Ytre

Landskapsarbeid av et landsted: 70 interessante ideer

En tomt rundt et landsted er ikke bare et friområde, men også en utmerket mulighet til å implementere mange ideer om landskapsdesign. Dessuten er dette ikke bare et sted for arbeid, men også for en behagelig hvile med hele familien. I dag er det mange ideer som du kan implementere selv eller ved hjelp av en spesialist. Men uansett, for dette må du ha lyst og noen ferdigheter for å ta vare på planter. Det viktigste er å ta deg tid og tenke over alt så nøye som mulig. Og så vil resultatet bringe glede selv etter flere år..

Landskapsdesignprosjekt for et landsted

Før du fortsetter med utformingen av nettstedet, er det ekstremt viktig å vurdere det så ærlig som mulig. Det vil si, ikke bare ta hensyn til fordelene, men også ulempene. Eksperter anbefaler først og fremst å være oppmerksom på plasseringen av stedet i forhold til solen. Dette er veldig viktig, ettersom noen planter vokser utelukkende i solen, mens andre ser bedre ut i skyggen. En viktig rolle spilles av jordens kvalitet og sammensetning, samt tilstedeværelse av åser, grøfter, lavland, grunnvann, etc. Interessant nok trenger ikke vanskelig terreng alltid å være jevnt. Tross alt er høyden ideell for å dekorere et alpinsklie, mens det sumpete lavlandet er ideelt for en dam. Videre setter formen på selve stedet linjene for planting av trær og busker. Og selvfølgelig er det viktig å vurdere plasseringen av huset, uthus og allerede voksende planter. Dette vil hjelpe deg med å bestemme nøyaktig hvilke planter og komposisjoner som skal gjøres i et gitt område..

Interessant nok er store gamle trær ofte et virkelig funn. Dette er fordi de kan gjøres til den sentrale delen av komposisjonen. På grunn av volumet ser det ut til at plassen blir bredere. I noen tilfeller spiller trær også en mer funksjonell rolle. Det vil si at de bidrar til å beholde fuktigheten, og beskytter også mot den brennende solen. Derfor bør du ikke i noe tilfelle skynde deg å fjerne trær, fordi dyrking av dem kan ta ganske mange år..

Generelt understreker eksperter at landskapsdesign innebærer kontinuerlig arbeid. Det vil si at planter alltid vil kreve omsorg, nemlig vanning, beskjæring, transplantasjon, etc. I tillegg tåler mange av dem ikke frost godt og krever ly på denne tiden av året..

Utvilsomt er vurderingen av nettstedet ekstremt viktig, men i tillegg til dette må du lage et prosjekt, spesielt hvis du planlegger å gjøre landskapsdesign på egen hånd. Denne prosessen krever klar planlegging. Og uten det er det alltid en risiko for å skape et kaotisk, ikke altfor attraktivt romdesign, som snart må gjøres om. Ved å velge planlegging kan du være sikker på at avgjørelsene dine er riktige. Og dessuten vil det hjelpe deg med å spare mye tid, krefter og penger. På dette stadiet er det nødvendig å bestemme de funksjonelle områdene, samt å bestemme stilretningen for landskapsdesign. Vanningssystemet og strømforsyningsordningen for hagekommunikasjon fortjener spesiell oppmerksomhet. Og selvfølgelig, ikke glem plasseringen av stier, plattformer og gjerder..

Funksjonelle områder på stedet

Som nevnt ovenfor er definisjonen av de funksjonssonene til tomten veldig viktig. Siden det hjelper å orientere og plassere alle planter, plantinger og dekorative detaljer riktig. Generelt skiller følgende soner seg ut på stedet:

  • hagearbeid, som hovedsakelig opptar en stor del av stedet;
  • frontområdet tar ikke for mye plass og brukes hovedsakelig til oppføring av biler;
  • rekreasjonsområdet dekker hovedsakelig omtrent 10% av det totale arealet;
  • husstanden inkluderer drivhus og andre bygninger;
  • lekeområdet er ikke alltid til stede, og det er verdt å gjøre det om nødvendig.

I noen tilfeller kan soner kombineres med hverandre. Dette sparer plass.

Grunnleggende prinsipper for landskapsdesign

Selvfølgelig er landskapsdesign alltid en dekorasjon av et landsted. Men for at resultatet virkelig skal glede deg, anbefaler vi å følge de grunnleggende prinsippene:

  • forskjellige hauger og komplekse strukturer har lenge falmet i bakgrunnen. Enkelhet i design er ansett som mye mer relevant for øyeblikket..
  • kombinasjonen av symmetriske og asymmetriske objekter i landskapsdesign lar deg oppnå balanse.
  • god plantekompatibilitet vil sikre attraktiviteten til landstedet.

Landskapsformater for et landsted

Hvis alle tidligere nyanser blir tatt i betraktning, er det på tide å bestemme stilen for landskapsdesign. Det avhenger ikke av prisen og de høye kostnadene for ulike elementer. Hovedkomponenten er perfekt tilpassede komponenter som skaper en følelse av harmoni.

Klassisk stil

Som du vet, er klassikerne preget av en tydelig geometrisk layout. Det vil si at alt skal plasseres symmetrisk, og plener, blomsterbed eller reservoarer må nødvendigvis ha klare former. Det er bedre å velge nøytrale, pastellfarger for lysthuset eller andre detaljer..

Country stil

Denne stilen kalles også rustikk, og dette gjenspeiler fullt ut designen. Det vil si at det viktigste er å skape effekten av letthet og avslapning. Dette tilrettelegges av frodige blomsterbed, en dam, samt forskjellige håndlagde produkter..

Engelsk stil

Glatte linjer i plantinger og arkitektur er hovedtrekkene i engelsk stil. Slik harmoni kan oppnås ved å bruke alt som er så naturlig som mulig. Dette gjelder ikke bare planter, men også stein, som hovedsakelig brukes til stier..

Provensalsk stil

Kanskje et av de vanskeligste alternativene for landskapsdesign er den provençalske stilen. Dette er fordi den må kombinere ikke bare en estetisk, men også en praktisk funksjon. I utgangspunktet brukes frukt- og prydtrær til dette, samt forskjellige deler av røde murstein..

Å lage et landskapsdesign for et landsted er en fascinerende, langvarig prosess som definitivt ikke passer for alle. Et ganske stort antall nyanser skremmer ofte nybegynnere. Men ikke gi opp ideene dine, bare overlat implementeringen til fagfolk.