Ytre

Landskapsarbeid av stedet

Den siste fasen av landskapsarbeid er å anlegge stedet. Etter å ha plantet plantene, får stedet et helt annet, komplett utseende. Landskapsarbeid danner ikke bare det arkitektoniske og kunstneriske utseendet til stedet, men forbedrer også mikroklimaet, beskytter territoriet mot støv, bidrar til å dele rommet i soner.

Potteplante nær huset Blomsterhage med tre

Det er vanlig å skille mellom to typer landskapsarbeid: vertikal og horisontal. Ved hjelp av vertikal kan du beskytte området mot solen, dekorere vegger eller maskere uønskede gjenstander. Og horisontal hagearbeid vil bidra til å markere områder på stedet.

Stien til fliser Trapp på verandaen til huset

Grunnleggende hagearbeid

For å lage en vakker komposisjon på stedet, som vil glede seg over sin skjønnhet i lang tid, må du nærme deg landskapsarbeid kompetent. Når du velger planter og plantesteder, bør du vurdere flere hovedfaktorer:

Hvileområde på stedet Blomsterbed i stein

Det romslige territoriet lar deg arrangere store komposisjoner.

Lykt på verandaen til huset Rosa blomster i blomsterbedet

For et lite område er det bedre å velge en begrenset fargepalett. Den ideelle løsningen ville være å velge en grunnfarge og supplere den med to eller tre nyanser. I store områder kan fargespekteret utvides.

Et steinbilde i hagen Hvileområde på stedet

Viktige landskapsarbeider

Plante busker og trær. Etter å ha valgt passende planter, bør du vurdere plasseringen på stedet. Trær og busker kan plasseres både i de indre og ytre delene av stedet.

Tre gjerde klatreplanter hjemme

Ved hjelp av trær er det godt å lage skyggefulle områder, og busker vil se spektakulære ut som en betegnelse på de virkelige eller betingede grensene for stedet eller som en del av en blomsterhage.

Skulpturer på gårdsplassen til huset Lite basseng på stedet

Arrangement av blomsterbed

Det mest omfattende området for en fantasi er arrangementet av blomsterbed. Planter for en blomsterhage velges som regel med tanke på blomstringstiden. Dette er nødvendig for at blomstrende planter skal glede øyet fra tidlig vår til sen høst..

Lilla og rosa blomster

Et annet kriterium for valg av planter er fargeskalaen. Det er nødvendig å velge planter på en slik måte at de ikke bare harmonerer med hverandre, men også passer inn i den generelle sammensetningen av stedet.

Sti med trapp til huset Spisebord i gården

Det er bedre å plante blomster i høyden: de høyeste er lenger, og de laveste er nærmere.

Hvite blomster hjemme plen med blomsterhage

Formen på blomsterhagen kan være annerledes, den kan grense til en dam, hagestier, et rekreasjonsområde eller eksistere som et eget element i landskapet.

Hvite blomster på stedet søyler ved inngangen til huset Kokeplass i nærområdet

Vertikal hagearbeid

Vertikal hagearbeid er en enkel og veldig effektiv måte å lage en unik grønn komposisjon på stedet. En hekk vil skjule området for nysgjerrige øyne og vil være en utmerket dekorasjon på stedet.

bjørk hjemme

Vertikal landskapsarbeid kan brukes til å dekorere vegger, buer og andre kunstneriske og arkitektoniske gjenstander..

Dekorativ espalier for klatreplanter

Denne metoden for landskapsarbeid inkluderer å plante klatreplanter og installere potter og blomsterpotter..

vakker sti langs huset Frodig blomsterhage ved inngangen direkte vei fra plater til huset

Plenplen

Den siste fasen av landskapsarbeid er å plante eller legge en plen. Plenen skaper harmoni og forener sammensetningen av stedet til en helhet.

Baldakin ved siden av huset Lenestoler på nærområdet Plen ved inngangen

Det er mange varianter av plengress, valget avhenger av egenskapene til jorda og formålet med plenen.

Plener for tilstøtende tomter er delt inn i:

Tilrettelegging av steinete hager og magasiner

Den steinete hagen ser veldig imponerende ut og skaper en harmonisk, koselig atmosfære på stedet, derfor har slike komposisjoner de siste årene vært på høyden av landskapsdesignmote..

Mahogni i nærheten av huset

Som en del av landskapsdesign kom den steinete hagen til oss fra øst, så den er ofte dekorert i asiatisk stil..

Landskapsarbeid i japansk stil

En steinete hage (alpinbakke eller steinete) må være plassert på et slikt sted på stedet, slik at sammensetningen eksisterer som en egen sone, men samtidig ikke motsier den generelle atmosfæren i det tilstøtende rommet.

steiner som innramming av plen

En annen spektakulær dekorasjonsteknikk er støttemurer eller terrasserte bakker laget av naturstein. På denne måten kan du slå bakkene på stedet..

bål i rekreasjonsområdet på stedet steinmur på stedet Stor tomt med plen

Et kunstig reservoar på stedet skaper en unik atmosfære av fred og ro. Stående vannforekomster kan utformes som et lite basseng eller innsjø, avhengig av ønsket effekt. Så innsjøen, for eksempel, vil danne bildet av dyrelivet, og bassenget, tvert imot, vil skape en følelse av luksus og komfort..

mini-basseng på stedet

Bevegelsen av vann gir deg alltid et positivt humør, så en komposisjon i form av en fontene eller en bekk på stedet vil være en utmerket designløsning..

dekorativ fontene på stedet Dekorativ foss på stedet