Ytre

Skjønnhet i det enkle: flatt tak

Rang «femte fasade» eller «femte vegg» taket ble gitt av en grunn – dette er et av de grunnleggende elementene i strukturen. Den funksjonelle belastningen på denne delen av strukturen kan neppe overvurderes. Det beskytter huset mot naturlige manifestasjoner i form av nedbør, vind og brennende sol, og bidrar til å opprettholde mikroklimaet som er nødvendig for livet inne..

Hus med flatt tak og plen Stort hus med flatt tak

I tillegg til sin praktiske verdi, har taket også en dekorativ funksjon. Ved hjelp av det kan du gi strukturen et ferdig utseende eller dekorere huset på en uvanlig måte. Taket lar hele strukturen opprettholde en viss stil eller gi den ønsket form.

To-etasjes hus med flatt tak Hvitt hus med flatt tak

Flat tak i bygningsdesign

Det viktigste er inndeling av tak i flate og skrånende. Den andre typen var mer vanlig i lang tid og ble oftest brukt i privat konstruksjon. Men trenden de siste årene lar oss trygt merke til den stadig hyppigere bruken av et flatt tak som et dekorativt element i en bygning. Dessuten er denne formen en integrert del av den generelle designstilen..

Hus dekorert med tre

Det er flere forskjellige fordeler som skiller et flatt tak fra andre. Blant dem:

For å gjøre byggingen av et flatt tak mindre kostbart, tillater det lille området. I tillegg vil enkel installasjon ikke kreve ekstra kostnader for installasjon og vedlikehold av denne delen av huset. Det er også verdt å merke seg at vedlikehold av tekniske varmeelementer (skorstein) eller strømforsyning (solcellepaneler, vindmøller) er sterkt forenklet på en flat overflate..

Køyehus med flatt tak

Det at kommunikasjon, vifter, klimaanlegg og mange andre ting enkelt kan plasseres på et slikt tak, er også en bonus for eieren. På samme tid vil fasaden til huset ikke se lastet ut med enheter som kanskje ikke passer inn i designerens generelle idé..

Sikkerheten til et slikt tak under kraftig nedbør skaper tvil blant mange. De er urimelige, siden med riktig installasjon er muligheten for at store blokker av snø faller, som i tilfelle av skråtak, utelukket. Vanligvis er snø på taket hele vinteren, hvoretter smeltevannet går inn i takrennene..

Hus med flatt tak og steinplattform Klar belysning av et hus med flatt tak To etasjer hvitt hus

Kompetent beregnede parametere vil gi taket den nødvendige bæreevnen, og eliminere risikoen for kollaps av konstruksjonen. Noen flatdekkstrukturer tillater til og med å installere et basseng på den..

Dette tilleggsområdet kan brukes på en rekke måter. Den åpne plassen kan transformeres til en terrasse, hage, idrettsområde og mer. Her kan du plassere et observasjonsdekk eller utstyre et koselig hjørne med kurvmøbler og kalesje.

Basseng ved huset med flatt tak Hus med panaram -vinduer og flatt tak

Til tross for åpenheten til denne overflaten, er taket et bortgjemt sted. Derfor kan du tilbringe tid der for enhver aktivitet. En familiefrokost eller en romantisk middag omgitt av små trær i kar vil gi alle mye glede..

På et tak med en flat overflate kan du bruke landskapsdesignelementer. Med nok midler kan du lage en hage som ikke kan utstyres med en skrå struktur. Noen naturelskere organiserer drivhus, blomsterbed og drivhus i dette nyttige området. Med riktig tilnærming og design kan du gi deg selv og familien en høst av frukt og grønnsaker året rundt.

Flat takkonstruksjon Flat takkonstruksjon Flatt tak og panoramavinduer i konstruksjonen

I det indre av slike rom kan du bruke alle slags designteknikker. Det som er på taket av bygningen vil på ingen måte forstyrre implementeringen av noen designidee inne i huset..

Du kan bruke et flatt tak for bygninger designet i forskjellige stiler. Mest av alt passer en slik designløsning til moderne stiler: hi-tech, minimalisme. Du kan finne et flatt tak som et etterbehandlingselement i konstruksjonen av rammehus..

Bygg med treelementer Hus og garasje med flatt tak

Hvilket materiale kan brukes

For et flatt tak er stykker eller arkmaterialer best egnet. Hovedegenskapen til et slikt materiale er evnen til å lage et solid teppe. Blant variantene:

Disse materialene, kombinert med varmeisolasjon, avrettingsmasse og kjerneplater, kan danne grunnlaget for flotte design i flate takdekkdesigner..

Hus med flatt tak ved bassenget

Hus med flatt tak og stedets generelle stil

Siden hus med flate tak er mest i tråd med moderne stilistiske trender, vil rette linjer og enkle former være den beste designen for en slik struktur. Samtidig er det ingen klare begrensninger for valg av landskapsdesignelementer..

Elementer fra naturlig og kunstig stein, metall og plast vil organisk se ved siden av en slik struktur. Terrassen kan dekoreres med terrassebord eller naturbrett. En sti laget av plater med riktig form vil understreke alvorligheten av bygningens konturer..

Tomt med plen og flatt takhus

Hvis det er noen andre strukturer på stedet: et badehus, en garasje, et teknisk rom, må de opprettholdes i samme stil, så oppnås harmonien i hele ensemblet. Passer perfekt inn i helhetsbildet av en dam eller et basseng med riktig form. Belysningsarmaturer kan skjules. Det er bedre å bruke spotlights montert direkte i veggene i bygninger, gangveier og andre strukturer.

Hjemmebelysning med flatt tak

Du bør ikke installere forseggjorte fontener og lykter med monogrammer i de gamle stilene på territoriet. De vil legge til inkonsekvens i den generelle atmosfæren. Hvis dette elementet likevel brukes, bør fargepaletten opprettholdes i nøytrale nyanser som er karakteristiske for den minimalistiske stilen: hvit, svart, beige, sand. Chrome -elementer vil se bra ut. De kan være trapprekkverk, detaljer om benker, lysarmaturer, hagemøbler og mer..

Gangvei til flatt takhus

Enkelheten til flate takkonstruksjoner vil kreve passende design av hele stedet. Samtidig er flyktningen til designerens fantasi ikke begrenset til noe..