Ytre

Bartrær i landskapsdesign

Når du designer en original prydhage på stedet til et landsted, gis det stadig mer preferanse til bartrær og busker. Dette skyldes det faktum at evergreens beholder sin friskhet og attraktive utseende gjennom året, noe som gir landskapet en spesiell karakter «glede». Kronen til disse plantene er lett å kutte og danner forskjellige krøllete komposisjoner av den. I tillegg til dekorative funksjoner har bartrær helbredende egenskaper: de fyller luften med en spesiell aroma og fytoncider.

I landskapsdesign, når du bruker eviggrønne, er det viktig å ta hensyn til veksten, formen på løvpartiet, fargepaletten for å unngå monotoni på stedet. Bartrær og busker legger til nye nyanser og farger i landskapet, skaper en varm, litt fabelaktig og filosofisk atmosfære i en prydhage.

Sfærisk krone på en bakgrunn av vann

Bartrær er perfekt kombinert med alle etterbehandling byggematerialer, kunstig og naturlig:

Baldakin Sen kveld Hvit fasade i tre

Hage- og parkkomposisjoner

Ulike former for kronen på nåletrær og busketyper lar deg lage originale landskapshagekomposisjoner der du kan bruke naturlige og kunstige elementer i landskapsinnredning. En skulptur, en liten dam, steinblokker eller en stor gammel stubbe på bakgrunn av eviggrønne trær og busker vil skape et originalt parkensemble og understreke den naturlige villmarken.

Skulptur av en bjørn

Sammensetninger fra en volumetrisk mørk stein ser veldig imponerende ut på bakgrunn av skjøre trær, for eksempel sypress eller thuja vanlig:

Brann i sentrum

Mini-parker i landskap med bartrær

Ved hjelp av bartrær i et lite landskap kan du lage en minipark i engelsk eller fransk stil. For dette er det viktig å lage forskjellige geometriske former for planter som harmonisk ville kombinere i landskapet. Buskens sfæriske former kombinert med de koniske eller søyleformene av sypress eller thuja i landskapsdesign vil skape atmosfæren i en engelsk eller fransk park:

Engelsk park Sypresser, hvit vegg

Blomstrende busker vekslende med eviggrønne plantinger vil se veldig originale ut, noe som vil bidra til å opprettholde et attraktivt utseende på stedet i forskjellige sesonger, selv når blomsterstandene og bladene faller av:

Blomstrende busker

En skog i miniatyr, hvor bartrær kommer godt overens med planter av andre arter, er en annen ekstraordinær måte å utforme landskapet på. I dette tilfellet er det bedre å plante eviggrønne i etapper, vekslende mellom lyse og mørke nyanser av nåler, avrundede og pyramidekroner. Dette vil understreke designens originale rytme:

Mni-skog Blomsterbed-skog

Høye bartrær (gran, lerk, sedertre) med en spredende krone skaper god nyanse. Derfor, hvis stedet har et lite område, er det bedre å plante dem i nærheten av gjerder:

Spiste ved hekken

Mange varianter av thuja og sypress, på grunn av sin form og ganske tette krone, kan fungere som en hekk:

Gule lenestoler Hvit sti

eller tjene som ramme for parkgater:

Smug i hagen

Landskapsterrasser

Hvis stedet ligger i en skråning, vil den mest praktiske og originale løsningen være å designe det i form av en kaskade av terrasser arrangert i etasjer. På lavere nivå kan du plassere einerbusker eller dvergfuru. Ryddig trimmede busker i kombinasjon med andre planter vil være en utmerket dekorasjon for terrasser..

Trinn Tiers med kuleformede busker

De krypende buskene til bunndekkingsvarianter av einer (Wiltoni eller Repanda), som er ispedd andre klatre- og vevbusker, gir inntrykk av kunstnerisk uorden og opptøyer i naturen. Samtidig fungerer de som en god styrking av bakkene:

Overflod av busker

Uteplass med eviggrønne

For å arrangere koselige terrasser – terrasser – kan du bruke containerhage med bartrær. Denne typen dekorasjon er veldig praktisk, praktisk og uunnværlig for et lite område:

Rundt bord

Uteplasser på flere terrasser ser spektakulære ut. I denne utførelsen kan bartrær avgrense disse sonene: på øverste nivå er det best å arrangere høye trær, og på de nedre – dverg thuja -arter eller krypende busker:

Bassengstoler

Bartrær kan brukes som hovedelementet i landskapet eller et originalt tillegg til det. Det er viktig å vite at alle bartrær ikke tåler stillestående fuktighet i jorda, derfor må leire og tung jord blandes med sand og suppleres med god drenering. Evergreens må også befruktes med spesielle typer gjødsling for slike planter. Riktig pleie vil sikre et langt liv for bartrær og et attraktivt utseende for en prydhage..