Ytre

Gjør-det-selv vakre skur på gårdsplassen til et privat hus

Et privat hus er et territorium hvor du kan gi dine talenter frie tøyler, skape noe nytt og interessant, bygge en original bygning eller forbedre en eksisterende. Naturligvis prøver hver eier av et privat hus med sin egen tomt å foredle sitt territorium så mye som mulig og øke det generelle komfortnivået..

For å realisere seg selv bruker eierne arkitektoniske former og bygninger, hvorav den ene er markiser. Hvis du ser på bildene på Internett, kan du forstå at de ikke bare kan være praktiske, de utfører sine direkte funksjoner, men også veldig interessante i utseende, og skaper glede på nettstedet.

kalesje over terrassen teltkalesje kalesje laget av trebjelker

Stadier av å bygge en baldakin med egne hender

For å begynne å bygge en baldakin på territoriet til et privat hus med egne hender, må du nøye forberede deg på dette og følge den generelt aksepterte sekvensen, som er som følger:

  • opprettelse av et prosjekt, tegning;
  • foreløpig klargjøring av materialer som skal brukes;
  • utarbeidelse av verktøy som er nødvendige for arbeidet;
  • jordpreparering, overflateutjevning;
  • installasjon og betong av baldakiner;
  • installasjon av langsgående bjelker mellom støttene;
  • takterrasse og festing (profil eller annet materiale).

kalesje over bordet tre og glass stor kalesje i tre magert kalesje liten kalesje i tre

Denne typen forlengelse er et attributt for komfort og hygge, som garanterer avholdelse av tidligere planlagte utendørsaktiviteter, uavhengig av værets innfall. Nå på markedet er mange forskjellige kvalitetsmaterialer fritt tilgjengelige, noe som betyr at de kan kjøpes og brukes til å lage et bygg. Ved å koble litt fantasi og realisere sine ønsker, kan eieren av et privat hus ikke bare fullføre den planlagte konstruksjonen, men også gjøre det originalt, stilig og sofistikert.

maxresdefault % d0% bd% d0% b0% d0% b2% d0% b5% d1% 81% d1% 8b-% d0% b8% d0% b7-% d0% bf% d0% be% d0% bb% d0% b8 % d0% ba% d0% b0% d1% 80% d0% b1% d0% be% d0% bd% d0% b0% d1% 82% d0% b0-1

Baldakin design avhengig av bruksområdet

Først og fremst er en baldakin et beskyttelsesmiddel som vil beskytte et bestemt område mot regn og snø, fallende blader og varme solstråler. Følgelig vil deres beliggenhet på territoriet til et privat hus være optimal der rekreasjonsområder eller områder av de største «framkommelighet» (der personen går oftest).

Baldakin «visir»

Denne typen kalesje er den mest grunnleggende og sannsynligvis den viktigste, fordi den fungerer som et middel for beskyttelse mot regn og snø nær inngangsdøren. Det er også veldig viktig på grunn av det faktum at det kan beskytte terskelen eller trinnene fra vedheft av våt snø og dannelse av is, noe som kan føre til smertefulle fall, blåmerker og skader, og noen ganger til og med brudd. Det er derfor du bør være spesielt oppmerksom på det, nøye vurdere lengden på dets fremspring og bredde på en slik måte at du beskytter deg mot mulige problemer. En undertype for en slik baldakin er en forlengelse over terrassen, som er festet med den ene siden til veggen i bygningen. Under baldakinen kan du ordne møbler, et bord, en grill eller et lite rekreasjonsområde for komforten til innbyggerne i et privat hus.

stoffkalesjebred baldakinkalesje i tre

Siden denne baldakinen faktisk er en ekstra del av huset, er den laget av materialer som tilsvarer hovedbygningen. Hvis huset er av tre, er kalesjen laget av tømmer, men hvis det er murstein, vil et metallbelegg gjøre. I tillegg er det viktig å ta hensyn til ekstern harmoni og fargetilpasning, slik at på slutten av konstruksjonen ser huset og skuret ut som en enkelt helhet..

Baldakin forlengelse

Med det riktige ønsket kan du lage et baldakin på gården til et privat hus på en slik måte at det beskytter hele territoriet fra porten til terskelen for å komme inn i huset eller til noen av de andre bygningene på territoriet. Denne typen struktur er ganske massiv og dimensjonal, det er en hel forlengelse, den ene siden av den er festet til huset, og den andre er installert på støtter. Hovedfordelen deres er at du fritt kan bevege deg langs beskyttede stier i all slags vær, og om vinteren trenger du ikke å rydde for snø. Baldakinforlengelsen kan også være av en stasjonær type (holdt på begge sider på støtter) eller en blandet versjon.

treforlengelse anneks over terrassen lang forlengelse fra inngangsdøren 2017-10-22_21-31-55 liten baldakin en forlengelse i form av et lysthus anneks laget av tre og glass

En baldakin over bassenget i et privat hus

Med denne typen baldakin ville det være best å konstruere et lukkealternativ «drivhus» arter. Hvis skyveelementer brukes i strukturen, kan de styres ved å åpne seksjoner i varmt vær og lukke dem i vind eller regn. Det beste alternativet vil være gjennomsiktige belegg som ikke vil forstyrre utsikten og skape et hyggelig estetisk inntrykk..

innendørs basseng kalesje i tre over bassenget stor baldakin over bassenget liten baldakin over bassenget trippel baldakin stort baldakin i glass over bassenget mager baldakin over bassenget teltkalesje over bassenget svømmebasseng med baldakin baldakin av polykarbonat

Lysthuskalesje

Dette er en av de mest favoritt baldakintypene for alle huseiere, som kan lages i hvilken som helst praktisk form: en sirkel, firkant, polyeder, etc. Slike markiser er best plassert i det mest pittoreske området på stedet eller på en liten ås. Også lysthuset kan være av en åpen type, i så fall er det nok støtter og selve taket, som vil beskytte mot dårlig vær.

lysthus i tre uvanlig lysthus stort lysthus over vann originalt designer lysthus

Baldakin over lekeområdet eller lekeplassen

Dette alternativet er etterspurt blant familier med et barn som liker å leke utendørs. Alle vet at selv i dårlig vær er det ganske vanskelig å holde et barn i huset, noe som betyr at en spesiell baldakin bør bygges over en sandkasse, sving eller horisontale stenger for å beskytte barnet mot «innfall» vær. Det er også verdt å merke seg at kalesjen vil forlenge levetiden til lekeområdet og beskytte trestrukturer på stedet mot nedbør..

sandkasse baldakin stor baldakin over lekeplassen gavlkalesje over lekeplassen teltkalesje over lekeplassen kalesje over lekeområdet kalesje over lekeplassen baldakin over barnas attraksjoner

Bilbeskyttelse kalesje

Dette er det beste byggealternativet for de som ikke har nok ledig plass på et privat hus og ikke har råd til å bygge en garasje. Slike baldakiner kan også tjene som beskyttelse for bilene til gjester som vil være rolige om bilen sin, og plassere den under en spesiell kalesje. Den største fordelen med denne carporten er økonomisk fordel, fordi det å bygge en garasje er mye vanskeligere og dyrere når det gjelder økonomi..

kalesje for hvit bil carport for 3 biler liten kalesje til BMW liten carport for en bil langsgående carport for 2 biler carport laget av bølgepapp liten carport i nærheten av huset lang carport ørken carport carport forlengelse stor kalesje for flere biler kalesje for tyske biler kalesje for porsche kalesje i tre for 2 biler kalesje i tre over hvit Porsche liten kalesje over bilen

Hva skal jeg lage et baldakin på gårdsplassen til et privat hus?

Uavhengig av funksjonene til kalesjen, har den ikke en altfor kompleks struktur som består av en støtte, ramme og tak. Materialer må velges i samsvar med husets stil og den generelle landskapsdesignen. Trebjelker, teglstenger eller stålrør kan brukes som støtter. For rammen er det best å bruke et tre- eller metallprofil. For taket brukes et materiale som ligner det som ble brukt på andre bygninger. De optimale takalternativene er: plast, polykarbonat, bølgepapp og metallfliser.

Korrugerte baldakin

Det er bølgepapp som anses som optimalt for taket på kalesjen, siden det er enkelt å installere, billig, har høy tetthet og holdbarhet. I tillegg er dette materialet praktisk og kan kombineres med andre materialer..

korrugerte baldakin liten kalesje laget av bølgepapp

Avhengig av design skiller slike typer baldakiner seg ut: enkelt og gavl, buet. Den buede typen er den vanskeligste, men den ser også mer attraktiv ut. Gaveltype konstruksjon er minst ofte brukt..

Metallprofil kalesjer

Den største fordelen med dette materialet er dets letthet og kompatibilitet med andre materialer. Dette er et pålitelig og holdbart materiale av høy kvalitet som kan tjene i svært lang tid, forutsatt at det blir tatt godt vare på. Konseptet med å passe på betyr en spesiell behandling av belegget med korrosjonsbeskyttende midler eller maling som inneholder lignende elementer i sammensetningen.

metall-baldakin-forlengelse metall kalesje på støtter stor baldakin i metall liten metall carport

Markiser i tre

Over tid blir denne typen taktekking mer og mer populær, ettersom det skaper inntrykk av enhet med naturen og det omkringliggende landskapet. Anvendelsesområdet for en trehimmel er ikke begrenset på noen måte, den kan brukes til alle typer, det være seg en forlengelse eller en stasjonær kalesje.

høy tre kalesje stort skur av tre stor gavlhimling i tre horisontal tre kalesje

Den største fordelen og fordelen er at treet egner seg godt til behandling, noe som betyr at du kan lage originale former og frimodig legemliggjøre designideene dine. Det er viktig å huske at treet må behandles med beskyttende løsninger, som vil beskytte tømmeret mot insekter og forfall..

takterrasse i tre stor kalesje i tre baldakin-lysthus i tre bred tre kalesje kalesje i tre dobbel tre kalesje