Здраве и благополучие

5 съвета за по -добро управление на времето

Спечелете повече време за себе си, за семейството си, за да постигнете целите си. Може да изглежда невъзможно в нашата епоха на огромна скорост. Наред с предимствата на съвременния живот виждаме и недостатъците. Имаме много възможности да правим това, което искаме, но нямаме често време за това. Ние се стресираме върху неща, които всъщност не са толкова важни. В същото време искаме да имаме повече време и го губим, като правим това, което не е априори за нас. За да не губите повече време, ще преминем директно към съветите как да управлявате по -добре времето си.

  1. Поставете си цели

Поставянето на цели е от съществено значение за всяка добра стратегия за управление на времето. За да сте сигурни, че се занимавате с дейности, които поддържат вашите собствени цели, както краткосрочни, така и дългосрочни, трябва да ги дефинирате ясно и постижимо. Когато имате проблеми с поставянето на целите си, тествайте ги. Те трябва да бъдат: конкретни, измерими, постижими, уместни, ограничени във времето. Това ще ви помогне да ги завършите по -лесно..

Съвети за по -добро управление на времето – определяне на вашите цели

Съвети за по -добро управление на вашето време, календар с важните дати от месеца, бяло спално бельо, златни свещи

2. Приоритизирайте добре

Разумното приоритизиране е втората стъпка за по -добро управление на времето. След като сте си поставили целите и сте определили задачите, е време да изберете приоритетите. Методът на Стивън Кови е много ефективен в този случай. Става въпрос за определяне на вашите задачи според тяхната спешност и важност. Много е просто и в същото време винаги го забравяте. Започвате с най -спешните задачи, без да мислите за важността. Или дори най -лесната задача, която понякога не е нито важна, нито спешна. Удовлетворението е най -голямо при избора на важни задачи. Затова се опитайте да дадете приоритет добре.

Знайте коя върха искате да се изкачите и дайте приоритет на нея

Човек, тичащ към върха, как да знаеш къде искаш да отидеш, да управляваш по -добре времето си

3. Делегирайте по -често

Знанието как да делегирате е от съществено значение, когато искате да управлявате времето си по -добре. Ние знаем нашите приоритети и е време да определим силните си страни и нещата, които ни доставят радост да ги изпълним. Защо ? Ако правим неща, които обичаме, ще ги завършим по -бързо и без прекалена умора. Същият принцип важи и за въпроса за нашите силни и слаби страни. Когато дадена задача не е в нашите възможности или просто не ни удовлетворява, по -добре я делегирайте. Вземете например домакинска работа. Нека си признаем или не, ежедневието ни става все по -взискателно. За щастие, в този точен момент помощ за дома идва на помощ и спестява малко свободно време за себе си, семейството си или просто за нещо, което обичаме да правим. На сайта Азае ще намерите много възможности, независимо дали търсите някой, на когото можете да се доверите на детегледачка или просто добър градинар.

Имайте повече време, като делегирате нещата, които можете да делегирате

Как да имате повече време за себе си и семейството си, как да делегирате задължения, домашна помощ, жълто семейство с бебе

4. Ограничете разсейването

Започнете да обръщате внимание на това колко пъти някой или нещо ви прекъсва, когато сте в средата на важна задача. Преди всичко следвайте самоиндуцирани прекъсвания, особено тези от социалните мрежи. Вашият смартфон е изключително полезен, но също така е силно пристрастяващ и един от най -коварните разхитители на време, които познаваме. Това може да отнеме значителни усилия по отношение на силата на волята. Така че, за да оптимизирате времето си, е добре да затворите вратата и да изключите телефона си. Вместо да сте „винаги включени“, насрочете почивка през деня от имейли, обаждания, съобщения и т.н. Друга чудесна идея е да ограничите времето, което отделяте за игри и Netflix. Понякога филмът може да бъде забавен, но се опитайте да не бягате маратони през цялото време..

Ограничете разсейванията, но също така планирайте почивка, за да управлявате по -добре времето си

Релакс с книга в ръка, готин кът за четене в голяма библиотека, почистване у дома, по -добро управление на времето

5. Внимавайте за времето си

Знанието как да следите времето си е важно и много ефективно за определяне колко време ви отнема дадена задача. Можете да използвате приложение или онлайн сайт като Помодоро, например. Може да ви помогне, като ви даде 25 минути работа и 5 минути почивка. На всеки 4 сесии ви дава 15 минути почивка. Това ви дава мотивация, защото знаете, че ще работите само 25 минути. Изобщо не е трудно, нали ?

Не губете фокус и предприемете действия, за да сбъднете мечтите си

По -добре управлявайте времето си, представете си как да приоритизирате по -лесно, спестете време