Ytre

Hvordan bli kvitt maur på sommerhuset deres

Maur på sommerhuset forårsaker mye trøbbel for gartnere. Reproduserer med en enorm hastighet, infiserer de dyrkede planter, og etter en stund angriper de hele grønnsakshagen. Slike insekter lever i hele familier i maurtuer. Og oppgave nummer én for eierne som fant maur i dachaen sin, er å bli kvitt dem så snart som mulig..

06-kleinaberschlau

Årsaker til utseendet

Det er åpenbart at maur som lever i kolonier alltid leter etter matkilder for seg selv. Og det er mange av dem i hagen. Det er derfor skadedyr ofte kan sees i sommerhytter. I tillegg til næringsreserver, vil de her alltid finne hva de skal bygge et godt hus av..

muraveynik-na-uchastke_1

Men oftest bebor disse insektene uberørte eller forlatte områder, for i de grønnsakshagene som eierne regelmessig og grundig dyrker, er det farlig og upålitelig å bosette seg..

Hva slags maur finnes i sommerhytter?

På våre breddegrader er rødmaur oftest funnet. De er små nok og forårsaker ikke skade på mennesker. Men noen ganger kan du se svarte insekter eller andre sjeldnere individer. Svarte maur er mye større enn deres røde kolleger..

maxresdefault

Tradisjonelt er disse skadedyrene delt inn i kaster. Arbeidere lever på overflaten på jakt etter byggematerialer og mat, mens de som har som funksjon å reprodusere er i maurtuer..

Vanligvis biter ikke maur, med mindre det bare er for selvforsvar. Bittene til disse insektene er ikke i stand til å forårsake skade på mennesker, bortsett fra i tilfeller av allergi og individuelle egenskaper ved menneskekroppen. Men på en eller annen måte må skadedyrsbekjempelse utføres raskt og i tide, ellers vil ubudne gjester okkupere hele hagetomten på kort tid.. 

etxdtiqy

Kontrollmetoder

Det er mange forskjellige måter og midler for å kontrollere maur i sommerhuset – fra kraftige og effektive kjemikalier til enkle duftende urter. Hver metode er god på sin egen måte, men hver har sine egne ulemper. Dermed er fysiske metoder ikke veldig effektive, men de er helt trygge og økonomiske; kjemisk, tvert imot, er skadelig, men gir fortsatt et godt resultat; folk – billig og bevist. picturecontent-pid-307e6

Kjemiske stoffer

Allerede etter den første bruken er kjemiske preparater for maur veldig effektive. De kommer i form av aerosoler, væsker eller kapsler. Aerosoler og kapsler er de enkleste å bruke: du trenger bare å spre dem i skadedyrsreiret. Væskene fortynnes med vann i passende proporsjoner angitt på pakningen. Det er veldig viktig å bruke hansker og respirator når du kommer i kontakt med kjemikalier. De mest brukte er: “Raptor”, “Plyndringstokt”, “Geth”, “Rent hus”, “Karbofos” og så videre.

Butikkene selger et stort utvalg av gift agn. Pakken har alltid instruksjoner om hvordan du kan bli kvitt svarte, røde maur ved bruk av disse kjemikaliene. Selv om dette er et effektivt middel for å kontrollere insekter, er det ganske dyrt, så mange eiere foretrekker alternative metoder..

kak-izbavitsya-ot-muravyev_25

Fysiske måter å håndtere maur på

Denne metoden er bare effektiv som profylakse eller ved den første graden av skade. Det er godt å drysse maurtuer med aske. Insekter er også redde for temperaturendringer. I dette tilfellet kan du behandle reirene med kokende vann, damp eller omvendt med isvann..

brann-maur-smeltet-aluminium

Spesielt humane sommerboere, som er følsomme for noen levende skapninger, flytter ofte maurtuer bort fra hagen, til nøytralt territorium. Selvfølgelig er slik omsorg prisverdig, men sommerhuset vil tydeligvis ikke være til nytte. Faktisk vil du ikke helt bli kvitt insekter ved å fjerne maurtuer på denne måten. Tross alt lever hoveddelen av individer enda dypere, spesielt de maurene som formerer seg. Og slike tiltak vil ikke føre til noe: etter en stund vil skadedyrene formere seg igjen.

Folkeoppskrifter 

Tradisjonelle metoder gir gode resultater når de brukes riktig. På grunn av det faktum at disse insektene er et ganske vanlig fenomen, er det mange folkelige oppskrifter og metoder for å håndtere dem..

Populære metoder inkluderer borax, feverfew, borsyre. Disse midlene er helt ufarlige for planter, mennesker og kjæledyr, men maur trues med et dårlig utfall. Feverfew er laget av fargen på kamille, og borax er et salt laget av borsyre. Dryss reiret på toppen og vent til insektene skal “fest på”.

Du kan prøve å eliminere maur ved å bruke gamle, men like effektive metoder. Kaffegrut blandet med sukkersirup eller sukker dynket i borsyre er en effektiv kraft mot irriterende og skadelige naboer.

images-cms-image-000038898

Du kan bruke husholdningspreparater, væsker, urter. Luktene av tansy, vill rosmarin og malurt er en god avskrekkende effekt for maur. Husholdningsvæsker som parafin, bensin, ammoniakk, benzen, etc. vil være effektive. De helles på reiret, hvoretter insektene forlater stedet på grunn av den skarpe aromaen.

Vanlig maismel fungerer også godt. Matende på stedet overfører sparsomme insekter det til reirene, hvoretter de dør om noen dager. Semolina fungerer på lignende måte, og det er helt trygt for nysgjerrige kjæledyr..

kak-izbavitsya-ot-muravyev_05

Serviceeffektivitet i maurekontroll

Den kanskje mest pålitelige og riktige metoden for skadedyrbekjempelse er å ringe sanitetsarbeiderne. Tross alt er det en profesjonell tilnærming som er den beste måten å løse dette problemet på. Selvfølgelig bruker de de mest effektive metodene, men det er viktig å ta vare på den foreløpige beskyttelsen av dyrkede planter. Og ikke glem å advare naboer om den planlagte prosedyren, ettersom kjemikalier også kan komme inn i plantasjene deres. Etter en slik profesjonell behandling vil du glemme irriterende skadedyr i lang tid, og resultatet vil være merkbart etter den første kjemiske behandlingen.. 

Forebygging

Problemet med skadedyr i sommerhuset løses av hver eier separat – alt avhenger av situasjonen og preferanser. Men selv om du ennå ikke har måttet håndtere problemet med insekter i hagen, ikke glem forebygging.

je7fnh9x

Bare rettidige tiltak vil tillate å ikke bruke penger på gift senere. Det er nok å jevnlig grave, luke stedet og årlig (hver vår) sprøyte bakken med spesielle midler. Dette er en utmerket forebygging av ikke bare utseendet til maur, men også alle andre skadedyr i landet..