Ytre

Landsted med egne hender

Dachaen er drømmen for de fleste innbyggere som er lei av metropolis konstant mas. Dacha er en mulighet til å flykte til naturen for fullstendig enhet med den, samt en sjanse til å tilbringe tid med familien på en piknik eller grill. Det er ikke vanskelig å kjøpe en tomt nå, men for et virkelig behagelig opphold må du begynne å bygge et hus.

moderne dacha Dacha eiendom elegant hytte laget av tre

Nå er det slett ikke nødvendig å jage etter prestisjetunge hus, bygge et palass, for nå er det vanskelig å overraske med dette. Det er mye mer interessant å lage et lite, men koselig og stemningsfullt hus, som du ikke vil forlate. Etter å ha jobbet nøye med opprettelsen og utformingen av et landsted, kan du bygge et sted for fysisk og mental hvile. Etter å ha bygget et landsted med egne hender, kan du legemliggjøre alle dine drømmer og barndomsfantasier i det for å skape et ideelt feriested.

brun dacha rød dacha modulært sommerhus modulær hytte liten hytte under et tre med loft

Å velge det beste stedet

Hvis du begynner å bygge et hus på en tomt, må du følge de allment aksepterte bygningsreglene, så ikke hast med å grave en grunnmur på forhånd. I henhold til juridiske handlinger må huset ligge i samsvar med følgende beliggenhetskrav:

 • ikke nærmere enn fem meter fra gaten;
 • minst tre meter fra kjørebanen;
 • avstand til nabobygninger – 3 eller flere meter.

hytte med terrasse Herregård to-etasjers blå hytte hus i to etasjer

Nå må du grovt se hva som skjer, siden dette bør overvåkes nøye. Hvis byggeplassen har falt til lavlandet, må du se etter et alternativt alternativ, siden du ikke kan sette et hus i gropen. Ved å plassere et hus i et lavland, kan du dømme det til konstant flom fra smelte og regnvann. Ideelt sett må du finne et sted på en høyde, helst på den nord-vestlige siden av landet. Hvis terrenget er flatt, må du bygge et dreneringssystem..

pen dacha stor ramme hytte hytte loft hytte med loft

Alternativer for vellykkede prosjekter

Du kan bygge et lite hus, men dette betyr ikke at det ikke vil være behagelig. Hvis du har et lite område til rådighet, kan du kaste det på en forsvarlig måte slik at alle nødvendige rom er tilstede i bygningen. Verandaen er en av de obligatoriske egenskapene til et landsted, for der vil familien tilbringe alle sammenkomster.

hytte med dam hytte med kunstig bekk hytte med hage liten original hytte uvanlig dacha stilig hytte

Det mest populære alternativet for et landsted er en en-etasjers bygning med loft. Dette alternativet har lenge blitt testet og har ytterligere utviklingsutsikter. Ved hjelp av loftet kan du nekte å bygge flere uthus. Utendørs terrasser er ofte festet til hus av denne typen, hvor du kan ha det bra om sommeren og utstyre dem som spisestuer i frisk luft..

Etter å ha bygget et loft, kan du øke det nyttige arealet i huset, mens du ikke trenger å bygge en etasje, vil det være nok at taket blir modifisert og litt hevet. I dette tilfellet er det best å plassere soverommene i andre etasje, og la det første stå på kjøkkenet og stuen..

prefabrikkerte hus med egne hender landslaget hi-tech elegant prefabrikert sommerhus

Det beste alternativet ville også være et høyteknologisk hus. Temaet om tvillinghus forblir relevant. På tomten er det to hus, hvorav det ene er en redusert kopi av det andre. Slike hus er spesielt populære for de som liker å slappe av i et stort selskap, fordi du kan gi en mindre del for gjestene, mens du ikke flau hverandre.

Landsted laget av tømmer

Et utmerket alternativ for bygging av et landsted, siden det er økonomisk lønnsomt, i tillegg vil det ikke være nødvendig med global etterbehandling under byggingen av en slik struktur. I tillegg vil den være miljøvennlig, noe som betyr at den alltid vil være behagelig inni den. Til tross for dette er det imidlertid en betydelig ulempe – konstruksjonens kompleksitet. Det er derfor det er usannsynlig at du vil kunne bygge det selv; du må ty til hjelp fra profesjonelle byggherrer..

antikk tre vinterhus fra en bar original sommerhus i skogen blått landsted koselig hus sort trehus elegant trehytte elegant skogshytte laget av tre stor dacha laget av tømmer

Landsted i stein

Et landsted bygget av stein er en uutholdelig luksus. Naturligvis er dette det sterkeste og mest holdbare alternativet, men det er også det dyreste. Er det verdt det eller ikke bare bestemme for de som ønsker å begynne å bygge et personlig landsted for hele familien å slappe av. Materialet kan brukes:

 • murstein;
 • gass- og skumbetongblokker;
 • skalldyr;
 • naturstein.

Det er nesten umulig å bygge et slikt hus uavhengig og raskt. Hvis du ikke forsinker byggingen i flere tiår og etterlater en uforståelig struktur på stedet, bør du kontakte spesialister (murere) som vil gjøre jobben for eieren mange ganger raskere.

snøhvit herregård hage hytte Valeya murstein hytte rød murstein hytte hytte i to etasjer mursteinhytte med stort loft murstein hytte murhus med stor bod liten murstein dacha

Prefabrikerte struktur

Nylig har disse husene sluttet å være lite attraktive og kjedelige, for nå tilbyr produsentene originale arkitektoniske strukturer i en eller to etasjer med et forbedret oppsett. Å bygge et slikt hus er en glede. Faktisk er dette en original og stor konstruktør, som er lett å montere, og det kreves ingen spesielle ferdigheter og kunnskaper..

Positivt er det allerede tilgjengelig kommunikasjonssystemer her, inkludert:

 • elektriske ledninger;
 • ventilasjons- og klimaanlegg;
 • vannrør.

hytte i landlig stil liten prefabrikkert hytte under et tre liten prefabrikerte hytte lite prefabrikert hus stor prefabrikerte hytte prefabrikerte hytte prefabrikkert to-etasjers hytte prefabrikkerte treverk

Takket være dette unngår nybegynneren forskjellige feil som er mulige og vil kunne bygge et hus med egne hender. Det er også innebygde her:

 • kjøkken;
 • baderom;
 • toalett.

På grunn av det faktum at det er strøm og oppvarming, er det mulig å bruke huset selv om vinteren. Etter å ha fylt huset med nødvendig rørleggerarbeid og møbler, kan du trygt flytte inn i det og bo når som helst på en praktisk tid eller kontinuerlig.

Rammehus

Ramme landhus er et lavbudsjettalternativ som du kan bygge selv. Konstruksjonsteknologien er enkel, noe som betyr at du kan håndtere den selv. Selv om du noen ganger fortsatt må bruke et par frie hender, men for dette trenger du ikke ansette spesialister, det er nok å be 1-2 venner om hjelp. Hvis du engasjerer deg på en byggeplass med hodet, så er huset om 2-3 uker helt klart.

hvitt rammehus stor ramme hytte store rammehus grønt rammehus rammehus i skogen rammehus med basseng på plenen rammehus med hvilested ramme av tre originalt rammehus i to etasjer

DIY rammehuskonstruksjon

Fundament

Hvis det ble oversvømmet av tidligere eiere, var det heldig, og det gjenstår bare å justere den nødvendige omkretsen ved hjelp av søyle -teknologi. Det forrige fundamentet må beskyttes, for dette må du grave en grøft rundt det en halv meter dyp og påføre en vanntett sammensetning på veggene i fundamentet, og deretter legge det med hydroglass.

Hvis grunnlaget er lagt fra bunnen av, er det nødvendig å rydde stedet for bygging av fruktbar jord, flytte det til byen for å bruke det på en rasjonell måte. I stedet for jord må du fylle inn sand, hvoretter du kan grave en grøft og fylle den med nødvendig materiale. Det frosne fundamentet må være vanntett og dekket med hydroglass. For kjellergulvet lages det ventilasjonsåpninger i fundamentet for ankre med stender (9-12 stykker). Basen må være laget av murstein, høyden er 1 meter.

Etter at fasen med fundamentet er bestått, er det nødvendig å begynne å montere kjellergulvet, det er best å gjøre dette i henhold til ordningen «plattform», det som er laget av bjelker eller trebjelker.

Vegger og deres utgang

Veggene monteres på overflaten av det ferdige gulvet, modulene må festes til bunnen av den firkantede skinnen. Rammeveggene er store nok, så det er bedre å ikke installere dem selv, men be om hjelp fra kamerater for å gjøre dette samlet. Den totale installasjonstiden for alle vegger i huset er 1 uke. Det viktigste her er å koble hjørnesonene riktig med tverrstroppene og sikre dem godt med pigger eller braketter. Etter at veggene er installert, er det nødvendig å begynne å styrke rammen ved hjelp av seler og stiver, noe som spiller en viktig rolle.

Tak

Strukturen på taket til et rammehus består av et sperresystem og en takdel, den andre inkluderer:

 • grovt belegg;
 • lag med damp og vanntetting;
 • dekorativt belegg.

Spærsystemet må monteres i henhold til et nøye designet prosjekt, høyden på loftet er 1,5 meter. Den optimale formen på taket er 4-delt, takets installasjonstid er 5-7 dager.

Veggbekledning

Husets ramme må dekkes med et tommers brett. For å gi strukturen ytterligere pålitelighet, er en del av mantelen festet på skrå. Et dyrere alternativ er å bruke sementsponplater i stedet for plater. Bekledning skal starte fra fasaden, fortsette med sideveggene og avslutte med baksiden av huset..

Dette blir fulgt av det siste arbeidet på utsiden av landstedet, som inkluderer:

 • tak;
 • utløp av rør og skorsteiner;
 • installasjon av en åslufter;
 • veggbekledning og innredning;
 • feste kledningspaneler.

Hvis du setter deg et mål og raskt går mot det, så vil du om 3-4 uker kunne beundre det ferdige arbeidet ditt i form av ditt eget landsted, bygget med egne hender. Nå kan du gjøre interiøret og fylle interiøret etter din smak. Her kan du legemliggjøre alle dine ideer og ønsker, fylle huset med originale møbler, stilige dekorative dimser og andre ting som synes nødvendige.