Ytre

Lekeplass for barn på landet

Det er ikke for ingenting at de fleste russere anser dachaen som det mest populære stedet for hele familien å slappe av i varmt vær. På nettstedet ditt kan du ikke bare dyrke grønnsaker og frukt, men også aktivt slappe av eller slappe av i frisk luft, arrangere sammenkomster med venner, invitere slektninger til grilling. Men enhver eier av en sommerhytte eller en personlig tomt med barn forstår at babyer og ungdom ikke er interessert i bare senger med tomater. En lekeplass vil bidra til å løse problemet med friluftsliv for barn i forskjellige aldre. Uansett om du skal kjøpe en ferdig versjon, bestille produksjon av en lekeplass i henhold til ditt eget prosjekt, eller gjøre alt selv, må du forberede deg på enhver variasjon. Vi håper at vårt store utvalg av utendørs lekeplassprosjekter vil hjelpe deg å forstå design, sikkerhet, produksjonsmetoder og fylling av dette uerstattelige lekekomplekset for barnefamilier..

Lekeplass for barn på landet

Stort lekekompleks

Kriterier for valg av lekeplassmodell

For tiden tilbyr produsenter av ferdige løsninger for arrangement av utendørs lekeplasser et utrolig bredt spekter av modeller. Og det er ingen begrensninger for produksjon av et spillkompleks i det hele tatt. Fra et så stort utvalg er det bare riktig å bli forvirret. La oss prøve å begrense omfanget av valget av en passende modell med følgende kriterier:

 • barnas alder og deres forkjærlighet for å tilbringe fritiden i landet eller i en privat hage;
 • gratis område som kan brukes til å installere spillkomplekset;
 • finansbudsjett for prosjektet.

Originalt design

Tematisk ytelse

Stort barnekompleks

Storskala konstruksjon

Kompakt barnekompleks

Alder og barndoms preferanser

La oss dvele mer detaljert ved alderskriteriet, gitt at det i stor grad bestemmer interessene til barn i aktiv eller passiv hvile:

 • barna trenger ikke store og komplekse lekeplasser, en sandkasse med kalesje eller markise er nok som beskyttelse mot solen, en enkel sving og et lite sklie;
 • førskolebarn (opptil ca 6-7 år) liker svingninger av forskjellige modifikasjoner (suspendert og type «skalaer»), lysbilder, muligens små «klatrevegg» eller en skråning med et tau for klatring, enkelt sportsutstyr;
 • fra 7 til 12 år kan barn være interessert i et tematisk lekekompleks som dekker deres interesser. Spillmoduler i form av et piratskip eller en wigwam av indianere med mange forskjellige enheter vil bli et favorittsted for utendørsaktiviteter. Å kjøpe en ferdig løsning i dette tilfellet er det mest gunstige alternativet;
 • en lekeplass for tenåringer over 12 år er skapt ikke så mye for spill som for sport. Svenske vegger og horisontale stenger, elementært utendørs treningsutstyr bør være designet for høyden og vekten til en voksen. Dette vil tillate deg å bruke nettstedet så lenge som mulig og voksne for å jobbe med eldre barn..

Uvanlig løsning

Trehytte

Liten struktur

Lys trekompleks

Multifunksjonelt kompleks

Stort spillensemble

Hva skal familier gjøre med flere barn i forskjellige aldre? Svaret er enkelt – å kjøpe en ferdig lekeløsning for lekeplassen, etter å ha montert komponentene etter barns smak og preferanser. Slike moduler kan suppleres over tid eller tvert imot avskaffes, endre nettstedet, men ikke gjøre det helt om. Fra et kostnadssynspunkt vil dette alternativet rettferdiggjøre seg med langsiktig service og møte behovene til alle familiemedlemmer..

Stor nøkkelferdig løsning

Game Zone

Lys utførelse

Lekeplass i landet

DIY lekeplass

Plass for en lekeplass i landet

Riktig valg av sted for plasseringen av lekeplassen vil påvirke sikkerhetsnivået og komforten. Ideelt sett bør et sted for organisering av barns fritid oppfylle følgende krav:

 • må fjernes fra uthus, drivhus og drivhus, tornede busker, kommunikasjonslinjer;
 • hvis dachaen har en kunstig dam, basseng eller annen type reservoar, må stedet skilles fra det med en hvilken som helst type gjerde – fra en hekk til et lavt gjerde;
 • lekeplassen skal være synlig for voksne, dvs. godt synlig fra stedet der foreldre tilbringer mesteparten av tiden;
 • du bør ikke plassere stedet helt i skyggen (i den nordlige delen av stedet) eller helt i solen, helst bør skygge «dekke» fra en tante til halvparten av stedet (det kan være tregreiner eller markise, samt en struktur i form av et hus eller et annet objekt med tak, markise);
 • det gir ingen mening å lokalisere stedet i kløfter, i skråninger, på steder der grunnvannet strømmer (etter regn vil stedet tørke ut i lang tid, og konstant fuktighet vil ikke gi trøst ved bruk av komplekset);
 • lekeplassen er best plassert på en flat overflate (hvis det er enda et lite basseng på lekeplassen, vil vannet være ujevnt fordelt, leker vil samle seg på ett sted);
 • stedet kan ligge i nærheten av hovedbygningen eller gjerdet på stedet, det er bare nødvendig å ta hensyn til avstandsreservene for å svinge svingen (hvis noen) og synke fra lysbildet.

Plenområde

To-etasjers løsning

Festlig dekorasjon

Romslig lekeplass

Suspenderte strukturer

Lekeplassparametere og dens sikkerhet

Bare ved første øyekast kan det virke som om det ikke er behov for forberedelser og beregninger for bygging av en lekeplass på stedet. Sørg for å skildre plasseringen av alle elementene i lekekomplekset på papir eller i et designprogram og markere avstanden mellom dem. Ikke miste synet på selv de minste elementene. Plasseringen av gjenstander på lekeplassen vil avgjøre barns sikkerhet og strukturenes holdbarhet, komforten ved bruk av komplekset og kostnadene for endring eller utskifting av deler, elementer.

Hus over bakken

Lekeplass for et landsted

Treet overalt

Spill segment

Lyse detaljer

Avhengig av hvilket område som ble tildelt for arrangementet av lekeplassen, vil et kompleks for spill bli valgt, antall og størrelse på komponentene. Hvis det er veldig lite plass, er det bedre å prioritere og velge de viktigste elementene for å lage en lekeplass enn å prøve «laste» liten plass med maksimalt med spillelementer.

Kompakt modell

I små mellomrom

Lys modell

Uvanlig design

I et lite område

Skygge markise

Når du lager en detaljert plan for plasseringen av alle elementene i spillkomplekset på papir eller i et program, bør du vurdere følgende sikkerhetsregler:

 • foran lysbildene og noen typer trapper må det være et ledig område for løpet (hvis et ferdiglaget kompleks er kjøpt, angir produsenten vanligvis de tillatte verdiene i utstyrspasset);
 • det bør også være ledig plass foran alle typer husker og karuseller (ca. 2 meter rundt omkretsen), men mye avhenger av størrelsen på selve konstruksjonene og de såkalte «maksimal svingsone» (den nøyaktige informasjonen kan også fås fra produsenten og gjør dette før du kjøper en ferdig spillløsning);
 • en liten ledig plass må være igjen rundt alt sportsutstyr;
 • størrelsen på selve lekekomplekset bør være i samsvar med barnets alder og høyde. Hvis et lysbilde er nok til at en førskolebarn glir 2 meter høyt, er denne verdien nødvendig for skoleelever og ungdom «å oppdra» opptil 3-3,5 meter. Størrelsen på sandkassen, det bærbare bassenget og andre elementer skal tilsvare antall barn i familien og deres alder.

På en grønn overflate

Alt du trenger for å spille

Kreativ tilnærming

Med en sportslig skjevhet

Kompleks for forskjellige spill

I tillegg er det nødvendig å legge igjen en liten margin på plassen på lekeplassen, med tanke på barna som kan komme på besøk. I denne forbindelse frigjør ferdige lekekomplekser deg fra behovet for beregninger for ergonomisk og trygt arrangement av alle elementer. Du trenger bare å ta vare på ledig plass rundt hele komplekset.

Plattform plattform

Nøkkelferdig løsning laget av tre

Lekeplass

Kompleks med mange funksjoner

Fra et sikkerhetsmessig synspunkt må du også sørge for at spilleelementene på banen du lagde ikke har skarpe metallhjørner, og at alle treflater er nøye pusset, lakkert eller malt. Svingninger og karuseller er ikke lett å grave i bakken for sikkerhets skyld, men de er betonget og dekket med jord.

Lett ved

Kreativ modell

Privat hage

Lekeplass for små idrettsutøvere

Innholdet i barnekomplekset og produksjonsmaterialet

Fyllingen av lekeplassen avhenger av dens størrelse, alder og antall barn og deres interesser. Som regel er følgende elementer inkludert i spillkomplekset:

 • Sandkasse;
 • husker (forskjellige suspenderte strukturer, rockere, «bungee»);
 • karusell (sving-«skalaer»);
 • sportsutstyr (stiger, horisontale stenger, ringer, tau, stenger);
 • trampoliner;
 • oppblåsbare bassenger (sesongelement);
 • hus.

Spillkompleks utstyr

Standard løsning

Hvit og gul modell

Original versjon

Praktisk arrangement av elementer

Noen varer kan kjøpes separat, noen er enkle å lage selv. Hvis du planlegger å kjøpe et ferdiglagd spillkompleks, må du studere alternativene for deres produksjon. I moderne komplekser for lekeplasser kan følgende materialer brukes:

Tre. Store produsenter av ferdige løsninger for lekeplasser bruker tre til utførelse av hovedelementene i sine strukturer. Metall eller plast fungerer bare som et ekstra råstoff (oftest for produksjon av objektglass, spiraler). Naturlig, holdbart, holdbart og trygt materiale passer lett inn i ethvert landskapsdesign på en sommerhytte eller en privat hage. Men spillkomplekser laget av naturlig tre er ikke billige.

Eventyrhus

Lekekompleks i tre

Kompleks med mini klatrevegg

Bruker tre til basen

Lakonisk design

Plast. Plastkomplekser presenteres i en mer demokratisk prispolitikk. Men mye avhenger av produsenten. Russiske firmaer som bruker giftfri plast av høy kvalitet som tåler høy belastning og slitasje, tilbyr vakre, lyse, men ikke billige modeller av spillkomplekser. Kinesiske kolleger vil bidra til å spare penger, men det vil ikke være noen garantier for kvaliteten på ytelsen og sikkerheten til materialer. Uansett, når du kjøper et spillkompleks, er det nødvendig å sjekke kvalitetssertifikatene, lære om maksimal tillatt belastning og metoder for sesongbasert overflatebehandling..

Plastkompleks

Plastkonstruksjon

Lys design

Kombinasjon av materialer

Lys design

Oppblåsbare komplekser. Dette er et alternativ for de minste. Det kompakte, bærbare og rimelige komplekset er helt trygt. Men dette er et sesongmessig alternativ, som vanligvis representeres av et basseng med sklie, en trampoline eller et tørt basseng med baller.

Barnas leksegment

Lekeplassdeksel

Et annet viktig aspekt med tanke på sikkerhet og brukerkomfort er riktig valg av dekning for lekeplassen. Det skal være ustabilt (ikke skade barnet i tilfelle fall, og barn vil definitivt falle, du trenger bare å godta dette og prøve å redusere risikoen), sklisikker, miljøvennlig og lett å vedlikeholde. For å dekke lekeplassen i landet eller i en privat to, brukes følgende alternativer oftest:

I harmoni med naturen

Harmonisk bilde

Overflater av tre

Et sted for aktive spill

Eget område for spill og rekreasjon

Plen. Hva kan være mer naturlig og mer behagelig å ta på enn jevnt trimmet gress. Velg for å plante en rekke plengress som er motstandsdyktig mot tråkking og jevn plantetetthet. Mest sannsynlig vil barn løpe barbeint på et slikt nettsted. Selvfølgelig har et slikt belegg sine ulemper – det er nødvendig å overvåke plantens ensartethet og så gresset på tråkkesteder. Plenen må vannes og klippes i tide. Etter at regnet har gått, vil du ikke kunne spille på banen på en stund – du kan skli på vått gress.

Trygt område

Område på gresset

I en liten privat gårdsplass

Pergola som ramme

På en naturlig plen

Sand. For stedet er det best å velge sand med grove fraksjoner, der et barns ben ikke synker. Naturlig og rimelig materiale vil perfekt beskytte barn mot skader når de faller. Ulempene med et slikt belegg inkluderer kompleksiteten ved rengjøring og behovet for å vente på tørking etter regn. Ja, og sanden vil spre seg utover området hele tiden. Men det er ikke nødvendig å ordne en ekstra sandkasse. Vanligvis helles sand i et lag fra 2 til 10 cm, og under det er det en fylling av granittskjerming med en høyde på 5-7 cm, dekket med geotekstiler og en geogrid.

Område på sanden

Sikkert deksel

En enkel løsning

Kompleks konstruksjon

Kompleks av naturlig materiale

Bark. Dette belegget brukes veldig ofte til lekeplasser i Amerika og Europa. I vårt land kan dette naturlige og rimelige materialet ennå ikke kalles en populær måte å lage et dekke for lekeplasser på. Barken er miljøvennlig, fester seg ikke til kroppen og klærne og myker høsten perfekt. Men det vil ikke være lett å rengjøre området med et slikt belegg. Og levetiden er kort – ca 2-3 år (men det vil ikke være dyrt å bytte den helt ut). Som regel er et barkbelagt område utstyrt som følger:

 • grave et hull på omtrent 20 cm dypt;
 • dekk det med geotekstiler;
 • dekke med sand ca 15 cm;
 • igjen dekket med geotekstil;
 • de resterende 5 cm er dekket med bark.

Bark til dekning

Miljøvennlig belegg

Bulkdeksel

Bark på lekeplassen

Uvanlig landskapsdesign

Kunstgress. Det er et rullemateriale med en elastisk base. Kunstgress etterligner naturlig gress. Men det trenger ikke å bli vannet eller trimmet. Etter regn tørker et slikt belegg raskt nok. Kunstgress demper ikke støt fra fall så vel som sand eller naturlig gress, men det er svært slitesterkt, holdbart, tråkker ikke og er lett å rengjøre. En slik plen flekker ikke klær, fester seg ikke til kroppen, men den er ganske dyr. Vurder mer enn bare høyde når du velger kunstgress «gressstrå», men også deres tetthet – plenen bør ikke hindre bevegelsen av barnet. Som regel legges kunstgress på en betongbunn..

På kunstgress

Helt flatt plen

Streng geometri

Kompleks for spill på plenen

kunstig grønt

Gummi fliser. Du har kanskje sett denne typen dekning på mange urbane lekeplasser. Dette er det mest praktiske og holdbare kunstgulvet for lekeområdet. Trekkmaterialet er litt fjærende, noe som minimerer virkningene av fall og støt. Belegget er lett å ta vare på, det er enkelt å rengjøre, tørker raskt og tåler fuktighet. Flislegging kan gjøres på hvilken som helst overflate (selv på bakken), raskt og enkelt. Materialet har høy slitestyrke og holdbarhet når det brukes riktig. Fliser produseres i forskjellige farger, med forskjellige bilder. Som et resultat kan gummibelegget ikke bare brukes som et beskyttende lag, men også som elementer for spill, studere farger og former..

På gummifliser

Selvnivellerende gummibelegg. Som fliser er gummiplater en blanding av smulegummi og et bindemiddel av polyuretan. Men i motsetning til fliser, har et slikt gulv ingen sømmer, og spesialutstyr er nødvendig for installasjonen. Derfor, innenfor rammen av et privat hjem, brukes denne typen dekning for lekeplasser sjelden..

Selvnivellerende belegg

Gummideksel

Lys dekning

Trampolin på lekeplassen

Trygt kunstgress

Modulært plastdeksel. Belegget er satt sammen av separate moduler som holdes sammen med en spesiell lås (som å legge et laminat). Installasjonen er enkel og rask på nesten alle typer underlag, selv underlag. Dekselet er mobilt – om nødvendig kan det demonteres og settes sammen på et nytt sted uten å miste den opprinnelige presentasjonen. Plasten som brukes til fremstilling av slike moduler blekner ikke i solen, lar fukt passere (på grunn av spesiell perforering) og tåler ganske alvorlige belastninger og mekanisk belastning. Kostnaden for belegget er relativt dyr, men det lønner seg under driftstiden..

Farger og former

På gårdsplassen til et privat hus

Forhøyet plattform