Здраве и благополучие

Най -добрите ритуали и козметични продукти за началото на учебната година

През лятото искате да се освободите и да поставите на пауза дългите процедури за красота, за да живеете по -тихо и да се отдадете на приключения. Горещото време ни подтиква да използваме по -малко козметика и да изберем по -лек грим, за да изглеждаме естествено и свежо. Но летният период вече наближава и затова е време да промените навиците си, за да се върнете в училище в пълен стил. И така, какви малки ритуали и продукти трябва абсолютно да включите в ежедневието си? За да откриете в следващите редове.

Установете нови ритуали за красота за началото на учебната година

козметични процедури за жени есен ритуал как да се подготвим за дома рутинна козметика за грижа за лицето и тялото

Ритуал No1 / Редовно хидратиране на лицето

Дори и без да сме експерти в красотата, ние осъзнаваме, че хидратацията е ключов фактор за здравата и красива кожа. За съжаление, колебанията във времето през есента много често причиняват сухота на кожата и дразнене на чувствителни зони като лицето или ръцете. Ето защо добрата хидратация се превръща в основен жест за красота за защита и лечение на кожата ви през този период на преход. В зависимост от вашите предпочитания, можете да включите в рутината си използването на растително масло (кокосово, макадамия, бадемово), овлажняващ крем (ден или нощ) или маска за лице с естествени съставки.

Добрата хидратация е съществен жест

как правилно да хидратирате кожата си грижа за лицето падане дневна или нощна крем маска за лице

Ритуал No2 / Слънцезащита дори в студените дни

Чест въпрос, който чувате през есента, е “Винаги ли е необходимо да използвате слънцезащитни продукти?” “. И отговорът определено е да. Всъщност да се мисли за слънцезащита като практика само през летните дни е напълно погрешно схващане, защото излагането на слънце и UV лъчи може да увреди кожата ни 365 дни в годината. Тогава не може да става въпрос за пропускане на този малък жест от ежедневието му. Можете обаче да носите защитен продукт под грима си, или да изберете фон дьо тен със SPF като например Двойно облекло на Estée Lauder. Последното е отлична алтернатива за жени, които търсят дълготрайна основа, която унифицира цвета и прикрива несъвършенствата, като същевременно гарантира адекватна защита от слънцето..

Използвайте слънцезащитни средства през цялата година

слънцезащита лице и тяло падане рутинна грижа за красота есенциална козметика

Ритуал No 3 / Нежно и леко ексфолиране

През лятото се въздържаме от ексфолиране на кожата, за да не я направим твърде чувствителна и уязвима за слънцето. През есента, от друга страна, можем да се върнем към тази рутина за красота, за да се радваме на меката и красива кожа. В този смисъл можете да редувате различните методи (механични или химически), за да премахнете мъртвата кожа. Важното е да следвате умерено темпо (например веднъж седмично) и внимателно да третирате кожата.

Внимателно ексфолирайте кожата си веднъж седмично

ексфолиране на тялото седмично рутинно козметично химическо или физическо ексфолиране козметични продукти метод ексфолиране

Ритуал No 4 / Релаксираща вана в спа атмосфера

Неписаното правило да се живее с пълна скорост през лятото отстъпва място на нов, по -спокоен и бавен темп на живот през есента. Така че, вместо да вземем бърз душ, ние създаваме навика да трансформираме този хигиен жест в ритуал, пречистващ тялото и ума. За да направите това, отделете няколко минути, за да подготвите пространството във вашата баня. За успокояващ и дзен декор запалете няколко свещи, напълнете ваната с гореща вода, добавете малко сол Epsom, розова хималайска сол или няколко капки етерично масло. Изтъркайте или нанесете маска за лице. Накрая се свлечете във водата и се поглезете с няколко минути релакс.

Създайте пречистващ ритуал за тялото и ума

навик ритуал вземете релаксираща вана дзен балнео вана етерично масло капки красота грижи за тялото ритуали красота за началото на учебната година

Ритуал №5 / Парфюмирайте тялото си със сезонен аромат

В допълнение към козметичните процедури, добавянето на чувствена нотка към аурата ви е ежедневен жест, без който не бихте могли да се справите, когато искате да подсилите харизмата си. През есенните дни акцентът е върху обгръщащите и топли аромати. Парфюми с пикантни нотки като цинобър (с нотки на мандарина, жасмин, портокалов цвят) или Estée (с нотки на кориандър, иланг-иланг, сандалово дърво) d ‘Estee Lauder са много подходящи варианти за изразяване на вашата личност чрез пикантни и женствени аромати.

Намерете топъл и обгръщащ аромат, за да изразите личността си през есента

топли обгръщащи аромати парфюми с пикантни нотки на сандалово дърво най -добрите есенни аромати за жени