Ytre

Sommerhytte landskapsdesign: 100 moderne ideer

Hvor vakkert, praktisk og på egen hånd å utstyre territoriet i nærheten av landstedet? Hvordan lage en ikke lett oase av grønt og friskhet vekk fra den bråkete og støvete byen, men også et funksjonelt sted for familiens hvile og mottak av gjester, venner og bekjente? Hvordan gjenspeile din visjon om skjønnhet, komfort og harmoni med naturen i din egen sommerhytte med minimale kostnader, men maksimal effekt? Vi håper at vårt imponerende utvalg av 100 forskjellige ideer for å arrangere territorier i forskjellige størrelser og former, klimatiske og landskapsfunksjoner vil hjelpe deg med svar på disse spørsmålene. På bildene av landskapsprosjekter finner du relevante, praktiske og estetiske løsninger for enhver smak, nivået på hagearbeid og størrelsen på lommeboken.

Landskapsarbeid av hytta

Planter og geometri

Obligatorisk forarbeid

Bare folk som er langt fra hagearbeid og hagebruk kan tro at det ikke er vanskelig å organisere et koselig grønt hjørne i landet som oppfyller alle familiens krav til hvile, arbeid og underholdning i naturen. At det er nok å plante frukttrær, lage et blomsterbed, utstyre senger for dyrking av grønnsaker og greener, å installere et lysthus. Men kravene til komfort og friluftsliv er forskjellige for alle – noen trenger en lekeplass i skyggen av grønne områder, andre trenger en romslig uteservering for familiemiddager og mottak av gjester, nesten alle vil ha grillplass, men noen bare du trenger en hengekøye for å slappe av i det kjølige blant trærne og buskene. Det er i samsvar med dine krav og mulighetene til sommerhuset at det er nødvendig å lage en detaljert oppleggsplan.

Orientalske motiver

Med en asiatisk skråstilling

Harmonisk bilde

Lakonisk alternativ

Så, på et vanlig ark eller i et spesielt designprogram (det vil ikke være vanskelig å finne en gratis versjon på Internett), vil det være nødvendig å merke seg:

 • angi den nøyaktige størrelsen og formen på territoriet, bestem skalaen (jo mer nøyaktige beregningene er, desto færre forbedringer blir det på bakken);
 • det er nødvendig å merke på planen allerede bygde bygninger – et hus, en garasje, et stort lysthus, et badehus, etc.;
 • merk også den planlagte konstruksjonen – merk selv små bygninger (fra et hønsehus til en hundegård), det ser alltid ut til at det er plass til en liten bygning (spesielt på en stor tomt), men faktisk må du ofte utsette eller endre planene dine etter å ha startet arbeidet;
 • eksperter anbefaler å dele hele området i soner – torg, som hver vil ha sitt eget hovedelement (for eksempel i et friluftsområde kan et lysthus med en spisegruppe eller en romslig huske fungere som et sentralt tema for landskapsdesign) ;
 • merk alle flerårige planter som allerede er på territoriet og merk planting av nye, med tanke på avstanden mellom plantinger og avstanden i forhold til bygninger;
 • så er det et vanskelig punkt for å merke alle ingeniørsystemer – fra rørleggerarbeid til belysning (det er nødvendig å angi både eksisterende kommunikasjon og planlagt legging av rør eller ledninger).

Bakgrunnsbelyste trær

Brusende design

Naturlig bilde

Overflod av planter

Men den innledende fasen av forberedelsen er ikke begrenset til å tegne på papir. Det er nødvendig å utføre det som kalles «feltrekognosering»:

 • finne ut egenskapene til jorda;
 • tilstedeværelse (mulig) av grunnvann;
 • hvis det er steder med stillestående vann, så drenering;
 • det er også nødvendig å bestemme nivået på kupert terreng (eksperter anbefaler ikke å utjevne stedet, men å bruke landskapsfunksjonene i et bestemt område for å lage det mest naturlige bildet av stedet, men i noen tilfeller er det ganske enkelt nødvendig å få bli kvitt jordens ujevnheter).

Steiner og greener

Bakgrunnsbelyste spor

Moderne stil

Tre og steiner

Lys system

Velge en forestillingsstil, bildet av en sommerhytte

Å skape et vanskelig praktisk rom hvor du kan dyrke frukt, grønnsaker og urter, men et virkelig harmonisk bilde av en sommerhus med alle elementene som er nødvendige for arbeid og hvile, er ikke en lett oppgave. Det vil åpenbart kreve mye arbeid for å få et balansert landskapsdesignbilde. Valget av stilistisk retning og fargevalg for utformingen av sommerhuset vil i stor grad bestemmes av elementene som fyller den. Konvensjonelt, alt «deltakerne» arrangement av sommerhuset kan deles inn i følgende grupper.

Grønn oase

Middagsone

Originalt spor

Hekk

1. elementer av naturlig (naturlig) landskap. Alt som ble skapt av naturen – trær, busker og andre planter, hauger, groper, steiner, naturreservoarer, vil påvirke opprettelsen av et bilde av en bestemt fargepalett hvis du forlater dem på nettstedet ditt. Selvfølgelig vil fargeskjemaet på nettstedet endres sammen med sesongskiftet og særegenhetene ved de klimatiske forholdene i hvert bestemt område..

Naturlig utseende

Country shower

Saftige farger

Nær naturen

2. Arkitektoniske strukturer. Disse elementene i landskapsdesign inkluderer først og fremst hovedbygningen (et lite landsted eller en romslig eiendom, avhengig av størrelsen på selve dachaen). Forskjellige vedlegg til huset og uavhengige strukturer kan også tilskrives objektene for arkitektur – en veranda, et badehus, en badstue, en garasje, et skur, et hovedhus, et lysthus, et skur og til og med broer. Selvfølgelig vil alle arkitektoniske objekter opprettholdes i en stilistisk retning, overlappe i fargeløsninger og valg av fasadedesign. Men samtidig kan du velge ett element, som vil bli en aksent i det samlede ensemblet. Oftest blir hovedbygningen nøkkelstrukturen, men det er unntak.

Canopy spisestue

Under den lyse solen

Lunsjgruppe

Hvileområde med ildsted

Snøhvite bygninger

3. elementer av sosialt og dekorativt landskap. Denne typen landskapsdesignelementer inkluderer alt som ble skapt av menneskelige hender – plantinger, reservoarer, skulpturer, blomsterbed og senger, steinhager og andre typer sklier. I denne gruppen av elementer kan du bruke et uendelig utvalg av fargevalg – å lage blomsterbed og smug fra visse planter tillater «maling» tomt i forskjellige farger, gitt at i de fleste deler av landet vårt varer den varme sesongen (vekst og blomstring av planter) fra april til oktober. I tillegg er det mange varianter av evergreens som kan dyrkes nesten over hele vårt lands territorium for å skape en permanent grønn og frisk bakgrunn for et behagelig bilde av en sommerhytte..

Steinsti

Koselig hjørne

Rustikk stil

Kaskaderende landskap

4. Andre elementer i landskapsdesign. Alt det er ikke «passe» i andre grupper vil vi referere til denne typen – gulv og plattformer, hagestier og lekeplasser, underholdningsartikler for en lekeplass, forskjellige dekorative elementer.

Betongplater

Kombinasjon av materialer

Belysning for hagestier

Dusjområde i landet

Det er valget av fargeskjemaet til bildet av sommerhuset som kan bidra til å skape et vanskelig estetisk bilde, men også maskere manglene og markere fordelene, visuelt endre formen på territoriet og forstørre det. Fordelen med riktig utvalgte fargeskjemaer er at de bidrar til å koordinere utseendet til sommerhusområdet uten å ty til drastiske endringer..

japansk stil

Original kalesje

Organisk design

Hagestier – praktisk og estetisk design

Hagestier på en sommerhytte er ikke bare en praktisk og trygg måte å bevege seg mellom objekter og deler av landskapsdesign på, men også en måte å sonere et rom på og dekorere det. Derfor kan stiene og stiene i lokalområdet ikke bare være pålitelige og praktiske, men også originale, vakre, utført i en generell utforming av hele stedet.

Stein og plen

Mosaikk teknikk

Stein

Mursteinsti

Hagestier

Koordineringssenter

Hagestier kan gjøres fra følgende materialer:

 • stein («plastushka», elvstein eller småstein, belegningsstein);
 • tre (malt eller belagt med spesielle lakker og antiseptika);
 • betong i ulike modifikasjoner;
 • murstein (klinker eller vanlig);
 • avfallsmateriale (plasthetter, flasker eller deler derav, propper og annet materiale som kan brukes til å skape en sikker og tilstrekkelig solid overflate for sommerhytter).

Grønt er overalt

Gulvstein for en sommerbolig

Lys gressplen

Kombinerte teknikker

Hevet blomsterbed

I henhold til utførelsesmetoden kan alle spor deles i solid og ikke solid – navnet taler for seg selv og etterlater ingen uoverensstemmelse med å bestemme utseendet til de to alternativene. I tillegg kan hagestiene deles inn i midlertidige og permanente. I utgangspunktet brukes sommerhytter permanente stier, men det hender at eierne bruker stedet for en kort tid, og det viser seg å være mer hensiktsmessig å legge midlertidige stier.

Design av hagestier

Mursteinsveier

Glatte linjer

Grussti

Gangvei av tre

Blomsterbed og senger – en rekke alternativer

Blomsterbed og blomsterbed er en av de mest populære måtene å dekorere ethvert territorium på. Uansett størrelse på sommerhuset. Det er alltid et sted på den for et lite, men vakkert blomsterbed. Vel, det er rett og slett umulig å forestille seg en russisk dacha uten senger med grønnsaker, røtter og urter. Og hvis det funksjonelle formålet med blomsterbedene og sengene er noe forskjellig, så skjærer de i stor grad hverandre.

Blomsterbed og stier

Flaskespor

Originalt blomsterbed

Luksuriøs blomsterhage

Blomsterbed kan deles inn i følgende typer:

 • regelmessig;
 • uregelmessig;
 • teppe;
 • oppvokst;
 • tradisjonell monoklumba;
 • vertikal;
 • blomsterbed laget ikke på bakken, men i spesielle enheter.

Blomsterbed i nærheten av huset

En overflod av blomster

Hvit og grønn design

Nydelig blomsterbed

Selvfølgelig kan blomsterbedene variere både i størrelse og form, og i typen planter plantet. Det er mange alternativer. Valget av blomsterbedets utseende og innhold vil avhenge av størrelsen på området som er tildelt blomsterhagen, jordtypen, klimaforholdene i en bestemt region, ideene dine om skjønnhet og estetikk, evnen til å vie visse tid og krefter til å plante..

Uvanlig design

Original belysning

Harmonisk allianse

Kreativ tilnærming

Det er også mange muligheter i utførelsen av landsenger, og ikke bare i størrelsen og formen til gravde skyttergraver. Sengene for dyrking av forskjellige avlinger kan være:

 • tradisjonell;
 • «varm»;
 • med drenering;
 • senger-bokser;
 • senger med høye sider.

Hevet seng

Høy blomsterbed

Hagesenger og drivhus

Små senger

Trebokser

For å lage en sengeboks eller med høye sider, kan du bruke følgende materialer:

 • gamle brett;
 • polykarbonatplater;
 • plast;
 • flat eller bølget skifer;
 • alt avfallsmateriale som kan beholde sin form under høy luftfuktighet i minst en sesong.

Grønt i sengene

Grus og planter

Blomsterhage hjemme

Opprinnelig løsning

Rekreasjons- og spisestueområder med forskjellige modifikasjoner

Det er ingen eier av en sommerhytte som ikke ønsker å utstyre et sted for hvile på hans territorium, i tillegg til senger og drivhus. Siden friluftsliv for mange russere ofte er forbundet med å lage forskjellige retter på en åpen ild, vil ikke grillområdet være overflødig. Oftest er kokeplassen arrangert som en uteplass – en plattform er lagt ut med steiner eller fliser (sjeldnere er en plattform laget av tre). Denne sektoren kan dekkes med en permanent eller midlertidig baldakin for å beskytte den mot sol og regn..

Uteplass for avslapning

Rekreasjonsområde under en baldakin

Koselig sittegruppe

Rekreasjonsområder med hagemøbler, husker eller hengekøyer kan plasseres på en terrasse eller åpen veranda festet til huset eller i en egen baldakin, i et lysthus eller under et telt. Alt avhenger av nettstedets generelle designkonsept, størrelsen og eiernes behov..

Uteservering

På en treplattform

Betongoverflater

Kokeplass

Matlaging utendørs

For å lage et koselig salongsegment eller et estetisk og praktisk utendørs spisestue, kan du bruke hagemøbler laget av følgende materialer:

 • tre;
 • plast;
 • metall;
 • rotting (kunstig eller naturlig);
 • pilkvist;
 • bambus;
 • stein- eller betongplater;
 • glass (triplex glass);
 • polystyren;
 • basaltfiber;
 • avfall.

For en liten bakgård

Lakonisk design

Komfortsone på plattformen

Lunsjgruppe

For små mellomrom

Uteplass midt på tomten

Basseng, dammer, fontener og mer

Eksperter i etableringen av landskapsdesign hevder at for å skape en virkelig harmonisk atmosfære i en sommerhytte, er det ikke nok å ordne bygninger riktig, plante grønne planter, legge stier og fordele senger og blomsterbed. I tillegg til jord (stein) og grøntområder, er det nødvendig med vann. Om det vil være en kunstig foss, en liten dam, en fontene for endringer eller et svømmebasseng avhenger av eiernes ønsker, størrelsen og egenskapene til territoriet og budsjettet for prosjektet..

Kunstig dam

Lite basseng

Svømmebasseng for sommerhytter

Bassengene kan ikke bare variere i størrelse og form. Det er overløpsbassenger, kunstige reservoarer med flere dybdenivåer, stasjonære og bærbare (midlertidige og permanente). Bassenget kan utstyres med «foss» eller fontener, har konsekvenser. Bassengene er også forskjellige i måten de filtrerer vannet på. Selvfølgelig setter alle disse kriteriene et avtrykk på metodene for å arrangere et kunstig reservoar, dets utseende, kostnadene ved opprettelse og drift..

Opprinnelig form

Svømmebasseng i plattformen

Basseng-aksent element