Ytre

Lysthus for sommerhytter: en overflod av designalternativer på bildet

Et lysthus er et viktig element i landskapsdesign. Eiere av hus på bakken eller sommerhytter streber etter å ha et lysthus på stedet for et hyggelig tidsfordriv med familie eller venner over en kopp kaffe, og kanskje noe sterkere …

lysthus i murstein og glass lysthus-i-the-dacha lysthus-på-dammen lysthus i tre vakkert lysthus

lysthus-i-stil-høyteknologisk-med-rette-strenge linjer nydelig lysthus lysthus-på-stein-base moderne lysthus-med-møbler

Former av arbors

Det er mange varianter på dette problemet. De mest populære lysthusene er av følgende former:

  • rund og oval, det vil si lysthus uten hjørner;
  • firkantet og rektangulært – den mest populære formen for lysthus rundt om i verden;
  • sekskantet og åttekantet – er lavere i konstruksjonsfrekvens enn den forrige typen, men deres popularitet er også ganske høy;
  • arbors av uregelmessige former med forskjellige «uventet» hjørner og avrundinger. I den moderne spraglede verden har de også et sted å eksistere, selv om de er ekstremt sjeldne.

rundt lysthus femkantet lysthusfirkantet lysthus rektangulær arbor uvanlig lysthus

stort lysthus av stein og tre lysthus-murstein-og-tre-på-dacha uvanlig form-lysthus

Arbor konfigurasjoner

Avhengig av lysthuset og formålet, kan det skilles mellom flere konfigurasjoner:

  • lysthus, som bare består av vegger (søyler, søyler) og tak, som serverer for samtaler eller for en røykepause, gir slike lysthus ikke engang tilstedeværelse av et bord og benker (stoler) av deres design;
  • lysthus for fester med benker, stoler og bord. De kan være så små størrelser for 4-6 personer og store;
  • lysthus som har rett til å bli kalt kjøkken på grunn av tilstedeværelsen av innebygde murstein- eller metallutstyr for matlaging av pilaf, grill, cocktailer og andre retter. I noen tilfeller er det også peiser og russiske ovner..

lite lysthus enkelt lysthus lysthus med peis innvendig lysthusinteriør-lysthus-i-the-dacha

Materialer for produksjon

Avhengig av designpreferanser, lommeboktykkelse og andre hensyn, kan du fokusere på et av følgende materialer:

-tre. Det mest populære materialet i konstruksjonen av lysthus. Rent, naturlig materiale i seg selv er i stand til å gjøre et rom mer behagelig og varmt;

-metall. Sterkt og holdbart materiale, selv om det er komfortmessig mye dårligere enn den første typen;

-murstein. Ganske ofte, i byggingen av lysthus, kan du finne murstein og andre byggematerialer basert på leire, sand og sement;

-stein. Dette materialet er mindre vanlig enn de tre første, men du trenger ikke å sende dette materialet til bakgården. En godt laget struktur eller kledning med naturstein vil tilføre design og samtidig monumentalitet til hele bygningen;

-panelblokker. De brukes oftere i byggingen av vanlige boliger enn lysthus, men i et kontinentalt klima med kalde kvelder om våren og høsten, fortjener de også oppmerksomhet;

-cellulært polykarbonat. I løpet av de siste årene har dette materialet for produksjon av lysthus fanget markedet for lavbudsjettorganisasjoner og private husholdninger. Med bruk av polykarbonat har prosessen med å lage lysthus blitt raskere og billigere, og derfor er dette materialet så populært..

lysthus om vinteren lysthus av tømmerstokker åpent lysthus tre-lysthus-med-grill lysthus i mur og tre stein-i-lysthus stein lysthus materialer-for-lysthus lysthus-stein-tre-murstein lysthus i tre og stein

Typer strukturer

Etter type kan alle lysthus deles inn i 4 grupper:

Åpen

Denne konstruksjonstypen er designet for å løse to hovedoppgaver: beskyttelse mot brennende sol og regn. De er mest egnet for sommersesongen, uunnværlige for sommerboere som bruker 3-4 måneder (eller mindre) på sine 6 dekar. Åpne lysthus finnes i forskjellige typer og materialer – de er laget av tre, metall og andre. Med denne konstruksjonstypen kan spillet av former og typer begrenses utelukkende av fantasien..

åpen lysthus-med-hengekøye åpent lysthus av tre åpen lysthus-på-dammen

Lukket

Denne strukturen kan kalles en mellomliggende kobling mellom et åpent lysthus og et landsted. Veggene kan være laget av tregitter eller lukket helt. Hvis lysthuset har solide hovedvegger, kan det brukes ikke bare om sommeren, men også om vinteren, hvis det er et varmesystem.

glassdekket arbor lukket lysthus med peis lukket lysthus

«I live» lysthus

Ekte kunstverk av landskapsdesign. I denne versjonen brukes ikke standard bygningsmaterialer, men faktum er at ekte levende planter (trær og busker) brukes til bygging av vegger og boder. I tillegg krever slike strukturer ikke spesielle materielle investeringer, men med «konstruksjon» en slik struktur må bruke en bemerkelsesverdig mengde kreativitet. Resultatet av dette vil være et originalt lysthus i en enkelt mengde, det andre vil ikke bli funnet i hele verden.

live-lysthus-fra-eple-treet levende lysthus-med-roser levende lysthus

Gazebos – grilling

Hvis du er fan av å tilbringe tid i et stort morsomt selskap, og til og med under den behagelige lukten av kjøtt eller fisk som tilbereder bål i det fri, så er dette alternativet noe for deg. Slike lysthus består ikke bare av en spisestue, men også et matlagingsområde, hvor en grill, brazier, cocktailskål eller et helt kompleks for tilberedning av forskjellige retter kan være plassert. Et slikt lysthus kan være av åpen eller lukket type (med et godt skorsteinsystem), det er ingen spesielle begrensninger i materialene her, det viktigste er at varmesonen ikke kommer i kontakt med brannfarlige eller eksplosive materialer.åpent lysthus med grill

BBQ lysthus BBQ lysthus

Stiler for lysthusdesign

Tiden har allerede gått da lysthusene var typiske og så standard ut, med unntak av isolerte tilfeller av konstruksjon av tradisjonelle håndverkere. I dag ønsker folk å være forskjellige fra hverandre, for å ha sin egen unike stil. Ofte strekker dette ønsket seg til arkitektoniske bygninger, inkludert sommerhytter. Det er et stort antall stiler for øyeblikket, men i denne artikkelen vil vi fokusere på de mest populære.

lysthus med hengekøye lukket-lysthuslysthus-av-hvite lameller åpent-hvitt lysthus lysthus-stein-og-tre

Klassisk stil

Dette alternativet forutsetter tilstedeværelse av rette linjer, maksimal komfort og bekvemmelighet, praktisk i alle soner, fravær av unødvendige detaljer som ikke har praktisk anvendelse.

klassisk lysthus-grill klassisk-lysthus klassisk lysthus lysthus i klassisk stil lysthus i klassisk stil

Moderne stil

Det er en kombinasjon av naturlige og kunstige materialer, inkludert glass og dets derivater. Det legges også stor vekt på landskapsarbeid og sonering av lokalene. Det er denne stilen som forutsetter tilstedeværelsen av en spiseplass og et sted for matlaging..

brun-beige dekorasjon moderne stil-hvite møbler lysthus i moderne stil moderne lysthus moderne lysthus

Lysthus i nasjonale stiler

Den opprinnelige nasjonale smaken vil tilføre raffinementet til lysthuset. Denne stilen består av et stort antall understiler, fra russisk, skandinavisk og gresk, som slutter med japansk, indisk og kinesisk..

Spansk lysthus Japansk lysthus Ukrainsk arbor øst-lysthuset

Moderne stil

Lange buede linjer, blomstervirvler, subtilt sammenslåing av vegger til tak eller vindusåpninger. Her er det vanskelig å bestemme nøyaktig hvor innredningen begynner, og hvor ellers er basen til lysthuset. Alt er relativt her, mest vellykket overføres disse jevne overgangene ved hjelp av smiing.

interessant lysthus lysthus med røde puter moderne lysthus lysthus i moderne stil

Hytte stil

En ekte eksotisk for de aller fleste som ønsker å bli eiere av lysthus. Fødestedet for denne stilen er de snødekte Alpene, og materialene som brukes til dem er utelukkende stein og tre, ingen plast eller metall. Interiørfarger bør også matche fargen på stein og tre. Til dekorasjon kan du bruke en slags jakttilbehør og trofeer, horn, tørkede kranser av villblomster, utskårne treprodukter vil se perfekt ut. Et lysthus i hytte-stil er utenkelig uten grill eller grill, selve lysthuset burde lukte av brent tre.

hytte-på-sommerhus hytte i trehytte-stil hytte-stil-stein-og-tre hytte-stil lysthus i hytte-stil

Havstil

Lysthus i marin stil ser også uvanlig ut. Alt er klart her: en kombinasjon av hvite og blå farger, utstyret må inneholde detaljer fra marint utstyr (ratt på skip, elementer av master, koblingsvinduer). Oftest er dette en lys struktur som ikke har hovedvegger, i stedet for at gardiner med lignende tema brukes, er taket laget av siv eller halm, på gulvet er det fliser med et mønster av skjell og sjøstein.

fabelaktig-nautisk stil nautisk stil-i-lysthus innredning-i-lysthuset-i-nautisk stil lysthus-nautisk stil

Hi-tech stil

Merkelig nok har denne stilen nådd lysthusene. Det er preget av et stort mellomrom med et minimum antall vegger og skillevegger. Treskjæringen og smiingen i blomsterstil erstattes av rette, strenge linjer. De tre hovedfargenyansene er hvit, svart og grå. Materialer som brukes til høyteknologisk stil: metaller, betong, murstein, polymerer og glass. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot bakgrunnsbelysning av moderne LED -systemer med en flimrende effekt..

høyteknologisk stil hi-tech lysthus rette linjer-stil-høyteknologisk lysthus-stil-ha-tech hi-tech-at-the-dacha

Country stil

Denne stilen kombinerer hytte, rustikke og nasjonale farger. Alle ser denne stilen på sin egen måte, men noen obligatoriske komponenter bør tas i betraktning. Når du bygger og vender mot et rom, bør stein, tre (brett, tømmer, tømmer) foretrekkes. Møbler i lysthuset bør enten være tre eller smidd metall eller flett. Mørke nyanser av grå stein og gammelt tre kan fortynnes med lyse gardiner, sengetepper og dekorative elementer.

lysthus i landlig stil land-skog-stil country-board-log landlig stil-tre-lysthus lysthus i landlig stil country-style-at-the-dacha

Rustikk stil

I denne stilen, som i hyttestilen, brukes bare naturlige materialer – stein og tre, og jo grovere de er, desto bedre er det generelle bildet av rommet. Møbler i dette tilfellet er velkommen utelukkende hjemmelaget av tre. I fargevalg bør kontrast og lyse farger unngås..

lysthus-møbler-i-rustikk stil tre-lysthus-rustikk-stil lysthus i rustikk stil

Fachwerk -stil

Denne stilen er opprinnelig fra Tyskland, og det bør bemerkes at den er over 1000 år gammel. Det viktigste kjennetegnet er ikke maskeringen av rammen bak kledningen, men tvert imot, visningen og til og med vekt på støttebjelker og baser laget av hele trestammer. Det ser i det minste uvanlig ut og bærer en slags tiltrekkende kraft..

lysthus-stil-bindingsverk tre-lysthus-stil-bindingsverk stil-bindingsverk-i-the-dacha trestamme lysthus interessant-alternativ-lysthus stil-bindingsverk-i-landet-for-lysthus

Minimalisme stil

Fraværet av unødvendige møbler og dekor, prostata i dekorasjon med mulighet for å bruke kunstige materialer og lyse farger i lysthusets generelle interiørdesign – selvfølgelig er dette en minimalistisk stil som er veldig populær blant visse kretser.

lysthus-i-tradisjon-minimalisme minimalisme-i-sommer-hytte minimalisme-tre-og-fliser lysthus-stil-minimalisme stil-minimalisme-at-the-dacha

Arbeid, som de sier, er arbeid, og hvile er også nødvendig. Et lysthus er et viktig element i en sommerhytte eller en personlig tomt, laget for et behagelig opphold. Hvis du har en anstendig sum penger, har du råd til høyteknologisk eller moderne stil, hvis det ikke er så mange midler, og lysthuset er sårt tiltrengt, kan du se nøye på minimalismen eller rustikk stil. Alt i hendene dine!