Ytre

Gjerde på sommerhuset: 100 originale ideer

Privat hus eller sommerhus – komfort, hjemmekos, frisk luft, frukt og grønnsaker, blomster og trær. Det er med disse ordene at et hus på en privat tomt er forbundet, fordi det er her du kan slappe av med hele familien, slappe av, beskytte deg mot byens mas og være alene med naturen. For å skape den nødvendige komforten og beskytte deg selv mot alle eksterne faktorer, må du imidlertid ta vare på gjerdet på det private territoriet, spesielt for din egen sikkerhet..

Landhus er bygninger for sesongbasert rekreasjon, siden mesteparten av tiden tilbringes her i varme årstider. Derfor vil et dyrt gjerde være upassende her, og det foretrekkes byggets praktiske funksjonalitet..

hvitt og grått gjerde betonggjerde gjerde av aluminium gjerde av tre rødt stakittgjerde

For å beskytte en tomt er det ikke nødvendig å bruke dyre materialer, fordi minimalisme er velkommen i 2018 i alle dens manifestasjoner. Nå er designere klare til å tilby mange interessante ideer og alternativer for kjøperens valg som kan gjøre selv et billig gjerde veldig høy kvalitet og pålitelig. Samtidig kan gjerdet være både vakkert og originalt på samme tid. Med alt dette må det tas i betraktning at gjerdets hovedfunksjonelle formål er å beskytte tomten og dens private territorium mot eksterne faktorer, ikke inviterte gjester.

Det er verdt å merke seg at det er mye billigere å installere gjerder, hvis design er festet til støttestolpene, et gjerde montert på et stripefundament vil koste mye mer..

grønn mursteinbasert stein gjerde smidd med bølgepapp brunt bølgepappsvarte kvister

Typer materialer

Ideelle rimelige byggematerialer for å bygge et pålitelig gjerde:

 • Stakittgjerde av tre eller metall.
 • Tre – planker eller bjelker.
 • Stenger.
 • Mesh – bølgepapp, kjedeledd eller sveiset.
 • Bølgepapp.

Generelt er valget stort, og hva slags materiale som skal brukes avgjøres på individuell basis, avhengig av smak og preferanser til eierne. Oftest er det gjerder laget av stakittgjerder, stenger, bjelker eller uklippte brett. Hovedplusset ved gjerdet er at det er enkelt å bygge det selv..

mursteinbasert metall originalt gjerde moderne gjerde moderne tre moderne metall stilig hvit svart gjerde svart på hvit murstein svart gikk elegant svart gjerde

Tre gjerde

Ved å lage et tregjerde på en original måte, ved hjelp av forskjellige konfigurasjoner, kan du lage et stilig og vakkert gjerde av en privat tomt.

Fordeler med et tregjerde:

 • Allsidighet – et slikt gjerde kan passe perfekt inn i ethvert design og landskap.
 • Lett å vedlikeholde – det er nok å regelmessig male gjerdet og eliminere dets feil.
 • Enkel installasjon – det er enkelt å sette et tregjerde i ditt private område, alle kan takle det.
 • Høy pålitelighet.
 • Mulighet for diverse utstyr og dekor av gjerdet.

vertikalt stakittgjerde dekorativt gjerde av tre tre fra brett tre på en steinbunn tre gjør det selvlett stakittgjerdeformet av tre gult tregjerde vakkert tregjerde elegant tregjerde

Gjerde fra privat sektor

Det billigste gjerdealternativet. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan være interessant – ved å bruke designfantasien riktig kan du lage et utmerket gjerde i en rustikk stil..

Å lage et wattle gjerde er enkelt og enkelt. Bekreftelse på dette er at det er flettet gjerde som er et av de eldgamle. Uansett, i 2018 gjenvinner den populariteten og tar ledelsen som en stilig defensiv redout for å dekorere hagen..

Avhengig av gjerdets høyde, er det delt inn i tre typer, som hver brukes, avhengig av funksjonell anvendelse:

 • Opptil en meter – for gjerder et blomsterbed.
 • Omtrent halvannen meter – for sonering av stedet.
 • Et høyt to -meter wattle gjerde – et gjerde for gjerde en privat tomt langs omkretsen.

gjør-det-selv sommerhytte gjerde vinstokk gjerde gjerde med blomster veving av et gjerde fra grener gjør-det-selv flettet gjerde flettet gjerde hasselvattel håndvattel gjør-det-selv-wattle mørkt vevd

Et gjerde laget av tømmer eller brett

Kostnaden for et slikt gjerde er lavt, men det har en rekke fordeler:

 • Enkel installasjonsprosess.
 • Lav pris.
 • Interessant og attraktivt utseende.
 • Lett å vedlikeholde.
 • Lang levetid.

Uklippte brett – tre med en kant som er delvis saget av eller ikke ble saget i det hele tatt. Det er best å bruke løvtre og bartrær til gjerdet. Når du kjøper brett, må du ta hensyn til noen av nyansene:

 • Struktur – knop som skal unngås.
 • Sprekker – de er ikke akseptable, vises med dårlig tørking.
 • Kuttkvalitet – brettet må være flatt og glatt.
 • Riktig installasjon – hvis alt er gjort godt, så er dette beskyttelse av høy kvalitet i mange år.

gjerde tømmer tømmergjerde med blomster etterligning av tømmergjerde skrånende plankegjerde et gjerde i landet fra en bar brun fra en bar originalt tømmergjerde lys fra en bar stilig tømmergjerde stilig tømmer

Rabitz

Kjedeleddgjerder er en ganske vanlig forekomst, siden de er rimelige. I tillegg kan bølgepapp eller sveiset nett brukes, som er veldig vanlig i landsbyer og er mye brukt som gjerder for sommerhytter..

Denne typen gjerde er litt dyrere enn andre, men driftstiden er mye høyere. Etter å ha installert et slikt gjerde, kan du ikke bekymre deg for kvaliteten de neste 10-20 årene..

Et gjerde laget av et slikt nett er strukket mellom stolpene som ligger i kort avstand fra hverandre og takler påvirkning fra eksterne faktorer godt. Det er også verdt å merke seg at den overfører lysstråler godt, noe som er viktig for tomten, spesielt delen der grønnsakshagen eller forhagen ligger..

Et gjerde av masketype ser alltid interessant og originalt ut, og hvis du på en eller annen måte pynter det, kan du lage et interessant gjerde. Det er også veldig vakkert når planter eller blomster krøller seg langs et slikt nett. Totalt er det to typer installasjon: seksjon og spenning.

kjettinggjerde grønt fra garnet på stålstøtter på svarte støtter kjedeledd på hvite støtter kjedeledd på røde støtter seksjonalt gjerde snittnett moderne kjedeledd stilig netting

Gjerde av metall eller bølgepapp

Metall og bølgepapp er et annet alternativ for å bygge et gjerde rundt privat sektor. Den eneste forskjellen mellom de to er utseendet. Et metallgjerde ser ut som et vanlig tregjerde, men bølgepappet er et solid gjerde som ikke tillater uautoriserte personer «kast et øye» til privat sektor, noe som betyr at du kan føle deg trygg.

Den største fordelen med alle materialer er muligheten for selvinstallasjon. Ved å koble fantasi kan du lage et originalt, interessant og attraktivt gjerde. Hvis du dekorerer det riktig og bruker moderne ideer, kan designløsningen overraske naboer og forbipasserende. Hvilket gjerde som skal installeres i 2018, bestemmer alle selv. Det viktigste er å ikke beherske deg selv i designideer og bringe ideer ut i livet..

gjerde i jalousiestil gjerde laget av bølgepapp smidd metall smidd metall metall gjerde metallbrunt gjerde metall stakittgjerde bølgepapp under treet bølgepapp med wire stilig metall