Ytre

Dagliljer i landskapsdesign

Landskapsarbeid av nettstedet er en unik mulighet til å lage på hjemmet ditt «paradis», hvor luften vil renne over av aromaer av vakre blomster, og deres lyse komposisjoner vil absolutt glede øyet. Det er mange landskapsalternativer: du kan bruke både sjeldne, eksotiske tresorter, busker, blomster og arter som er kjent for din region – alt avhenger av preferansene og egenskapene til nettstedseierne.

Daylily er et flott alternativ for enhver komposisjon

Daylily er en av få stauder som vil være et ideelt alternativ for å lage en personlig tomt på grunn av sin upretensiøsitet og vakre utseende. Et stort utvalg av farger, dekorative blader, en lang blomstringstid, enkel dyrking og skygge -toleranse er de viktigste fordelene med denne blomsten. Daylilies er enkle nok å kombinere med andre blomster, busker, de vil sikkert bli en pryd av enhver sammensetning.

Et fantastisk arrangement av gule dagliljer Daylily er det beste tilskuddet til hagen

Kinesisk filosofi sier at det er daylilies, deres kontemplasjon, som gjør det mulig å glemme alle bekymringer og bekymringer..

Før du lager en komposisjon, må du bestemme ønsket resultat: du trenger en stor blomsterhage eller en prøveplanting. I blomsteroppsatser vil de beste ledsagerne til dagliljer være: loosestrife, dahliaer, knifofia, enkel kvist, sivgress, crocosmia, langbladet veronica, kattemynte. Oransje, brun -bronse og gule varianter kombineres ideelt med agapanthus – en lys, vakker og kontrasterende komposisjon oppnås. Varianter med lilla blomster anbefales å kombineres med phlox «Ametyst». Varianter av daylilies Grand Opera og Matador ser spektakulære ut på bakgrunn av krokosmia, deres røde blomster med gule elementer blir hovedaksenten til blomsterbedet.

Dagliljer med andre løkplanter ser også harmoniske ut: delphinium, tulipaner, hyacinter, verter, krokus, iris, Gaillardia, astilbe. Samtidig må plantingen av løk utføres i forgrunnen, da blir løkene beskyttet mot overoppheting, og utsikten over blomsterbedet vil være vakker, lys, men lite påtrengende.

Lavvoksende varianter av dagliljer brukes aktivt i utformingen av rockery, alpine sklier. Høye varianter med store og lyse blomster er egnet for å komplimentere en sammensetning av busker og en vert med dekorative blader.

Kombinasjonen av dagliljer med busker

Hva påvirker valget av forskjellige dagliljer

Når du velger en eller annen rekke dagliljer for bruk i landskapsdesign av et nettsted, tas flere faktorer i betraktning:

Høyden på den fremtidige sammensetningen

Ulike varianter av dagliljer har blomsterstilker fra 35 til 120 centimeter høye, så du må tydelig bestemme hvor du skal plante dem, og om de vil være passende i området, hvilke planter som vil utfylle blomsterbedet. Ellers kan du bare blokkere skjønnheten i blomster og gjøre alt forgjeves..

Demp dagliljer ved stien Høye varianter av dagliljer

Valg av farger

I dag kan du kjøpe varianter av dagliljer, hvis blomster er forskjellige i form, størrelse og farge. I tillegg har de forskjellige blomstringstider. Det bredeste sortimentet lar deg realisere enhver idé, men når du velger blomster, er det viktig å ta hensyn til den eksisterende (eller planlagte) paletten av planter, slik at det ikke er noen konsentrasjon av helt upassende toner, fordi de alle skal være i harmoni og levere estetisk nytelse.

Arrangering av dagliljer i nærheten av huset

Planlegger et fremtidig landingssted

I tillegg til plantemangfoldet, er det nødvendig å ta hensyn til den arkitektoniske komponenten på stedet: bygninger, lysthus, bassenger, etc. De kan bli en bakgrunn for planting, derfor er det viktig å følge prinsippene for harmoni og smak her: for eksempel er det bedre å plante dagliljer med lyse farger nær en lys fasade (rød, lilla, brun), hvis fasaden er mørk, er krem, gule varianter ideelle.

Gule dagliljer mot bakgrunnen til en stilig fasade

Det er verdt å merke seg at dosering av lys ikke er spesielt viktig for dagliljer av lyse varianter, men hvis vi snakker om mørke – her bør minimum dagslys timer være 7-8 timer, ellers mister blomstene sitt lyse utseende, flekker vil begynner å dukke opp.

Dagliljer på bakgrunnen av en mørk fasade Dagliljer er hoveddekorasjonen på stien

Et utmerket sted for å plante duftende varianter vil være rekreasjonsområder på stedet – så kan du i tillegg til estetisk visuell nytelse også nyte duften av et blomsteroppsats.

Daylilies nær rekreasjonsområdet

Sammensetninger av dagliljer nær reservoarer ser veldig imponerende ut, her kan du trygt fantasere med et fargevalg: det kan være et jevnt skiftende område fra lyse til mørke toner, en konsentrasjon av varianter av samme tone, noe som resulterer i en lys ball med dekorative grønne blader , et oppsett med stivbladede busker og farger som ligner på fargene.

Dagliljer ved reservoaret Dagliljer ved broen Sammensetning av dagliljer ved fontenen

En betydelig fordel med dagliljer er også at de kan plantes hvor som helst på stedet (det er bare viktig at dette er et område med ikke full skygge). Deres dekorativitet blir understreket når de plantes i et åpent område, når sammensetningen utelukkende består av dagliljer – en slik blandingsgrense må være riktig sammensatt ved å plante dvergvarianter i forgrunnen, blomsten ser flott ut på bakgrunn av plener, blomsterbed, hus med forstadsområder arkitektur, forskjellige institusjoner og et ideelt sted for grensedagblomster vil bli en sone langs stiene.

Et bråk av gule dagliljer Gule dagliljer langs stien Daylilies er et spektakulært tillegg til komposisjonen

Variasjonen av dagliljer er enorm – det er omtrent 62 000 arter, hvor hver blomst kjennetegnes av en uvanlig form, farge, blomsterstand (enkeltrad, dobbel) og størrelse. Det er et sted blant dem og eksotiske varianter som sammenlignes med diamanter. Hvis valget falt på dem når du utviklet landskapsdesign, må du huske at de også trenger uvanlige naboer: frokostblandinger (cordateria, miscanthus), fjærgress, yucca, hermetikk, gresk kvinne, etc..

Daylily er den mest upretensiøse flerårige planten som åpner starten på vårblomstringen, den kan glede øyet til sen høst, overraske og inspirere. Med sine mange fordeler fjerner anlegget bryet med avl for hageeiere. Du trenger bare å plante en blomst riktig – og hagen din vil glitre med nye farger, fylt med aroma og et opptøy av blomster.

Daylilies er et lyst tillegg til blomsteroppsettet Et bråk av oransje dagliljer Bruker dagliljer på første rad