Ytre

Moderne murhus

Det moderne markedet forutsetter et bredt utvalg og utvalg av byggematerialer. Med det riktige ønsket kan alle velge det beste alternativet for seg selv og begynne å bygge sitt eget hus. Du kan velge mellom: spesialbehandlede trebjelker, sandwichpaneler, luftbetong og andre materialer. Til tross for dette store sortimentet, velger imidlertid mange mennesker den testede mursteinen.

et arkitektonisk mesterverk med svømmebasseng stort hus i lyse farger stort hus med et rundt blomsterbed i gammel stil praktfullt hus med solsenger to-etasjes hus med basseng hus på fjellet hus i et forstadsområde hus omgitt av trimmede blomsterbed hus i høstlandskapet

Årsaken til dette valget er ganske enkel – mursteinen har gode egenskaper og et høyt kvalitetsnivå. Et murhus er et prestisjefylt og dyrt alternativ for elite forstadsboliger. Til tross for prisen slutter ikke slike herskapshus og hytter å være i konstant etterspørsel, fordi dette er en romslig bolig i århundrer, i stand til å beskytte eieren mot all slags vær «innfall».

forstadshus hus i gråtoner hvitt og rødt murhus hus i hvitt murstein hus i rødt murstein hus av klassisk form tusenfryd hus hus på en grønn plen hus på en stor plen hus midt på en stor eng

Fordeler og ulemper med et murhus

Selve materialet er allerede den største fordelen, fordi det åpner for store arkitektoniske muligheter for eieren. Ved å bruke murstein kan du bygge et hus i enhver stilistisk retning, mens kompleksiteten og antall etasjer ikke er begrenset. Hvis du gjør arbeidet så nøye som mulig, vil du kunne unngå ytterligere etterbehandling..

hus med smug hus med bue hus med balkonger hus med basseng i skumringen hus med hvite søyler hus med hvite hjørner hus med stort basseng hus med veranda på rekvisitter hus med veranda hus med en foss på steiner

En annen fordel er holdbarheten, som garanteres av murens høye slitestyrke, og dens styrke vil gi motstand mot slike negative påvirkninger:

 • skarpe temperaturfall;
 • råte;
 • høyt fuktighetsnivå;
 • deformasjon;
 • mugg eller mugg.

På grunn av disse fordelene kan huset stå i flere tiår og vil ikke kreve reparasjonsarbeid. Hvis du nærmer deg bygningen med en original idé, kan du lage et slott fra huset, som vil være ærefullt å overlate til arvingene..

hus med sittegruppe hus med en steingate hus med steinbasseng hus med et lysthus i sommer hus med sommerterrasse hus med loft hus med belysning hus med grønn plen hus med tretrapper hus med dekorativt basseng

Fordelene med en slik struktur inkluderer også:

 • miljøvennlighet;
 • lydisolasjon av høy kvalitet på grunn av tykke vegger;
 • biologisk motstand mot gnagere og insekter;
 • brannsikkerhet.

hus med rekreasjonsområde feriehus med anneks hus med hage hus med taket hus med krøllete plener

Blant manglene kan følgende nyanser noteres:

 • lite kaliber;
 • høye vannkostnader (om vinteren er konstruksjonen helt umulig, siden vannet vil fryse og det ikke vil være mulig å blande sementmørtel);
 • mursteinen er upraktisk under transport og lasting på grunn av den imponerende vekten;
 • høy temperatur treghet (du trenger en lang oppvarming av veggene, noe som betyr at du må bruke mye på å varme huset);
 • langvarig krymping (det vil ta fra flere måneder til 1 år, du kan unngå dette ved å bruke gips, plast eller veggpaneler for etterbehandling);
 • store kontantkostnader (dette gjelder også godtgjørelse til arbeidere, og ikke billig byggemateriale).

hus med lykter ved bassenget hus med lykter på plenen hus med fontene hus med blomsterplen hus med brede trapper komplekst hus

Velge et murhusprosjekt

Før du starter byggingen, må du finne et passende prosjekt, som arbeidet allerede vil bli utført på. Nyanser som må angis i prosjektet:

 • antall etasjer;
 • antall og plassering av rom;
 • grunnlaget og dets type;
 • tvinge vegger;
 • tak installasjon;
 • ordninger for gass- og vannforsyningssystemer, kloakk;
 • diagrammer over nødvendig elektrisk arbeid.

lukket hus Bassenghus hytte med flott basseng hus i snøen et hus nedsenket i grøntområder Juletrær i nærheten av huset herregård på våren Feriehus vakkert hus i kveldslyset lite hus i skogen

Mange ønsker å spare penger på dette ved å lage et prosjekt på egen hånd, men dette er en grov feil, som kan føre til en rekke problemer. Derfor er det bedre å ty til å velge et av de grunnleggende alternativene eller be om et individuelt prosjekt fra arkitekten. Det er verdt å huske at både konstruksjonshastigheten og komforten ved å bo i huset er avhengig av prosjektet..

Den som sier hva, men det er murhuset som forblir klassikerne til private husholdninger. Ethvert anerkjent byggefirma baserer de fleste forslagene på ferdige murhus i et stort sortiment. Ja, et slikt hus vil koste en pen krone, men det er verdt det, og den konstante etterspørselen er en klar bekreftelse på dette..

stort bassenghus en-etasjes hytte med rekreasjonsområde originalt hus på engen luksushus ved kveldsskumring kombinasjon av rød murstein med tre herregård med gjestehus koselig hus med smug

Populære stiler av moderne murhus

Romansk

Bygningene, som har tatt elementene i gammel romersk arkitektur, er fylt med triumf og fredelig styrke. De fleste av disse husene ligner mer på imponerende festninger, som er preget av:

 • massive, monumentale vegger;
 • original mursteindekor;
 • sirkulære buer.

Romersk stil

Gotisk

Det er denne historiske perioden som regnes som storhetstiden for mursteinskonstruksjon. Nå i arkitekturen til slike hus kan man ikke se de skulpturelle gruppene som er karakteristiske for denne retningen. Veggene i gotiske hus har en fargekontrast gjennom bruk av flere typer murstein, gips og steiner. Generelt er dette dystre romantiske hus med et snev av en slottskråning..

Gotisk

Barokk

Det neste historiske stadiet, som naturligvis bar frukt i byggingen av murhus. Slike bygninger er preget av sin pomp og prakt. Ofte brukes mye innredning her, hvor mye det er fantastisk. Alle bygningens linjer har glatte kurver og overganger, og det er uvanlig mange vinduer her..

barokk

Engelsk stil

Disse bygningene er en blanding av viktoriansk og georgisk stil, preget av røde vegger. I den allment aksepterte versjonen er dette et to-etasjers hus med loft som ikke er til bolig som brukes som skap. Med tanke på moderne trender kan den konverteres til loft og brukes aktivt.

Fasaden til et slikt hus har strenge linjer og fullstendig mangel på innredning. Huset skal ha symmetriske linjer, det samme arrangementet av vinduer og røykledninger i forhold til fasaden.

Engelsk

Klassisk

Hus som kan bli forfedreslott som vil beholde familieverdier i århundrer. Rød murstein vil aldri bli kombinert med moderne materialer her. Glassdører eller plastvinduer er en latterlig og upassende ting i et slikt hus. Hele strukturen av den klassiske typen bør bare være laget av naturlige materialer, og hovedkravet vil være riktigheten av linjer og proporsjoner..

klassisk

Moderne

Innviklede og flytende linjer er grunnlaget for et slikt hus. Ordet symmetri er rett og slett ikke aktuelt i dette tilfellet. Glatte kurver, linjer og overganger, samt en rekke ornamenter blir et karakteristisk trekk her. Fasadene har avrundede linjer, og innredningen er laget av keramikk og smidde gitter. I vinduene, i stedet for vanlig glass, brukes glassmalerier som settes inn i bindingen av utsmykkede tegninger.

I de fleste tilfeller kan denne stilen sees i urbane herskapshus eller landlige villaer, fordi deres originale arkitektur på alle mulige måter skriker om bygningens individualitet. Å bo i et slikt hus er alltid hyggelig, koselig og veldig behagelig..

moderne

Amerikansk stil

Bygningene i denne stilen tenker litt på den gamle europeiske retningen. Det særegne ligger i omfanget av strukturene og deres ytre rikdom. Et karakteristisk trekk ved slike hus er symmetri, rommene i et slikt hus er alltid veldig store og romslige..

Taket på bygningen vil være brusende, men vinduene er enorme og i stort antall. Søyler, spir og en bred trapp til andre etasje inne i huset kan ofte sees her. Fasaden er nesten alltid ferdig med lys gips, innredningen er praktisk talt fraværende. Generelt er dette luksuriøse murhus som viser eiernes økonomiske velvære..

amerikansk

Prairie stil

En annen amerikansk stil som fokuserer på husets komplette harmoni med det omkringliggende landskapet. Husets design er preget av horisontale linjer av former som er knyttet til prærielandskap. Taket på slike hus er ofte hoppet, sjeldnere flatt, som ender med massive og brede overheng. Windows installeres lineært her.

prærie

Høyteknologisk

Stil innebærer rasjonalismens triumf. Arkitekturen til slike bygninger er basert på maksimal konsisthet, linearitet og full funksjonalitet. Slike murhus er preget av fullstendig teknikalitet og fascinerende ved første blikk. Hovedtrekk ved høyteknologi er maksimal ledig plass og lys. Proporsjonal presisjon, ukomplisert og praktisk innredning skaper bygningens generelle eleganse. Fasaden til et slikt hus vil være full av glass og metall, små strukturer i et slikt hus er praktisk talt fraværende.

høyteknologisk hus

Hovedbelastningen er ikke på innredningen, men på fargekontrasten til asketiske bygninger. Fasade dekorasjon kombinerer ofte to farger: svart – hvit, rød – svart, sølv – rød, etc..