Ytre

Basseng i et landsted – designideer som forvirrer fantasien

Tilstedeværelsen av et basseng i lokalene eller gårdsplassen til et landsted taler ikke bare om huseiernes økonomiske velvære, men også om muligheten til å tilbringe tid aktivt og med helsemessige fordeler i sitt eget hjem..

Takket være moderne teknologi er det mulig å organisere et basseng på en personlig tomt eller i en hyttebygning uten å ha store mellomrom og store summer. Men det er viktig å huske at det ikke er verdt å spare på tjenestene til ingeniører og designere, så vel som på byggematerialer..

Futuristisk basseng

For de som planlegger å utstyre et svømmebasseng i sitt landsted eller personlige tomt, har vi valgt mange inspirerende ideer for designprosjekter av kunstige reservoarer i forskjellige former, størrelser og funksjoner..

Lite basseng

Innendørs basseng ideer

For de som tilbringer mesteparten av året utenfor byen, er muligheten til å organisere et basseng i kjelleren eller i første etasje i bygningen. Det er ikke verdt å klatre høyere på grunn av sikkerhetsreglene og særegenhetene ved organisering av ingeniørsystemer for hjemmemagasiner.

I rom

Et innendørsbasseng gir mange fordeler for huseiere – du kan bruke det når som helst på året, til tross for dårlig vær utenfor vinduet, er det mye enklere og billigere å ta vare på bassenget innendørs..

Lys aksent Azure og beige

Innendørs bassengdesign krever ingen spesielle dikkedarer, ganske enkle og lakoniske former, nøytrale farger og flere lyse aksenter for å muntre opp. Tross alt er hovedoppgaven til dette utilitaristiske rommet å gi en mulighet til å bade og slappe av..

Innendørs basseng

Når de dekorerer innendørsbassenger, bruker designere ofte teknikker i orientalsk stil. Ensfarget finish på alle overflater, minimum av tilbehør og obligatoriske kontrastflekker.

I badstuen

En sjelden badstue som ligger i et privat landsted, gjør det uten basseng. En liten dam med kaldt vann vil forfriskes og tone opp etter et varmt dampbad. Temperaturkontrast er en fin måte å herde og opprettholde god helse på..

Stein og tre

Dette romslige bassengområdet er designet med et klassisk triks om harmonisk å blande kjøligheten i mørkegrå granitt med varmen fra treaktige toner i taket og en del av veggen..

Utendørsbassengdesign

De fleste huseiere foretrekker å finne et kunstig reservoar nær hytta, for eksempel på en personlig tomt. Selvfølgelig er svømming i utendørsbassenget mer aktiv rekreasjon enn ulogiske innendørsaktiviteter..

Klassisk

Men denne metoden for å plassere bassenget har også mindre vanskeligheter – begrensninger av værforhold, mye mer grundig vannrensing (blader, grener og annet rusk kan samle seg på overflaten) og behovet for forebyggende tiltak knyttet til mulig frysing av reservoaret om vinteren . Det er ikke vanskelig å takle alle disse ulempene, spesielt siden det i dag er nok høyteknologiske måter å hjelpe huseiere med utendørsbassenger på..

Utendørs basseng I nærheten av trappene

Rektangulære utendørsbassenger

Som regel er utendørsbassenger rektangulære i formen. Dette alternativet er enkelt å utføre, passer lett inn i det generelle landskapsdesignet på innmarken og er upretensiøst i vedlikehold sammenlignet med sine kolleger av mer bisarre former.

Symmetri i alt

Det er mye lettere å matche det omkringliggende følget til en enkel og korrekt form og opprettholde symmetriens harmoni. Geometrien til reservoaret og omgivelsene skaper en følelse av stabilitet, praktisk og komfort..

Rektangulær form Plattform av tre Uvanlige buksenger Dekk laget av tre

Som regel er et lite sted for avslapning og luftbad organisert i nærheten av bassenget. Ofte er solsenger, bukser og solsenger plassert på dekk eller dekk.

Middagsone Hvilesone Baklys Tre rundt Myk sone

På dekk, laget av tre, kan du også ordne en spisestue, som kombinerer funksjonene til et sted å slappe av.

Et sted å slappe av

Et alternativ til å bruke tregulv er å bruke steinfliser rundt bassengområdet..

Betongdekke

Bruk av betong, kunstig eller naturstein – alt avhenger av husholdningenes smakpreferanser, deres livsstil og budsjettet som er tildelt for å arrangere plassen i nærheten av gatereservoaret.

Naturstein

Når det gjelder utseende, er ikke naturstein og kunststein mye forskjellig. Men etter påliteligheten, slitestyrken, styrken og holdbarheten å dømme, har naturlig materiale ikke like mye bruk for etterbehandling av gateflater..

Lyse nyanser

Steinfliser med lyse beige nyanser er i perfekt harmoni med den snøhvite dekorasjonen av husets vegger og de samme solsengene.

Lysstyrke

Lys marmor er ofte valgt for dekorasjon av området nær bassenget, det passer godt med nesten hvilken som helst farge på fasaden til hovedbygningen..

Uvanlige former for utendørsbassenger

Hvis området som er tildelt bassenget ikke lar deg plassere en rektangulær eller firkantet form, eller du bare vil avvike fra den vanlige geometrien, kan du organisere en dam på gaten med vilkårlige parametere. Her er noen interessante alternativer for asymmetriske former for utendørsbassenger.

Hus ved sjøen

Den fantastiske utsikten over bassenget og utformingen av rommet rundt det skaper en virkelig magisk atmosfære. Følelse av tilstedeværelse i et lite koselig hus ved innsjøen.

Trekantet basseng

Ofte dikterer den lille plassen i bakgården formen på selve bassenget. Den grasiøse utformingen av plassen rundt dammen gir en elegant ro til utsiden av stedet..

Kreativ vegg

Et lite avvik fra den tradisjonelle symmetriske formen, den opprinnelige utformingen av veggen nær bassenget – og et slikt badehjørne vil bli et høydepunkt på enhver gårdsplass.

Fri form Antikken

Det hender at bassenget opptar hele plassen mellom bygningene til ett arkitektonisk ensemble. Selvfølgelig vil en slik struktur kreve mye innsats når det gjelder vedlikehold, men et slikt fantastisk utseende er verdt det..

Med palmer Feil form Asymmetri Halvsirkel

Noen ganger skyldes asymmetrien til bassenget ganske enkelt plasseringen av bygninger i nærheten av et gatedam..

Rund form

Og noen ganger er den uvanlige formen bare en refleksjon av huseiernes smakpreferanser..

Overløpskumdesign

I slike kunstige reservoarer er vannstanden over eller i flukt med felgen, som et resultat av at vannet renner over i sideoppsamlingstankene. I tillegg til den visuelt imponerende effekten, er dette hvordan vannet filtreres, fordi det hele tiden kommer en ren strøm fra hullene på bassenggulvet..

Overløpsbasseng

Å svømme i et slikt basseng er som magi. Følelsen av at du kan svømme til verdens ender gir tone til enhver bading.

På samme nivå Over stupet

Hvis huset ligger på en høyde eller annen høyde, vil effekten av å installere et overløpsbasseng være dobbelt fantastisk..

Overløp på to nivåer

Basseng med forskjellige dybder

For huseiere med barn kan installering av et dobbeltdybdebasseng være en fin måte å holde den yngre generasjonen trygg på fra å bekymre seg..

To nivåer Med lys

Et basseng med forskjellige dybder, som blant annet er overløp, ser spektakulært ut. Ligger på kanten av klippen, skaper en spenning for alle svømmere.

Ulike dybde

Men noen ganger er slike design ikke forbundet med tilstedeværelse av barn, men er betinget av huseiernes ønske og evner..

I bakgården

Dette lille bassenget, som ligger i bakgården til et privat hjem, er et godt eksempel på hvordan du kan organisere et badeanlegg, selv på et beskjedent stykke land. Koselig og kompakt – dette hvile- og avslapningshjørnet ser inspirerende og festlig interessant ut.

Lysstyrke Spansk stil

Dette originale og sofistikerte bassenget ser flott ut når det kombineres med en villa i spansk stil.

Med en foss

Den uvanlige måten å levere klart vann på gir et inntrykk av en foss, og legger eleganse til hele designet.

I den myke sonen

Uansett form, størrelse. Du har ikke valgt plassering og type filtrering for å organisere et basseng i et landsted. Sørg for å bruke profesjonelle tjenester. Det riktige valget av bygge- og etterbehandlingsmaterialer, installasjon av konstruksjonssystemer og råd om bassengpleie vil hjelpe deg med å nyte denne nyttige og hyggelige enheten i mange år..

Ved det asurblå