Ytre

Landhus fasade design

Interesse for temaet i denne artikkelen kan skyldes forskjellige årsaker. Men åttifem prosent er likegyldighet til utseendet på hjemmet ditt. Tross alt er fasaden ikke bare «ansikt» bygninger, men også «ansikt» eieren. Dette forholdet driver alle interesserte lesere til å studere dette emnet. Ikke klandre de resterende femten prosent av huseierne for å være likegyldige til sine «ansikt». Det er mange grunner også her, inkludert økonomisk, fordi utformingen av fasaden til et landsted er en ganske dyr fornøyelse. Men denne artikkelen vil hjelpe begge grupper av huseiere, fordi den inneholder informasjon ikke bare om utformingen av fasaden, som krever betydelige investeringer, men også om alternativene, som er ganske tilgjengelige for alle som ønsker det. Selvfølgelig kan du bare bestille et designprosjekt. Men designet, laget i henhold til ditt eget håndlagde prosjekt, vil bli gjenstand for din stolthet, fordi det er unikt. Og det unike ved fasaden på huset har alltid vært et mål i seg selv i slike prosjekter. Så, la oss begynne.

Velge en stil

Før vi fortsetter med utformingen av husets fasade, bestemmer vi oss i hvilken stil vi vil se det. Dette er grunnlaget for alt som følger. Ikke glem meningene til andre familiemedlemmer..

Utformingen av fasaden til et landsted utføres oftest i følgende stiler:

 • Land. For å være presis representerer landet en hel retning, inkludert andre stiler, forenet av fellestrekk. Dette er en rustikk stil i Russland, engelsk stil i Storbritannia, Provence i Frankrike, cowboy -stil i Amerika. Alle disse stilene bærer karakteren til folket i landet der de stammer. Derfor har hver av dem sine egne egenskaper, men går ikke utover landets grenser. Fasaden på huset, laget i rustikk stil, skiller seg ut for sin enkelhet og grovhet. Siden antikken i Russland har øksen vært hovedverktøyet i konstruksjonen. Siden «klønete» og ble et særtrekk ved utformingen av fasadene til husene i Russland.

Husfasade i rustikk stil Husfasade i rustikk stil Husfasade i rustikk stil

 • Provence. Utformingen av fasaden, laget i denne stilen, ser mer elegant og sofistikert ut enn i den russiske rustikke stilen. Fraværet av grove elementer i utformingen av Provence -stilen gjør den mer og mer populær i Russland, selv om den rustikke stilen ikke gir opp sine posisjoner heller..

Husfasade i Provence -stil Husfasade i Provence -stil

 • Engelsk stil. Fasaden på huset i engelsk stil ser monumental ut. Det viktigste og karakteristiske elementet for det er naturstein. På sin side er den engelske stilen videre inndelt i Tudor- og viktoriansk stil. Tudor -stilen er preget av høye fasadegavler. Asymmetrisk arkitektur, tilstedeværelsen av et tårn er et særtrekk ved viktoriansk stil. Et vanlig trekk ved engelsk stil er en stor skorstein..

Fasade på et hus i engelsk Tudor -stil Husfasade i engelsk (viktoriansk) stil

 • Romantisk. Fasaden, designet i romantisk stil, er perfekt for et landsted. Farger med rolige toner er karakteristiske. Alle slags dekorelementer (stukkstøping, visirer, smidde produkter) ser flotte ut mot denne bakgrunnen. Utformingen av fasaden i denne stilen er preget av intrikate volumetriske former, glatte linjer. Når du ser på fasaden, faller du inn i en romantisk stemning – alt er vakkert og alt er vektløst. Kort sagt – en komplett idyll.

Husfasade i romantisk stil Husfasade i romantisk stil

 • Bysantinsk stil. Den har små vinduer og buer. Hovedinngangen til huset skiller seg ut fra den generelle fasaden med sin skjønnhet og elegante, det vil si at den rettferdiggjør navnet sitt.

Fasade på et hus i bysantinsk stil Fasade på et hus i bysantinsk stil

Hvorfor mangler moderne stiler i denne delen av artikkelen? For det første er moderne arkitektoniske designstiler mer i tråd med urbane «landskap». Og vi snakker om utformingen av fasaden til et landsted, det vil si et hus hvor du skal føle fred og enhet med naturen, med den historiske arven til dine forfedre. Det er usannsynlig at etter å ha tilbrakt hele dagen i glassboksen på kontoret, vil du få det når du kommer tilbake til ditt høyteknologiske hus. Og der, hvem vet. Kanskje for deg byarkitektur med minimalisme, er hi-tech et innfødt element. Å velge for deg.

Husfasadedesign i moderne stiler Husfasadedesign i moderne stiler Husfasadedesign i moderne stiler

Vi dekker fasadens vegger, alternativer

Etter å ha bestemt deg for stilen, er det på tide å tenke og bli kjent med materialutvalget som brukes til kledning av veggene i husets fasade, velg den du liker best og passer for husets stil. Her er noen av de mest populære..

Naturstein (plastushka). Det er det eldste naturmaterialet. Ganske dyrt, men veldig pålitelig, det vil si at det er verdt det (slik estimerte våre forfedre materialets kvalitet). Fasaden, møtt med stein, gir huset et originalt og respektabelt utseende, og eieren – en høy sosial status. Mange nyanser og forskjellige teksturer gjør steinen «til deres» i en hvilken som helst designløsning. I tillegg vil du ved å avsløre fasaden med naturstein gi veggene ytterligere styrke..

Vendt mot naturstein skaper en betydelig belastning på fundamentet. Når du bygger hus, bør du ta dette i betraktning..

Fasade kledd med plaststein Fasade kledd med plaststein

Fasadefliser av natur- og kunststein. Det er et utmerket moderne vendt materiale. Den er laget av kalkstein, skallstein, sandstein og villstein (dolomitt). Følgelig har hver type flis sin egen farge og tekstur, som lar deg implementere enhver designidee. Hovedfargene på fasadefliser er brun, grå, gul (fra mørke til lyse toner). Testene som er utført har vist at fasadeflisene er frostbestandige i minst femti sykluser. Motstandsdyktig mot det ytre miljøet, det mister ikke farge, deformeres ikke. Denne eiendommen vil tillate ditt hjem å ha et perfekt utseende i mange år..

Kunstig stein vil hjelpe fasaden til hjemmet ditt med å få det samme utseendet som med naturstein, men mye billigere. Samtidig er arbeidet med å vende (legge stein, bearbeide den) mye lettere. Det bør også bemerkes at kunststein har et bredere spekter av nyanser, noe som gjør det lettere å finne en designløsning for å vende mot fasaden til et hus..

ForrigeNeste1234

Ansiktsstein. I utgangspunktet var det dårligere enn naturstein i farger og teksturer, men moderne teknologi har gjort det mulig å korrigere dette. Fargen på moderne murstein varierer fra lys gul til mørkerød. Dette materialet er billigere, arbeidet med å legge det er mindre arbeidskrevende enn stein, derfor ser det mer attraktivt ut. På grunn av mangfoldet av murstein nyanser, kan forskjellige kombinasjoner av dem brukes i fasadekorasjonen. Et hus flislagt på denne måten vil se veldig originalt ut, og understreker din kreative natur..

Når du velger en murstein, bør du ta hensyn til dens egenskaper. Han må:

 • tåler en belastning på opptil to hundre og femti kilo per kvadratcentimeter. Bare i dette tilfellet vil de nedre murradene ikke kollapse fra vekten av overdelen.
 • tåler opptil hundre fryse- / tinesykluser uten å kollapse.
 • har en vannabsorpsjon på ikke mer enn 13%. Ellers vil den kollapse veldig raskt..
 • opprettholde fargen under alle omstendigheter og tidsintervaller, det vil si for alltid.

Fasaden er kledd med murstein Fasaden er kledd med murstein

Dekorativ fasadepuss. Gir et helt anstendig utseende på fasaden til huset ditt, mens kostnaden for det vil være ganske akseptabel. Arbeidet med fasadegips er lettere enn de forrige, og selve gipset er et ganske pålitelig materiale hvis teknologien for å forberede løsningen og påføre den på veggoverflaten følges. For påliteligheten av belegget brukes et meshforsterkende gips. Det er viktig at et antiseptisk legges til løsningen, takket være at det ikke vises mugg på fasaden til huset ditt. Fasadegips har et særtrekk fra alle andre typer kledning – muligheten til å male den i hvilken som helst farge du velger. Dette gjorde henne populær til enhver tid og i alle land..

Fasade dekket med gips Fasade dekket med gips

Siding. Dette materialet har dukket opp nylig. På grunn av den relativt lave kostnaden, lett installasjon, sidespor, kan man si, briste ut i byggematerialemarkedet. Den har et stort utvalg av farger, noe som har gjort det mulig å vinne stor popularitet i utformingen av bygningsflater. Men her må det tas i betraktning at sidespor mister farge over tid under påvirkning av sollys. Derfor, hvis du bestemmer deg for å revetere fasaden med sidespor, bør du foretrekke pastellfarger..

Pastellfasade er foretrukket Pastellfasade er foretrukket

De mest brukte er vinyl, kjeller og trebekledning. Vinyl anbefales ikke av eksperter til bruk i områder med en lufttemperatur under tjue grader, ettersom den mister sine opprinnelige egenskaper.

Det beste av disse materialene er trebekledning. Populær blant beundrere av landets designretning, spesielt den rustikke stilen. Naturligheten og naturligheten til fasaden på et landsted, som ingenting annet, minner en person om at han er en del av naturen, og at en forbindelse med det gir ham mye. Tre er et utmerket varmeisoleringsmateriale. Etter å ha behandlet det med et antiseptisk middel, kan du ikke bekymre deg for tilstanden i mange år. Gir ekstra styrke til veggene.

Det billigste materialet er vurdert «fôr» – vanlig rillebrett. Men ekte elskere av tre foretrekker blokkhuset – det samme «fôr», men i form av et segment av en logg eller stang. Omsluttet i et blokkhus, vil fasaden skape utseendet til et hus bygget av sylindriske eller profilerte tømmerstokker. Den største ulempen er den høye prisen og brannfaren. Det er sant at den siste ulempen elimineres ved impregnering med en spesiell sammensetning..

Fasade foret med clapboard Fasade kledd med blokkhus

Det er vanligvis to alternativer for ytterkledning: horisontal og vertikal. Navnene sier selv hva de er.

Mulighet for horisontal kledning av fasaden med sidespor Mulighet for vertikal kledning av fasaden med sidespor

Du må vite at sidespor ikke gir vesentlig ekstra styrke til husets vegger, som andre materialer. I tillegg til dette tillater det ikke å kontrollere tilstanden til veggen kantet med det, det vil si at utseendet på tegn på deformasjon forblir ubemerket. Det ser ut til at det ikke er behov for å forklare hva denne situasjonen truer..

Kombinert fasadekledning, sine opsjoner

Over ble det vurdert alternativer for en homogen overflatekledning, det vil si laget med ett materiale. Men den kreative tanken til designere står ikke stille, og i dag blir den kombinerte kledningen av fasader på bygninger, bestående av minst to materialer, mer utbredt..

Kombinert fasadebekledning Kombinert fasadebekledning Kombinert fasadebekledning

Husets fasade dekorasjon

Etter å ha blitt kjent med bildene i denne artikkelen ovenfor, la du merke til at det ikke alltid er mulig å oppnå det du vil med en fasadebekledning. Og du ønsker selvfølgelig skjønnheten i huset, slik at alle som går forbi beundrer det og misunner din evne til å skape denne skjønnheten. For dette er det forskjellige dekorative elementer..

Så la oss begynne å dekorere fasaden på huset. La oss bli kjent med noen av de vanligste dekorative elementene:

Eaves. Nesten ingen hus, og enda mer fasaden, er komplett uten gesimser. Dette er det vanligste dekorelementet..

Gesimser er laget av forskjellige materialer, men de siste årene har utvidede polystyrenskimser (laget av skum) blitt utbredt. Takket være dette materialet kan du enkelt korrigere utseendet på fasaden..

Ingen husfasade er komplett uten gesimser. Ingen hus fasaden er komplett uten taklister.

Rust. Dette elementet av dekorasjon av fasaden til bygningen var kjent i det gamle Hellas. Men selv i dag har det ikke mistet sin popularitet. Rust er et kunstnerisk utført gips på visse veggflater (innramming av vinduer, dører, hjørner, etc.). Oftest ser de ut som murstein eller mur med en grov, flisete overflate i form av rektangulære prismer eller pyramider..

Fasade med rustiserte døråpninger Røtter på hjørnene av huset og døråpningene

Basrelieffer. Det vakreste og mest effektive elementet i fasaden på bygningen. Men vi må huske at basrelieffene vil være et pryd hvis stilen på husets arkitektur matcher dette. Som regel er det for klassikerne et relieffbilde av dyr eller mennesker, for Empire -stilen – våpenskjoldet, musikkinstrumenter og bannere, for jugendstilen – planter.

Fasade med basrelieff i form av et våpenskjold og bannere Fasade med basrelieff

Kolonner og store bokstaver. De er ikke bare et funksjonelt element i arkitekturen, men også en utmerket dekorasjon for fasaden på bygningen, noe som gir den et majestetisk utseende. Søyler, som basrelieffer, må matche husets valgte stil og innredning. Ellers vil det ikke være noen enhet og integritet i bygningen. Inngangspartiet til huset vil være som av seg selv, det vil si at harmonien i bygningens arkitektur vil bli brutt.

Capitals er den kunstnerisk utformede øvre delen av en kolonne som strekker seg utover grensene. Gir en vakker og jevn overgang fra overflaten av kolonnen til strukturen den støtter.

Fasade på et hus med søyler Fasade på et hus med søyler Fasade på et hus med søyler

Dekorere vinduer og dører. Den kan være laget av både naturstein og moderne materialer, for eksempel polyuretan. I dette tilfellet bør man følge fasadenes stil og farge. Graciøse halvkolonner vil perfekt markere inngangsdøren. Den pregede innredningen vil understreke eksklusiviteten til innramming av vinduer og dører. Siden dette arbeidet er den siste delen av utformingen av fasaden på huset, bør det gis spesiell oppmerksomhet. Tross alt, den siste «smøre» du kan ødelegge hele bildet av fasaden til huset ditt.

Vindus- og dørinnredning Husvindusdekor Innredning av vinduer og dører i huset

Et så flott element av vindusdekorasjon som skodder er ikke glemt ennå. Slaviske hus var spesielt kjent for dette, der folkekunst ble manifestert i sin helhet. Dessverre er det nå en betydelig forenkling i denne saken. Skodder spiller mer en funksjonell rolle (vakt) enn dekorasjon. De er ikke lenger preget av en spesiell raffinement og kunst, som håndverkerne brukte for å prøve å skille seg ut med. Selv om spor fra fortiden kan sees her og der.

Skodder på vinduer, som et element av innredning Skodder på vinduer, som et element av innredning Skodder på vinduer, som et element av innredning

Fasadebelysning. Kan tjene som et element i fasadepynt. Ved hjelp av riktig organisert fasadebelysning vil huset ditt transformere fabelaktig om kvelden, ettersom designelementer usynlige i løpet av dagen og dets verdighet vil bli understreket. Selvfølgelig, for dette må du ty til tjenestene til profesjonelle designere. Men hvis du har gylne hender, kan du gjøre dette arbeidet selv, og denne artikkelen vil hjelpe deg med dette..

Det er flere typer fasadebelysning. La oss vurdere noen av dem:

 • lokal belysning. Vanligvis brukt til å markere dører, vinduer, balkonger. For dette installeres mellomstore armaturer. Lokal belysning har vanligvis mykt, diffust lys..

Lokal fasadebelysning Lokal fasadebelysning

 • bakgrunnsbelysning. Brukes til å markere en betydelig del av husets fasade. Skaper følelsen av at huset flyter i mørket som tett omringet det. Fantastisk effekt, men dyrt. Derfor brukes den bare ved spesielle ferier..

Bakgrunnsbelysning i fasade Bakgrunnsbelysning i fasade Bakgrunnsbelysning i fasade

Riktig organisert belysning av fasaden på huset vil alltid glede deg. Men ikke glem at du må betale for alt, inkludert strøm. Bruk derfor energisparende lamper.

Endelig

Medisin og psykologer er enige om miljøets innvirkning på menneskers helse. Hvis en person observerer skjønnhet og harmoni rundt seg, er i det, vil humøret hans være utmerket, og i hans sjel – komfort og fred. Dette er hva den vakkert utførte utformingen av fasaden på huset ditt skal tjene. Vi håper denne artikkelen hjalp deg i denne saken..