgele bloei en een zeer woestijnachtige charme waardoor hij erg populair is voor exotische tuinen..
 • sempervivum tectorum (kippen en kuikens) – een plant van de crassualaceae-familie die het natuurlijke vermogen heeft om zich snel te vermenigvuldigen en waarvan de nakomelingen kuikens worden genoemd. De soorten sempervivum tectorum zijn ongeveer 3.000 en verschillen in kleur, waardoor je ze kunt matchen en een brede mat van mooie planten kunt creëren.
 • agave ovatifolia of walvistong – een vetplant van de agavaceae die tot een vrij groot formaat groeit en bloemen vormt van tien tot veertien voet hoog. De plant is erg populair met zijn lange, platte bladeren in lichtgroene kleur. Door zijn grote formaat is hij het meest geschikt voor buitenkweek
 • dudleya of echeveria spp – dudleyas maken deel uit van het grotere geslacht van echeveria. Ze zijn erg karakteristiek. Ze vormen een prachtige rozet en zien eruit als lotusbloemen. Er zijn 40 verschillende soorten, waarvan sommige voorkomen op de lijst met bedreigde gebieden. Ze groeiden van nature op heuvels om waterretentie op hun bladeren te voorkomen. Als je kunt, laat ze dan op hellingen groeien of laat de grond waarop ze groeien goed leeglopen.
 • pluche plant of echeveria pulvinata – een plant bedekt met wit pluche dat gloeit in de zon. Ze houden van halfschaduw en kunnen in potten of in de volle grond worden gekweekt. De pluche plant moet tijdens de warmere maanden in droge grond worden verpot.
 • zwarte roos of aeonium arboreum – een donkere bordeauxrode rozetplant. De bloei heeft een felgele kleur die contrasteert met het donkere blad. Het beste is om ze in groepen in bloembedden of borders te planten en het massief in de volle zon te plaatsen.
 • cactusvijgen – zeer winterharde cactussen die het hele jaar buiten kunnen staan. Ze groeien in droge en semi-aride gebieden, van oorsprong uit Mexico en overgenomen door landen op andere continenten. Er zijn veel soorten en kleuren. Deze cactus is een boomplant die wel 5 meter hoog kan worden. Dankzij de doornen en het uitschuivende takkensysteem kan de plant worden gebruikt voor het maken van levende hagen. Deze cactussen geven vruchten die stekelige peren of cactusperen worden genoemd.
 • blauwe krijtstok of Senecio Mandraliscae – een zeer veelzijdige, langzaam groeiende plant die wordt gewaardeerd om zijn aantrekkelijk gevormde bladeren en blauwachtige kleur. Het vormt al snel een heel mooi tapijt met bladeren die lijken op licht gebogen vingers. Hij kan in een pot als klimplant, in de tuin om een ​​gekozen plek te bedekken en op de border.

Modern aangelegde tuin met vetplanten

tuin met vetplanten, eigentijds tuinontwerp, tuinpad, grote betonnen plantenbak

Natuurlijk design sappig bloembed

sappig tuinontwerp, tuinpad en stenen banken, hangende vetplant

Stenen fontein gebruikt als bloempot

buiten vetplanten, fontein gebruikt als plantenbak met vetplanten, dudleya

Kleine vetplanten zijn ideaal voor het maken van eigenzinnige kleine arrangementen

miniatuur succulente tuin, mini vetplant, grote pot met plant arrangement

Gigantische vetplant voor een modern huis

buiten vetplanten, reuze vetplanten, plantenperken in een eigentijdse tuin

Bloeiende cactussen zullen een vleugje exotisme toevoegen aan de tuin

bloeiende cactusplant, roze bloem vetplant, bloeiende cactussen in bloembedden, woestijntuin

Origineel idee voor tuinieren

vetplanten, origineel arrangement, kinderspeelgoed rode vrachtwagen, vetplanten voor binnen en buiten

rotsplanten, stenen, agaves, echeveria's, vetplanten voor buiten

bloempotten met gerangschikte vetplanten, bloembedden voor buitensucculenten, levende haag

krijtstok, bloeiende vetplant, mooie vetplanten, vetplanten  vetplant in rozet, kiezels, rotsplanten voor borders, tuinpad

Doornige cactussen voor een woestijncharme van je exterieur

balcactus, rotstuinplant, grote rots in de tuin, buitencactus

gigantische cactussen bij een moderne muur, balcactus, decoratief grind, steen

cactusplant, golvend bloembed, buiten vetplanten, drijfhout, border vetplanten

balcactus, gigantische cactussen, stenen en decoratief grind, grote tuin in woestijnstijl

Vetplanten hebben geen grote hoeveelheid aarde nodig

vogelkooi gevuld met vetplanten, hangende vetplant, vintage kooiarrangement

witte schelp, vetplant in witte schelp, mini vetplanten tuin

succulente rozetplant, agave, mooie buitensucculenten, perk- en borderplanten

Grote aloë in de tuin

vetplanten en stenen, rotsplanten in een tuin, flortwood, beige schutting

buiten potplant, bloempotten met mini vetplanten, succulent massief, stenen

woestijntuin met buitencactus, stenen, kiezels, aangelegde tuin, vetplanten

buiten vetplanten, mulch, bloeiende vetplanten, stenen, bloeiende vetplanten

tuin met vetplanten, agavaceae, bloemen en rotsplanten voor in de tuin voor het huis

Bloempotten voor op het balkon of in de tuin

bloempotten met miniatuur vetplanten, tuinideeën met vetplant representatieve soorten

Combineer vetplanten die makkelijk samen te kweken zijn

balcactussen, rotsachtige grond, reuzencactussen, rotsplanten, grote botanische tuin

kip en kuikens, vetplant, kiezels, mini-buitentuinontwerp

verschillende vetplanten, bloeiende vetplanten, eigentijdse tuin, grote prachtige rozetten

doornige cactussen, grote stenen, aloë, kiezels, buiten vetplanten soorten

Tuin die ervoor zorgt dat je Mexico wilt bezoeken

sneeuwschoencactus voor het huis, reuzecactus, bloeiende vetplant, pad, kiezels

botanische tuin met vetplanten, bolcactussen, bloeiende vetplanten, sneeuwschoencactussen

gigantische balcactus, tuin, cactusplant, rotsplanten, palmbomen, sneeuwschoencactussen

cactusplant, buitenpotplant, bloemperken in een openbare tuin

Vetplanten als kleine struiken

drijfhout, buitenvetplanten, stenen, bloeiende planten, arrangement met planten en decoratieve objecten

tuindeco-idee met vetplanten, cactussen geplant in vintage koffers

buitenplanten voor terrassen, stokken blauw krijt, agaves, groene struiken, buitenvetplanten

cactustuinontwerp, grote buitencactussen, vetplanten planten

idee vetplanten geplant in bundels, cactussen en vetplanten kweken

Houten stammen plantenbakken

cactussen geplant in drijfhout plantenbakken, buiten vetplanten voor terras

kleipotten met vetplanten, mulch, rozetten vetplanten, hangende vetplanten

exotische tuin met vetplanten, kiezels en grind, agavaceae, vetplanten representatieve soorten

bal cactussen, zand en stenen, buiten vetplanten tuin, vetplanten tuin onder helling

mini arrangement met vetplanten, vetplant met gele bloem, mooi landschap van vetplanten

Mexicaanse cactussen in een botanische tuin

grote cactussen in een botanische tuin, palmbomen, vetplanten, racketcactussen, buitenvetplanten

balcactussen, agaves, grote cactussen, botanische tuin, tuinontwerp met vetplanten

buiten vetplanten, klei potten, mini vetplanten, buiten vetplanten

arrangement met barbecue, stenen en vetplanten, bloeiende vetplant, fles witte wijn

vetplanten buiten aan zee, vetplanten op een groot terrein

Opstelling van vetplanten onder helling

glooiende tuin met rotsen en vetplanten, agavaceae, verschillende soorten buitenvetplanten

verticale tuin met een houten frame en een schutting, creëer een minituin met buitensucculenten

modern tuinontwerp, doornige cactus, gigantische succulente plant, wit grind

mooi aangelegde tuin, grote stenen, racketcactus, wit zand, rotstuinarrangement

zeer winterharde bodembedekkers, reuzecactus, vetplantrepresentatieve soorten

Cactussen zijn zeer interessante planten die ruimten karakter geven

buiten vetplanten tuin, gigantische cactussen, vetplanten, tapijt vetplanten

beeldje met haar vetplant, ingelijste verticale tuin, vetplanten

bloeiende cactus, buitenplant in bed, bloeiende vetplant, stenen, racketcactus

oude doos gebruikt als een mand, gerangschikte vetplanten, echeveria's, stokken blauw krijt

Kruipende vetplanten

verticaal tuinieren met vetplanten buiten, verticaal tuinieren met pallets, dudleya

Balcactussen, gigantische cactussen, rotsplanten, broeikas, mooie woestijntuin

combinatie van vetplanten in de buitentuin, mooie cactussen en dudleyas

verticale tuin echeveria's, planten met vlezige bladeren, vetplant in minituin

minituinen met vetplanten, dudleya's geplant in houten plantenbakken

Zeer mooi bloembed met gekantelde pot

bloembed met vetplanten en stenen en kiezels, grote pot, blauwe en lila bloemen, originele rotstuin

mooie tuin met vetplanten, vetplanten gerangschikt in een oude stenen fontein

klomp vetplanten, bloeiende vetplanten in roze en blauwe, bloeiende succulente tuin

buiten vetplanten, kleine witte hond, decoratieve bollamp, grote cactussen, stenen

vetplanten kweken, potplanten buiten, kleine potten met kleine vetplanten

Ruwe ontwerp sappige tuin

interessante cactussen, sappig, balcactus, wild design cactustuin, drijfhout

originele tuin met vetplant, rotsplanten en wit grind, mini golvend design bloembed

vetplanten en stenen in de tuin, buitenvetplanten, rozetten in diverse kleuren

cactussen en vetplanten, kleine decoratieve rotstuin, bloeiende cactus, sappig tuinontwerp

buiten vetplanten, mooie vetplanten in potten, arrangement met bloempotten

Vetplanten die in scheuren groeien

grote stenen in de tuin, verschillende vetplanten, interessante rotstuin, opstelling van planten en stenen

originele potten met vetplanten, mini tuinfontein, pallettuin, oude barbecue, drijfhout

tuinpad, buiten vetplanten, grind, plavuizen pad, kiezels, vetplanten kweken

Decoratief idee voor op het terras

buiten gekweekte aloë, kiezelstenen, palmbomen, exotische planten, kippen en kuikens

Verschillende soorten vetplanten in één pot geplant

hoe vetplanten te kweken, hoe vetplanten te kweken, hoe vetplanten te kweken

vetplanten in rozetten, verschillende succulenten soorten in groen, lichtgroen en paars

bloeiende cactus, tuinbed met vetplanten, mini-vetplantentuinen

vetplanten, buitenplanten, tuinmulch, sappige tuin

Blauwe krijtstok rond balcactus

vetplanten in potten, paarse rozetten, buiten succulenten kweken

tapijtplanten, leuk tapijt van kleine vetplanten in groen, geel, mintgroen, tuinmodel

buiten succulenten border, krijtstok, oranje rozet, kleine tuin onder de muur

maak een omgekeerd potontwerp, aarden pot, succulente buitenrozet klein formaat

Minituintjes in potten

opstelling van vetplanten in kleipotten, plantenbakken met vetplanten

pot tuindecoratie, mini pot succulente tuin, rode bakstenen muur, grote muur

agaves, kruiden en vetplanten in potten van verschillende grootte, blauw geschilderd huis, grind

kleine vetplanten in kleine containers, cactussen, echeveria, vetplanten in potten

bloempotten gerangschikt in de tuin, vetplanten geplant, tuinpad, paradijshoek

vetplant in een tuin van verschillende soorten, stenen en kleine vetplanten