Ytre

Landskapsarbeid av et privat hus

Mange som kjøper et privat hus, skjønner ikke helt at de i tillegg til fire vegger og tak mottar et visst stykke land, som med en dyktig tilnærming og tilstrekkelig økonomi kan bli til himmelen på jorden. Målet med landskapsdesign som sådan er å bygge en vakker oase på stedet ødelagt av reparasjonsarbeid, som vil bli et favoritt feriested for alle som har investert hele sjelen i dette prosjektet..

Det første du skal begynne med når du lager en arbeidsplan på et nettsted, er størrelsen. En stor tomt kan romme både en plen og noen ekstra bygninger, samt et lite basseng, og muligens flere blomsterbed. Hvis du bare har noen få hektar land til din disposisjon, bør du nærme deg layouten mer nøye og beregne stedet riktig for et dekorativt objekt.

Små områder

Når størrelsen på stedet ikke tillater mye eksperimentering, er det best å forlate romslige plener, store verandaer og til og med et lite basseng. I tillegg til at det ganske enkelt ikke er nok plass til disse objektene, er det svært vanskelig å oppnå riktig personvern i små områder. I tilfelle avstanden fra verandaen til veien ikke er mer enn ti meter, vær oppmerksom på grønne områder og blomster. De vil kunne gjøre stedet mye mer attraktivt, og ved å lukke huset og dets innbyggere delvis fra nysgjerrige øyne, vil de tilføre varme og komfort..

Grønne områder foran huset Plen foran huset Privat huslandskap

Store tomter

Når de dekorerer store områder, har designere oftest fullstendig handlefrihet. Det ser ut til at det er mye lettere å lage i et større område, men dette er et av de viktigste selvbedragene for alle som jobber med landskapet. Faktisk er det veldig vanskelig å velge og plassere objekter som vil se harmoniske ut på stedet uten å rote det og la det stå tomt..

Plenen er vårt alt

Plenen er den enkleste løsningen for eiere av mellomstore åpne områder. Et basseng i denne typen territorier ser vanligvis latterlig ut, og folk som er opptatt med jobb og hverdag har vanligvis rett og slett ikke tid til å håndtere blomsterbed. Det finnes flere typer plener, men de mest populære er vanlige (eller hager), parterre og ikke-gress. Valget av riktig type avhenger utelukkende av ideen til designeren og egenskapene til nettstedet.

Romslig plen Hageplen foran huset

Grønne arealer

For de som fortsatt er misfornøyde med en tom plen, men som lider av pollenallergi, total mangel på tid eller lidenskap for minimalisme, anbefaler designere å adle stedet med busker og prydtrær som ikke bærer frukt. Det beste av alternativene ville være et buksbustre, hvis krøllete hårklipp kan forvandle ethvert område når som helst. I tillegg ville ville druer klatre langs veggene i huset være en god løsning..

Boxwood i nærheten av et privat hus Busker i landskapet Busker og trær i nærheten av et privat hus Grønt område ved verandaen Eksotiske grønne områder Ville druer på fasaden

Senger og blomsterbed

Blomster og blomstrende busker vil være en fantastisk dekorasjon for ethvert nettsted. Når du velger planter for et fremtidig blomsterbed, må du vite når du skal stoppe, ikke bli ledet av regelen «jo større jo bedre» og uten å samle alle eksisterende typer blomstrende planter i ett blomsterbed. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot fargeskjemaet, slik at etter at de plantede blomstene blomstrer, finner du ikke at overfloden av lyse nyanser gjør øyet vondt, og de arrangerte blomstene i blomsterbedet til høyre ligner nå Frankrikes flagg. Blomster bør ordnes fra lavt, krøllete, til høyt, med stabile lange stilker. Husk at stolte roser og lignende ser bedre ut alene, og «landsby» bindweed eller morgenfruer vil aldri ha noe imot et interessant selskap.

Blomster i landskapsdesign Blomsterbed på flere nivåer Blomster i landskapet til et privat hus Blomsterbed ved inngangen Blomsterbed uten plen

Trær

Når størrelsen på nettstedet lar deg tenke på prydtrær, bør du ikke bare dvele ved dvergunderarter. Hestekastanje eller hvit akasie vil være et flott tillegg til ethvert landskap, og de som ønsker å skape en komfortens aura på stedet deres, bør se nærmere på fuglekirsebær eller fjellaske. Hvis landskapsdesigneren bestemte seg for å legge et snev av eksotisme til prosjektet sitt, ville den beste løsningen være å plante et spindeltre. I løpet av sesongen endrer dette treet nyanser av bladene flere ganger, noe som utvilsomt vil bli hovedhøydepunktet i ethvert design..

Trær ved et privat hus

Dekorasjoner til stedet

Både store og små områder, i tillegg til hovedlandskapsarbeidet, trenger litt justering. For fullt ut å oppfylle designerens plan, til slutt, med respekt for bildet av en orientalsk hage eller omvendt, et strålende hjørne i jugendstil, i tillegg til vegetasjon, bør man i tillegg til vegetasjon være spesielt oppmerksom på bagateller som kunstige reservoarer eller til og med riktig utvalgte materialer for hagestier.

Basseng

I dag er bassenget ikke lenger et element av luksus, men en kjent, ganske forståelig og praktisk ting som blir stadig mer vanlig på nettstedene til private hus. Når du velger et sted for et basseng, er det verdt å huske at det skal være skjult for nysgjerrige øyne til naboer eller tilskuere. Når du velger et gjerde, forblir valget utelukkende hos designeren – om du vil bruke høye betongplater eller stole på tette grøntområder. På en eller annen måte er hovedmålet å skape maksimal følelse av komfort og sikkerhet..

Bassenget som et element i landskapet Basseng i landskapsdesign Designer basseng i landskapet Svømmebasseng i nærheten av et privat hus

Kunstige reservoarer

For de som ikke liker å svømme, eller anser bassenget på stedet som for uestetiske detaljer som skiller seg ut fra helhetsbildet, bør du tenke på å lage et lite kunstig reservoar. En liten fontene eller en liten dekorativ foss vil tjene som et fristed for fugler, hvis sang, som smelter sammen med murring av vann, vil skape en unik atmosfære og vil glede andre hver dag.

Kunstig reservoar i landskapsdesign

Lysthus og grilling

Et lite lysthus, en åpen veranda eller et bestemt, riktig designet sted for en grill er en fin måte å gjøre stedet mer praktisk og praktisk. Landskapsdesignerens oppgave er å finpusse disse dekorative elementene slik at de harmonisk passer inn i ideen hans og er praktiske å bruke. For eksempel vil druer som vrir seg langs lysthuset, eller flere trær som kaster en skygge på grillen, gjøre disse stedene mye mer komfortable og hjelpe dem med å smelte sammen med den generelle ideen om designeren..

Brazier i innredningen av nettstedet

Steiner i landskapet

Ikke hastverk med å kvitte deg med steiner som vil bli fjernet fra bakken mens du arbeider med plen eller grøntområder. For eksempel kan små småstein som er hugget med vann, dekorere mellomrommet mellom stien og selve blomsterbedet, slik at regnet ikke vasker bort jorda på den. Hvis designplanen også inneholder orientalske motiver, kan de brukes til å lage en miniatyrkopi av en steinhage, eller bruke store steiner som enkeltelementer i designet..

Steiner i landskapet design

Mulige vanskeligheter

Mange designere, som jobber på et nettsted de har sertifisert, står overfor problemet med lettelse. En ujevn overflate, hvis utjevning ikke alltid er mulig, en uegnet jord for å plante visse planter eller ganske enkelt ugunstige klimatiske forhold blir ofte et stort problem.

Faktisk kan ulempene med et nettsted ofte bli fordelene med det. For eksempel, hvis huset ligger på en høyde, kan landskapsdesigneren gjøre hovedfokuset i arbeidet sitt på det. Det viktigste er å ordentlig styrke skråningen slik at den ikke skyller bort av regn, og den ser estetisk tiltalende ut. Det er mange alternativer, alt fra en plen til riktig utvalgte steiner, som ikke bare tamper og holder jorden, men også fungerer som et interessant dekorativt element.

Grønne områder på en høyde Forhøyet innredning Hus på en høyde Åser i landskapsdesign