Vloeren en muren

Wanddecoraties – de 5 beste ideeën voor het decoreren van een muur

Wanddecoraties zijn de bron van veel decoratieve projecten in huis, met als doel om je thuis goed te voelen. Het goede nieuws is dat je ze inderdaad kunt bereiken met een beetje fantasie en creativiteit. Dit is bij wijze van spreken het kleine geheim achter goede interieurresultaten. Evenzo, in een kamer met allemaal witte muren en zonder enig spoor van decor, lijkt het landschap misschien een beetje saai en saai. Dus hij zou die kleine decoratieve accenten nodig hebben die alles kunnen veranderen. En als je dit artikel leest, komt dat waarschijnlijk omdat je jezelf ook opgesloten voelt tussen 4 geheel witte muren die je perplex achterlaten. Weet je niet wat je moet doen met die steriele ruimtes waar je last van hebt? Hieronder vind je enkele originele ideeën.

Er zijn tal van mogelijkheden voor deze lege muren en met een paar eenvoudige toevoegingen kan het huis eruitzien als een echte cocon waarin u zich meteen thuis zult voelen. Als je klaar bent om van die kale muren stijlvolle centerpieces te maken, lees dan verder voor onze top 5 beste moderne wanddecoraties. We hebben de tips die het decor kunnen verfraaien, een mooi accent kunnen brengen en je persoonlijkheid en je smaak naar voren kunnen brengen. Of je nu een kunstverzamelaar, een natuurliefhebber of een boekenjunkie bent, je muren kunnen worden gepersonaliseerd zodat je omringd bent door decoratieve stukken die je helpen je in je element te voelen..

Creëer een accentmuur met behang

Een accentmuur hoeft niet op te vallen of een flitsend element te tonen om indruk te maken. In de woonkamer zal een behang bedrukt met grote exotische bloemen of geometrische patronen perfect zijn, net als een behang met een kustmotief of een gigantisch panoramisch beeld van een exotisch eiland in de badkamer. In de slaapkamer kan een rustgevend behang in pastelkleuren uitkomst bieden. Een van de meest geciteerde trends dit seizoen is slaapkamerinrichting in stedelijke jungle-stijl. Dit type decoratie is erg populair en een behang met bijvoorbeeld een palmboomprint zou elke kamer een chique, exotische en moderne uitstraling kunnen geven. Welk patroon je ook kiest, creëer een accentmuur met een Fotomuur blijft de gemakkelijkste en meest effectieve manier om uw decor te verfraaien.

Originele wanddecoraties die eenvoudig te maken zijn met een photowall

Geschilderde papieren wanddecoraties bloeiende tak met een kleine vogel goed ingerichte woonkamer

Een wand gemaakt van houten pallets

Het installeren van houten palletplanken op je muren is een geweldig doe-het-zelf-project om in het weekend te doen. De materialen zijn goedkoop en kosten soms niets, vooral als je al een paar pallets hebt om te recyclen of in dit geval upcycle. Het is echter aan te raden om de achterwand een donkere tint of zelfs een matte afwerkingsverf te geven. Soms heeft de ruimte tussen de planken van het palet een paar openingen en zou de esthetische weergave van het gebruik van een glanzende verf niet zo bevredigend zijn..

Cool idee voor wanddecoratie met pallets – leg vloeren horizontaal of verticaal

Wanddecoratie met pallets, houten opslagladder, vloeren horizontaal of verticaal leggen

Een wereldkaart decoratie aan de muur

Dit is het favoriete wanddecoratie-idee van elke reiziger en iedereen met een passie voor verre reizen. Een grote wereldkaart aan de muur is niet alleen een modern decor om de bohemien sfeer van de kamer te versterken. Het is ook een idee dat helpt om het interieur persoonlijker te maken en een kans biedt om een ​​gesprek met uw gasten aan te gaan om de plaatsen te bespreken die ze eerder hebben bezocht en de plaatsen waar ze van dromen. Voor degenen die het motief niet willen schilderen, is er de mogelijkheid van een wereldkaart muursticker of een metalen of zelfs kurkdecoratie. Het voordeel van dit laatste is dat je de plaatsen die je zou willen bezoeken kunt vastpinnen en zelfs foto’s kunt toevoegen boven de plaatsen die je al hebt bezocht..

Verfraai het interieur van een kamer met een muur met een geschilderde of gelijmde wereldkaart

Verf of plak een grote wereldkaart op de muur, wanddecoratie om de kamer te verfraaien

Versier de muur met grote spiegels

Spiegels creëren de optische illusie van een vergrote ruimte en reflecteren licht. Ze zijn uitermate geschikt voor ruimtes die wat beperkter zijn dat je meer wilt verlichten, maar over het algemeen zijn ze een leuke optie voor elke ruimte, hoe breed deze ook is. Voordat u ze echter ergens gaat ophangen, moet u hun locatie kiezen. Selecteer de laatste volgens de kant van de kamer waarvan u de reflectie wilt bewonderen. En nogmaals, wanneer de mogelijkheid bestaat om de spiegel tegenover een raam te hangen, is dit de plek om aan te bevelen, omdat dit de hoeveelheid licht in de kamer aanzienlijk zal vergroten..

Creëer een grotere en helderdere optische illusie van een kamer met behulp van grote spiegels 

Wanddecoraties met grote spiegel, barokke kroonluchter, grote slaapkamer met optische illusie

Voeg dramatische kleur toe

Schilderen is een iets duurdere manier om een ​​brandpunt te creëren. Als de kamer ruim genoeg is, gebruik dan gerust een gewaagde kleur zoals eendenblauw, marineblauw, een donkergroene tint of zelfs zwart om altijd trendy te zijn. Onthoud dat de kleurkeuze belangrijk is en dat kleuren een centrale rol spelen in de algehele sfeer, die rustgevend, energiek of theatraal kan zijn, afhankelijk van het kleurenschema. Beperk je echter niet tot de totale effen kleurlook. Het schilderen van horizontale strepen of een geometrisch ontwerp is een snelle en gemakkelijke manier om kleur en interesse aan muren toe te voegen.

Donker gekleurde muur voor een dramatisch accent

Donker gekleurde muur voor een dramatisch accent, wanddecoraties, roze pioenverf