Здраве и благополучие

Грижа за косата си през лятото – правилните неща, които трябва да направите срещу увреждане на косата през лятото

През лятото, ваканционния сезон, хубавото време и слънчевите бани, всички ние сме особено загрижени по въпроса за защитата на кожата. По този начин грижата за косата много често има тенденция да отстъпва на задната седалка зад кожата и това е много погрешно. Вместо да страдате от пагубните последици, които косата страда през лятото, по -добре е да започнете да предприемате необходимите предпазни мерки и да третирате гривата си със същата грижа, която полагате върху кожата. В следващите редове ще ви информираме за важността и начините за грижете се за косата си през лятото за да ги поддържат толкова дълги, здрави, копринени и лъскави през целия слънчев сезон.

Защо да защитавате косата си през лятото ?

Веднъж кацнала на плажа, косата ви бързо ще се сблъска с цялата гама опасности за косата, които представя настоящият сезон. Слънце, пясък, морска сол, хлор – толкова много страхотни причини да предпазите косата си през лятото. Пренебрегвайки общественото мнение, последното представлява не по -малък риск за гривата от зимата! Затова се погрижете да го защитите добре и това както преди, така и по време на вашата ваканция, но също и преди всичко, когато се върнете у дома. Защото, ако не сте обърнали твърде много внимание или не сте получили недостатъчна грижа, косата ви може да се нуждае от няколко седмици, за да се възстанови. Но как да разберете дали това е така? Има и доста предупредителни знаци. Раздразнен скалп, изтънени краища и най -вече – отслабена коса, която става груба и чуплива. Истинско бедствие! Това обаче ни кара да настояваме повече за важността на добрите жестове преди ваканцията, които биха могли да ви спасят от неприятни изненади..

Значението на удължаването на грижата за косата и през лятото

как да се грижим за косата си през лятото грижата за вълнообразна руса коса овлажнява добре

Как да се грижим за косата си през лятото – превантивни мерки ?

Грижа за косата превантивно, това е тайната за максимална защита на косата ви и както трябва, те трябва да започнат няколко седмици предварително с обилна и постоянна хидратация. Започнете със съществения избор на качествен шампоан, подходящ за вашия тип коса, задължително последван от балсам, без да забравяте да включите подхранващи маски за по -сияен и копринен ефект. Не се колебайте да прибягвате до естествени лечения, които са силно препоръчителна алтернатива! Ползите от растителните масла, особено кокосовото, рициновото и аргановото масло, нанесени върху краищата на косата, са неоспорими. В противен случай знайте, че все още има анти-UV кремове и спрейове, които се нанасят върху косата, например слънцезащитни продукти, преди излагане на слънце. И накрая, не забравяйте, че все още има шапка, шапка и шал, за да защитите носа си, но и косата си. Малък съвет – тъй като е лято и през лятото често искаме бързо да възстановим обема и свежестта на вашия моп, знайте, че има само едно най -добро решение и името му е Сух шампоан. Чудесна идея е да разпределите измиванията и по този начин да допринесете за общото здраве на косата си.

Превенция – първата важна стъпка да имате красива коса през лятото

съвети защо да се грижите за косата си през лятото дългата кестенява коса предпазва косата от UV лъчи

Как да миете косата си правилно през лятото ?

Вероятно знаете, че специалистите осъждат твърде честото измиване и са прави. Ако обаче сте на почивка край морето, най -добре би било да премахнете остатъците от сол и пясък, натрупани след всяко плуване, тъй като те са склонни да атакуват и изсушават косата. За да направите това, от съществено значение е да изплакнете добре с прясна вода и да редувате изплакването с измиване с шампоан. Обърнете внимание, че последното също трябва да бъде възможно най -нежно. Все още е препоръчително да продължите с нанасянето на балсам, за да разглобите по -добре краищата и да хидратирате косата. И накрая, забравете за момент сешоара, както и машата и пресата. Ние изоставяме всички умишлени агресии в полза на изсушаването на открито, което се случва доста бързо през този сезон. И за да създадете доста романтична прическа, имитираща морските вълни, нищо не е по -лесно от кок или плитка на мокра коса, когато излезете от душа.

Измиването на косата след всяко плуване е от съществено значение

изплакнете и измийте косата си след плуване съвети за коса лятото се грижи за косата си

Какви лечения за възстановяване на косата ?

След това, вкъщи, помислете дали да не се върнете към рутината си преди ваканцията, ако забележите някакво увреждане на косата. Подхранващ шампоан, омекотяващ балсам, маслена баня, ремонтиращи маски, направете всичко необходимо, за да върнете блясъка на косата си. Посещението при фризьор също би било фантастична идея, особено ако можете ясно да идентифицирате появата на разцепени краища. И не се притеснявайте, няма да се налага да режете всичко. Премахването на краищата би било напълно достатъчно, за да съживите и да придадете нова младост на косата си..

Вкъщи – грижата за косата продължава

отидете на фризьор в края на празника, за да съживите косата си грижа за косата през лятото какви жестове за красота