Ytre

Gjør-det-selv trebenker for å gi

En benk av tre er et av de eldste møblene som brukes av mennesker. Tidligere, for å lage en komfortabel benk, var det nok å ta en vanlig tresnor, hugge den forsiktig med en steinøks og er klar. Det var hun som ble oldefar til moderne møbler, spesielt trebenker, som er relevante og etterspurte den dag i dag. Det er benken som kan bli et populært element, både i huset og på det tilstøtende territoriet til sommerhuset..

smal kanelbenk svart i hagen svart ved peisen svart -hvitt ved peisen hatt på benken

Stil

Ved første øyekast ser det ut til at benken ikke er et viktig element i landskapsdesign, men dette er slett ikke tilfelle. Eksperter bekrefter det faktum at det er fra benken hagedesign begynner og slutter med det. Tross alt, hvorfor så et stort utvalg av valg og hvorfor komme med originale benker i en bisarr form, hvis de ikke er så viktige og ingen kan glede seg over dem?

rose benk halvsirkelformet benk bål ved verandaen ved fontenen

Det er på grunn av dens betydning at det bør tas litt hensyn til plasseringen av møbelet. Det er best å installere det der den vakreste og sjarmerende utsikten åpner seg, benken i seg selv skal bli en elegant aksent, som utfyller den perfekte skjønnheten i hagen.

stubbe benk benk ​​med runde håndtak benk ​​ved appelsintreet benk ​​ved hytta benk ​​ved steinene

En komfortabel benk i hagen til en sommerhytte kan bli akkurat det stedet du kan trekke deg tilbake, bryte deg bort fra hverdagens mas og mas, slappe av og trekke pusten, bare nyte utsikten over naturen, føle enhet med den. For fullstendig nytelse kan du lese en god bok, lytte til stille og rolig musikk, eller bare gå på en mental reise. I tillegg til estetisk bruk er funksjonell også mulig, fordi benken først og fremst er et møbel, så vel som «våpen», som kan brukes til sonering av det tilstøtende området.

benk ​​og hvitt gjerde benk ​​laget av grener hengebenk balkongbenk steinbenk

En hagebenk for en sommerbolig har en rekke funksjonelle formål, nemlig:

 • Front – installert på verandaen til huset, nær inngangen. Det er en trebenk med dekorative ornamenter, håndskåret, kan brukes som et sted for en fotografering.
 • Spisestue – ligger i nærheten av grillen eller grillen, på terrassen eller et annet sted hvor familien foretrekker å spise utendørs.
 • Ogorodnaya er en liten benk som er installert i nærheten av blomsterbed, blomsterbed eller i områder hvor du kan sette deg ned og slappe av litt mens du utfører jordarbeid i hagen til en sommerhytte. Ofte er dette enkle benker uten dekorativ dekorasjon eller unødvendige dikkedarer..
 • Avslapping – ofte slike benker «skjult» et sted i det roligste og mest bortgjemte hjørnet av sommerhuset, vekk fra noens øyne. Dette stedet bør være det mest stille og komfortable for å kunne nyte utendørsaktiviteter. Hovedkravet til en slik benk er komfort, i tillegg kan den være imponerende i størrelse, slik at du ikke bare kan sette deg ned, men også legge deg ned.

blomsterbenk benk ​​- kvartssirkel benk ​​med bokstaven G benk ​​i tett gress benk ​​ved bordet

De optimale dimensjonene for en benk som skal plasseres på territoriet til sommerhuset:

 • Høyde – omtrent en halv meter, bena når bakken, men ikke hviler for mye, noe som betyr at de kan hvile.
 • Bredden på setet er 50-55 cm, i tillegg kan du vippe det med 10-15 grader, slik at det er mer behagelig å lene seg og som om «faller gjennom» innsiden.
 • Høyden på ryggstøtten er fra 30 cm, men ikke mer enn en halv meter, det er også best å plassere den i en vinkel på 15-45 grader, slik at du kan lene deg på albuene, legge deg litt ned på den.
 • Armlener (hvis montert) skal være 15-29 cm over setet.

benk ​​nær hytta benk ​​nær det runde bordet benk ​​nær rosa blomster benk ​​på dørstokken benk ​​ved hytta

Det beste materialet for å lage benker er tre, det mest motstandsdyktige mot fuktighet og forfall – lerk, kirsebær, hassel og eik. Det beste alternativet er teak, som inneholder naturlige harpikser i sin rase, som beskytter møbelet mot råte og forskjellige insekter som ødelegger treslag..

med krøllete rygg grå benk blå benk benk ​​nær et stort tre benk ​​nær dammen

Butikkens form og utseende avhenger bare av innfall og fantasi til personen som skal lage den. Etter å ha engasjert deg i konstruksjonen av en benk personlig, kan du bringe alle ideene dine til liv. Hvis Country -stilen ble valgt, bør formen på benken være så enkel som mulig, og fargen skal være brun eller naturlig. Hvis du bygger en benk i Provence -stil, må du lage en gammel benk, og deretter male den hvit eller blå (blå, lilla, blå).

liten benk med puter lite i døren veldig liten benk suspendert enkel benk

Hvis dacha har en tendens til den orientalske stilen og butikken skal tilsvare dette, kan den være laget av bambus. Generelt bør benker med lignende treslag installeres i nærheten av trehus..

rød benk rød benk sirkulær rundt treet liten gul benk liten benk i hagen

Benkfremstilling

Ofte er benken laget av treblokker, lameller eller brett, siden de er enkle å produsere og har lang levetid. De omtrentlige parameterne for butikken er angitt ovenfor, butikkens lengde avhenger av ønsket og evnen. Det er viktig å merke seg at lamellene ikke bør plasseres nær hverandre, da de kan begynne å råtne på grunn av stillestående regnvann. Du må enten plassere lamellene på kort avstand, eller bruke ett solidt brett.

grønn med kalesje klassisk benk klassisk brun i hagen brun benk

For å lage en original benk er det ikke nødvendig å bruke penger på dyre materialer, fordi et mesterverk til og med kan lages av grener og røtter. Ved å bearbeide naturlig tre, paller og nedfelte trebord, kan du lage en uvanlig og interessant benk med naturlige former..

2 hvite i nærheten av trærne 2 hvite med bue 2 klassiske benker 2 benker ved bordet under treet 2 flerfargede benker

Det mest elementære eksemplet på en asketisk benk er «Kloster» en benk, som er laget av et tre som er saget langs stammen, installert på to runde støtter. Støtten er laget av små stiklinger av en stamme med liten diameter.

tre i hagen tre på stein støtter lang benk i lysthuset gul med puter avrundet på hvite murstein

Hage benkpleie

Høy luftfuktighet er hovedproblemet for trebenker, så det er best å bruke benker av mobil type som kan bringes inn i en låve eller et hus om vinteren. Det er også best å installere benken på spesielle gummi- eller mursteinsputer for å forhindre at jordfuktighet kommer inn i treet..

2 benker i nærheten av landstedet 2 benker med puter 2 benker ved hytta 2 benker med utsikt over naturen 4 benker

En rekke anbefalinger:

 • Regelmessig maling (lakkering) er påkrevd. Det er best å male om våren, først rengjør benken fra den forrige malingen.
 • Under varmen må den plasseres i skyggen, siden solens konstante direkte stråler skader treets kvalitet..
 • Hvis råte vises på et av brettene, må det snarest skiftes ut for å unngå spredning av problemet..
 • Det er nødvendig å regelmessig sjekke festene (skruer, spiker og bolter), om nødvendig, så er det nødvendig å feste dem (stramme) slik at strukturen ikke løsner.hvit benk stor trebenk nær et lite tre blå benk landbenk i nærheten av huset